Har du prøvet at servere en god rødkålssalat til julemaden? Som supplement til klassisk rødkål, naturligvis (vi skal ikke pille ved traditionerne, det er klart!). I min familie spiser vi altid både rødkålssalat og en god klassisk lun rødkål, og det sætter jeg virkelig stor pris på.
Jeg elsker virkelig julemad, men jeg savner lidt, at der er noget sprødt at bide i foruden flæskesvær, – det problem løser rødkålssalten med appelsin. Den er både sprød og frisk, og den smager dejligt til julemaden.
Har du set min opskrift på Andesteg i ovn med appelsin, æbler og timian?
Jeg kan anbefale dig at servere denne rødkålssalat til frikadeller eller lign, når det ikke er jul. Den smager simpelthen så godt, og den er ikke mere julet, end at den også tager kegler på andre tidspunkter af året.
Opskrift på rødkålssalat med appelsin og nødder
Ingredienser
1/4 rødkål
1 håndfuld røde druer
1 stor appelsin
1/2 granatæble
50 g hasselnødder, ristede og afskallede
Dressing
Saften fra 1 appelsin
2 spsk olivenolie
2 tsk dijonsennep
Sådan laver du en nem og velsmagende rødkålssalat:
Snit rødkålen i ultratynde strimler – evt. ved hjælp af mandolinjern. Halvér vindruerne. Skær appelsinen fri for de hvide hinder og skær appelsin filetterne fri. Pil forsigtigt kernerne ud af granatæblet. – Bland det hele forsigtigt sammen og læg i en stor skål.
Rist hasselnødderne på en hed pande til hinderne begynder at sprække. Gnid hinderne af i et rent viskestykke og hak hasselnødderne groft. Drys salaten med hasselnødderne
Dressing: ingredienserne røres sammen og helt fri for klumper. Hældes over salaten inden servering.