Ny torsdagsvideo – lagkagebunde!!!

Så kom der ny torsdagsvideo – som jeg jo har forpligtet mig til, som nogle måske ved:) Derfor har jeg i denne omgang været i køkkenet og bagt lagkagebunde – nogle dejlige NEMME, SAFTIGE og VELSMAGENDE nogle af slagsen.

Det skal faktisk helst være nemt, når jeg uploader videos til min playlist “GRUNDOPSKRIFTER”

Jeg lover dig, at denne opskrift virker! Det bliver nogle gode, stabile bunde, de egner sig super til at bygge lagkage op med, både i springform med kageplast eller som løse bunde, der på lidt mere simpel vis lægges sammen med flødeskum og bær f.eks.

Sig mig hvad du synes. Jeg bliver altid glad for feedback.

(HUSK NU at give et LIKE, Subcribe på kanalen og smid en KOMMENTAR)

OPSKRIFTEN FINDE DU UNDER VIDEOEN PÅ YOUTUBE…og dér ligger den altid! 

Meeeeen, for nemheds skyld lægger jeg den også lige ind herunder!

LAGKAGEBUNDE – med vanilje.
De er både saftige, luftige og nemme!

3 bunde (ca. 23 cm i diameter)
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 25 min.
bagetid: 3 x 10 min.afkøling: 20 min.

LAGKAGEBUNDE MED VANILJE (3 stk, bages enkeltvis)
1 polynesisk vaniljestang (vægt af stangen ca. 7 g)
100 g hvidt sukker
8 æg, str M
130 g hvedemel
1 tsk bagepulver, med top

ET GODT TIP:
Det er de færreste, der har tre ens bageforme. Så du kan sagtens bage bundene enkeltvis. Sørg for lige at køle hver bund af et par minutter, inden du befrier lagkagebunden fra formen og fylder formen med en ny omgang dej. Det optimale er naturligvis at du bager i tre ens forme, hvis du har. Du kan sagtens have to forme i ovnen ad gangen, så længe du bager ved varmluft.

FREMGANGSMÅDE:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Del æggene i æggeblommer og -hvider. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og æggeblommerne længe til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med et helt rent piskeris. Fold de stiftpiskede hvider i dejen ad tre omgange. Del dejen i tre lige store dele. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (23 cm diameter), fordel en tredjedel af dejen i formen og glat overfladen let med en lille spartel. Bag hver bund enkeltvis ved 180 grader varmluft i ca. 10 min. Lad bundene køle helt af inden anvendelse.

Velbekomme.

 

 

Lidt inspirationsfotos;)

Skærmbillede 2016-03-28 kl. 09.53.56

IMG_8790

FullSizeRender

Skærmbillede 2016-01-13 kl. 16.39.23

0/5 (0 Reviews)

19 reaktioner

 1. Efter denne og mørdejsvideoen blev jeg simpelthen nødt til at subscribe :-)! Glæder mig til mere!

 2. Du gør det simpelthen så dejligt let og enkelt, så man får virkelig lyst til at bage ???

 3. Kære AnneMette.

  Jeg står og skal i gang med at kreere en dåbskage til min søn primo september – og tænker at give mig i kast med denne opskrift.

  Min plan er at lave en nyere version af “gammeldags æblekage” i en firkantet dåbskage (ca. 20×30 cm) omtrukket med marcipan.

  Hvor stor en portion bør jeg lave?

  Håber at høre fra dig.

  Kh. Christine

 4. Hej Annemette

  Er det rigtigt at bundene trækker sig lidt sammen, når de kommer ud af ovnen? Hvis ikke hvad tror du jeg gør forkert? Har bagt dem to gange nu 😉
  Hvis de skal trække sig sammen, hvordan samler man dem så? Formen vil jo være for stor og cremen vil løbe ned langs bunden også.

  Ellers super lækker og nem opskrift. Det er en fryd at vende æggehviderne i til slut og se hvordan dejen bare bliver bedre og bedre 🙂

  Håber du vil svare 🙂

  Kh Julie

  1. Kære Julie, hvis du sørger for at bundene bliver bagt i en form med bagepapir udelukkende på bunden – altså ikke op ad siderne – og samtidig undlader at smøre formen, så vil dejen hæfte på bageformens side under bagningen. Derefter skal du lade bundene køle HELT AF i formen inden du forsigtigt skærer fri. På den måde kan du undgå at du trækker sig. Dejligt at du synes om opskriften. KNUS AM

 5. Hej Annemette

  Er det muligt at lave bundene som chokoladebunde. Jeg tænkte om man kan erstatte. 30 g af hvedemelet med kakaopulver?

  Mvh. Paw

 6. Hvor lang tid kan bundene holde sig i plastikposer fx? Står og skal lave kage og vil gerne være i god tid.

  Hilsen Thea

 7. Hej Annemette 🙂

  Min søn fylder 1 år på søndag og jeg vil prøve at kaste mig ud i at lave lagkagebundene selv ud fra din opskrift 🙂 Jeg kan læse i kommentarerne at det er muligt at bage kagen i én form og så skære den ud bagefter – men hvor længe skal den mon have i ovnen så?

  Hilsen Rikke

 8. Hej 🙂
  Jeg kan se at du bruger mange flere æg end de andre opskrifter jeg er stødt på. Hvordan kan det være/hvad er forskellen på resultatet?
  Vh. Josephine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop