Italiensk marengs smørcreme – Luksus smørcreme

Cremen er super god at smøre kager op med, og så smager den også skønt! Se min “How to”-video længere nede.

Luksus smørcreme med marengsmasse

Nok til opsmøring af én kage
200 g past. æggehvider
250 g hvidt sukker
300 g blødt smør
evt. 1/2 vaniljestang, kornene
evt. pastafarve

Sådan gør du

Kom æggehvider og sukker i en skål over vandbad og varm det op mens du pisker. Temperaturen skal nå 65 grader, hvorefter du fjerner skålen fra vandbadet – kommer sukkerhviden over i en ren skål og pisker videre i godt 10-15 min til marengsmassen er stuetemperatur.

Tilsæt smørret i små bidder under piskning, og fortæt med at piske yderligere et par minutter til du har en blød, cremet marengssmørcreme.
Det er vigtigt at massen er kølet ned, ellers vil smørret “smelte” i marengsen fremfor at blive “optaget” i marengsen.

Tilsæt vaniljekorn, citronsaft, pastafarve eller f.eks. fintblendede friske bær….

Smagstilsætning: Du kan også tilsætte lidt purerede/moste bær, ca. 100 g til cremen. De piskes blot med til sidst.

Jævn creme vs. skilt creme: Hvis cremen skiller lidt under piskning så bevar roen. Hvis cremen er for kold, kan du varme den en lille bitte smule op over vandbad mens du fortsat pisker. Hvis den er for varm kan den sættes på køl lidt og piske igen efterfølgende.

“Tip: Cremen egner sig fint til at fryse ned, så du kan nemt lave større portioner. Tag blot cremen ud af fryseren et par timer før den skal anvendes, og pisk den luftig igen inden brug…”

Summary
Published On
Cook Time

9 reaktioner

  1. Hej Annemette.
    Bliver IMBC hård når den står? Jeg havde planer om at smørre den tyndt op i IMBC og dernæst pynte med sprøjtede blomster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop