Basisviden

Seneste basisviden...

Kransekagetop – opskrift og how-to (med hjælp...

Lige nu er det jul og det jo meget snart nytår – og jeg kan faktisk ikke begynde at forklare jer, hvor mange mennesker, der ringer til mig i disse dage med spørgsmål omkring juelbag og kransekage. Det er faktisk ikke kun telefonen, der er rødglødende – nej det er

LÆS MERE ⟶

VANDBAKKELSER [opskrift+video]

Heeeeey derude bag skærmen – så’ der TORSDAGSVIDEO… Denne gang står den på vandbakkelsesdej, fordi jeg ELSKER det. Vandbakkelser smager bare himmelsk med lidt flødeskum, jordbærmarmelade, friske frugter, – ja you name it. De smager endda godt med en gang laksemousse eller lign. Vandbakkelser er super gode både i det

LÆS MERE ⟶

Så’ der torsdagsvideo…

Så kom der ny torsdagsvideo – som jeg jo har forpligtet mig til, som nogle måske ved:) Derfor har jeg i denne omgang været i køkkenet og lavet en lækker, cremet vaniljecreme –  NEMT og meget mere VELSMAGENDE end den fra brev;) Det skal faktisk helst være nemt, når jeg uploader

LÆS MERE ⟶

Ny torsdagsvideo – lagkagebunde!!!

Så kom der ny torsdagsvideo – som jeg jo har forpligtet mig til, som nogle måske ved:) Derfor har jeg i denne omgang været i køkkenet og bagt lagkagebunde – nogle dejlige NEMME, SAFTIGE og VELSMAGENDE nogle af slagsen. Det skal faktisk helst være nemt, når jeg uploader videos til

LÆS MERE ⟶

Kæmper du med mørdejen?

Jeg kender rigtigt mange, der har problemer med tærtedej. Både den søde og salte af slagen. Derfor har jeg udviklet en opskrift på en mørdej med vanilje (den er opstået over de sidste par år på baggrund af erfaringer og mange forsøg)…så i denne omgang er det altså den søde

LÆS MERE ⟶

Fondant/Sugar Paste

Fondant / Sugar Paste 15 store skumfiduser (Haribo) (100 g)2 spsk citronsaft1 spsk solsikkeolie350-380 g flormelisLidt maizena til at rulle ud i Når man arbejder med fondant, er det vigtigt athave det rette værktøj. Jeg anvender altid et målebæger, der tilsvarer 1 spiseskefuld præcist, en meget ren bordplade eller et

LÆS MERE ⟶

Roser i fondant

Foto: Sif Meincke, Bagelyst, Politikens Forlag, 2014 Roser i fondant Start med at se en lille how-to video om at folde roser i fondant herunder: Rul fondanten ud til en tykkelse på 1-2 mm. Udstik 2-3 fembladede blomster pr. rose. Form en lille kegle, som skal bruges til at bygge

LÆS MERE ⟶
cream cheese frosting

Cream cheese frosting

Cream Cheese frosting – en nem og lækker creme! Ingredienser (nok til 12 cupcakes)150 g blødt smør200 g flormelis100 g flødeost (f.eks. Philadelphia – ikkelight)1/2 citronevt. pastafarve Tip A: Hvis du anvender en køkkenmaskine bruger du spartlen, hvis du bruger håndmikser skal du anvende piskeris til at røre cremen. Jeg synes det

LÆS MERE ⟶

Luksus smørcreme

Luksus smørcreme med marengsmasse “Vidste du: Cremen egner sig fint til at fryse ned, så du kan nemt lave større portioner. Tag blot cremen ud af fryseren et par timer før den skal anvendes, og pisk den luftig igen inden brug…” Nok til opsmøring af én kage200 g past. æggehvider250

LÆS MERE ⟶

Kagecreme opskrift

Foto: Sif Meincke, BAGELYST, Politikens Forlag Klassisk kagecreme opskrift – med vanilje 1 portion – nok til 1 stor lagkageSværhedsgrad: letArbejdstid: 10 minKøletid: 2 timer Kagecreme 1 vaniljestang, god polynesisk100 g sukker4 æggeblommer40 g maizena majsstivelse4 dl sødmælk Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas

LÆS MERE ⟶

Glasur og kræmmerhus

Foto: Sif Meincke Start med at se en lille instruktionsvideo i, hvordan du folder kræmmerhus og laver glasur herunder… Glasur til opsprøjtning1 pasteuriseret æggehvide100 gram flormelisfrugtfarve/pastafarve efter eget valg. Pisk æggehviden og flormelisen sammen til en sej og tyk marengsmasse. Farv den med ønsket frugtfarve. KræmmerhusKlip et stykke bagepapir tværs over

LÆS MERE ⟶

Mørdej

Nok til to mindre tærter eller én stor.  Mørdej250 g hvedemel70 g flormelis125 blødt smør½ tsk salt1 æg Om mørdej  Den type mørdej jeg arbejder med, tager udgangspunkt i blødt smør blandet med mel, flormelis og æg. Så tilsætter jeg nogle gange kakao, mandelmel, nødder eller anden smagsgiver. Jeg vælger

LÆS MERE ⟶
Basisviden

Mørdej

Nok til to mindre tærter eller én stor.  Mørdej250 g

Read More »

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop