Hjemmelavet rødkål – med rødvin og balsamico

Hjemmelavet rødkål

Nu skal jeg jo passe gevaldigt på, véd jeg godt, for der er meget klare holdninger til, hvordan den helt rigtige julemad skal være. Og man (læs jeg) vil jo nødigt gøre nogen kede af det… men hey, i min verden, så foretrækker jeg altså hjemmelavet rødkål til julemaden fremfor den man køber på glas. Jeg synes både der er noget ekstra lækkert og hjemmelavet rødkål, fordi den simpelthen har mere bid og smager af mere, men det er også særligt hyggeligt at stp og nusse om julemaden og virkelig kæle for smag og konsistens.

Her får du min opskrift på hjemmelavet rødkål. Jeg synes, opskriften er nem at gå til. Rødkålen smager dejligt og ikke FOR krydret. Det bryder jeg mig nemlig ikke om. Og vigtigst af alt, der er ‘bid’ i kålen. Mums.

Jeg har også lavet en række af andre gode og nemme juleopskrifter.

Få god vejledning til den perfekte Andesteg i ovn, suppleret af den bedste andesauce med rødvin og fløde. Eller hvad med guiden til en god flæskesteg i ovn med sprød svær. Og hvis du ligesom jeg mener, at rødkålen gerne må akkompagneres med en sprød og frisk rødkålssalat, så har jeg også en opskrift på det.

Hjemmelavet rødkål

1/2 rødkålhoved
20 g smør
2 spsk balsamico
1/2 dl rødvinseddike
1 dl kraftig rødvin
1/2 dl appelsinsaft
1 dl koncentreret ribssaft
3 spsk fast blomsterhonning
1 hel kanelstang
2 lauerbærblade
2 stjerneanis
7 nelliker
Salt
Peber

Sådan laver du hjemmelavet rødkål:

Snit rødkålen super fint i 3-4 mm. tykke strimler. Gør dig umage, det er det værd.

Smelt smørret i en stor gryde og sauter rødkålen til den falder sammen i gryden. Tilsæt balsamico og rødvinseddike. Lad det småkoge i 10-15 min til det er kogt ind.

Tilsæt rødvin, appelsinsaft, ribssaft og honning. Læg en hel kanelstang og de to lauerbærblade ned i gryden. Kvas nellikerne sammen med stjerneanis og kom det i en lille tepose, som du binder knude på, – kom det i gryden.

Lad rødkålen koge i gryden ved middel varme til det meste af væden er kogt ind. Der skal være bid i rødkålen, så smag på den en gang i mellem, så du er opmærksom på ikke at koge den for længe.

Smag rødkålen til med salt, peber og evt. lidt ekstra honning.

Tip: Opbevar den hjemmelavede rødkål på glas, hvis det forberedes et par dage i forvejen. Jeg synes personligt selv, at det bliver lækrest, hvis rødkålen tilberedes på dagen – men du kan sagtens snitte rødkålen dagen før og komme den i en pose på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN