Flæskesteg i ovn – sådan gør du
1 Flæskesteg på ca 2 kg
2 spsk groft salt
5-7 laurbærblade
1 tsk peberkorn
et par timiankviste
Sådan laver du flæskesteg:
Læg flæskestegen i en bradepande med sværsiden nedad og hæld kogende vand i bradepanden – lige nok til at de dækker sværene. Sæt stegen i ovnen i 20min ved 200 grader varmluft.
Tag flæskestegn ud og vend den rundt. Sørg nu for at snitte sværene godt igennem – dog ikke ned til kødet.
Gnid godt saltet grundigt ned i mellem sværene og kom laurbærblade ned mellem nogle af sværene og et par stykker i vandet.
Kom også peberkorn og timiankviste i vandet.
Stabiliserer flæskestegen i bradepanden så sværene ligger horisontalt – brug kartofler eller sølvpapir til formålet.
Steg den i en halv time ved 220 grader varmluft. Skru derefter ned til 200 grader varmluft og giv den yderligere en halv time.
Stegningen sluttes af med 20-30 min. ved 180 grader varmluft.
Tjek med termometer. Den skal være 70 grader for at være perfekt.
Tip til sprøde svær: Hvis sværene ikke bliver sprøde, kan du skrue op for grill-funktion de sidste 5-10 minutter og lade sværene få ekstra varme. Du kan også skære dem af kødet og lægge dem i en bradepande og give dem ekstra varme under grillen til de puffer op.
2 reaktioner
Den er super god, tak for den gode opskrift 😀
Hej det Lars igen, jeg tog lige en bid mere og jeg delme skrive igen 😀