5 opskrifter du kan bage med familien i Kristi himmelfartsferien

Indeholder reklame
for mine bøger

Jeg håber, at du har mulighed for at udnytte helligdagen sammen med familien, og tiden kan jo passende bruges til at være i køkkenet med lidt hygge bagning. Derfor har jeg samlet 5 lækre opskrifter, som er perfekte til denne lejlighed. 

Små fine jordbærtærter 

Direkte link til opskrift på jordbærtærterne.

Jordbærtærter er smagen af sommer! Denne opskrift er min bedste opskrift på jordbærtærte, og den kan både laves som 6 små tærter eller én stor på ca. 28 cm i diameter. Det er en helt klassisk jordbærtærte med mørdej, klassisk mazarinmasse, lækker vaniljecreme, chokolade og selvfølgelig sæsonens jordbær på toppen, som pensles med lidt æblegele. 

Supermarkederne er allerede gået i gang med at sælge jordbær og hvis man er heldig, kan man nu også få de lækre og smagfulde danske jordbær.
Er vejret til det, så skal tærterne nydes udenfor i det gode vejr.

Uimodståelig sensommerlagkage med hvid chokolade, hindbær og rosmarin

Direkte link til opskrift på sensommerlagkage.

Det kan godt være, at overskriften på denne lagkage er sensommerlagkage, men den passer lige så godt til denne sæson, hvor vi går og venter på, at sommeren for alvor skal gå i gang. Og er du ude i et lidt større projekt denne weekend og helligdag, så er denne lagkage helt perfekt! 

Lagkagen er lavet på den lækreste mandelbund med et tyndt lag af hindbærgelé, som har en tvist af rosmarin, og til sidst dækkes det af en hindbærmousse. 
Når kagen har været på køl, kommer du til pynten, og i denne opskrift har jeg valgt at dække kagen til med glaze. Har du lyst til at være ekstra kreativ, kan du jo afprøve kræfter med én af de fine opskrifter fra Pyntebogen (direkte link til bogen i webshoppen). Det kunne fx være de flotte Kandiserede rosenblade på side 83 eller ‘Glas’-mosaikker på side 173. Det er jo kun fantasien, der sætter grænser, og med Pyntebogen giver jeg dig en masse forskellige pynteteknikker, som du kan anvende på de fleste kager, som du synes fortjener lidt ekstra.

Hvis du ikke er stærk i at lave lagkage eller glaze, skal du ikke være bekymret, da jeg i denne opskrift har lavet en “step by step”-guide til samling af lagkagen og glaze. 

Blød og snasket brunsviger 

Direkte link til opskrift på brunsviger.

Brunsviger smager bare godt med alt det lækre snask på toppen, og jeg synes selv, at jeg har fundet en rigtig god balance mellem snasket og brødet. 
Det er ikke længe siden, at jeg bagte denne lækre brunsviger live på Instagram! Opskriften er fra min bog Julebag, som du kan købe i min webshop (direkte link til webshop). Det betyder, at jeg har tilsat lidt muskatnød, nellike og kanel til snasket. Kagen er nem at bage, og tager ca. 40 min i arbejdstid. Gærdejen skal bruge ca. 1 time til at hæve i bradepanden inden du fordeler det dejlige snask henover kagen. Når du skal lave huller i dejen med dine fingre er det vigtigt, at hullerne bliver dybe, så snasket kan flyde derned. Hullerne skal dog ikke gå helt ned til bunden. 

Er du mere til en helt klassisk brunsviger, uden krydderier, kan du bruge denne opskrift

Citronkage med glasur aka. Regnbuekage

Direkte link til Citronkage aka. Regnbuekage

I har været vilde med denne opskrift efter, at jeg bagte den live på Instagram i “Hjemkundskab hver for sig” under Corona-tiden, og det kan jeg godt forstå! Det er en sjov og nem kage at bage med børnene, og så smager den bare virkelig godt. Kagen er nemlig farvet indeni, så børnene selv kan få lov til at vælge hvilke farver, der skal være i kagen. I opskriften giver jeg selvfølgelig en god forklaring på, hvordan man kan opnå regnbuemønstret, og det er slet ikke så svært, som det lyder! 
Opskriften stammer oprindeligt fra min bog Piece of cake. Direkte link til bogen i webshoppen.

Gulerodsbrud 

Direkte link til Gulerodsbrud

Selvom gulerodsbrud ikke hører til den helt søde afdeling, er de både sjove og nemme at bage sammen med børnene. 
Du kan eksempelvis også udskifte solsikkekernerne med nogle andre kerner, men jeg synes netop, at denne kombination af gulerødder, solsikkekerner og rosiner smager rigtig godt, og børnene er vilde med dem!
Nyd dem lune med smør på, eller bare som de er 😉 Gulerodsbrud er også super gode til madpakken, og spiser I ikke dem alle sammen, kan de sagtens fryses ned. 
Når I skal spise dem, så skal de tøs op på køkkenbordet i en halv time til en time og ind i ovnen et par minutter. Du kan med fordel sprøjte lidt vand på bollen, inden du tager den ind i ovnen, da det vil gøre bollen mere sprød. 
Denne opskrift er også fra min bog Piece of Cake. Direkte link til bogen i webshoppen.

Club Kagekarma – husk at melde dig ind, hvis du ikke allerede er medlem

Hvis du er vild med at bage og afprøve nye opskrifter, så er Club Kagekarma en gruppe for dig. På Facebook er vi lige nu lidt over 3.600 medlemmer, hvor du kan spørge om alle spørgsmål, alt fra surdej til kager. Jeg er utrolig stolt over at se, hvor mange, der dagligt hjælper hinanden eller giver hinanden inspiration og tips. 

Rigtig god fornøjelse i køkkenet, og jeg bliver rigtig glad, hvis du bruger #Clubkagekarma eller tagger @Sweetcakekarma, når du laver nogle af mine opskrifter. Jeg prøver altid at gå ind og like samt kommentere, når i bager nogle af mine opskrifter. 

Mangler du selv inspiration til, hvad du skal bage, så kan du også kigge på #Lagkagebogen eller #Pyntebogen, her kan du se, hvad andre har bagt fra bøgerne og lagt på Instagram. Jeg elsker, når I bruger hinanden:)

Rigtig god Kristi himmelfartsferie!

2 reaktioner

  1. Hej Annemette
    Har lige hentet din Brød og og Bonus bøger i Brugsen.. og sidder nu i solen og læser og nyder de super flotte fotos der er i… fortsat god weekend fra Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop