Citronkage med glasur, en regnbuekage – syrlig og sød

Citronkage med glasur af Annemette Voss

I dag bagte jeg igen LIVE med en hel flok både store børn og voksne, da jeg afholdt “Hjemkundskab hver for sig” på min IG-konto @annemettevoss. Det er jo et tiltag jeg har sat gang i her i Coronatiden, hvor mange børn ikke kommer i skole – og særligt de kreative fag kan være svære at få undervisning i. Så jeg har ‘påtaget’ mig opgaven at lære bagning fra mig.

Jeg regner med at “Hjemkundskab hver for sig” er et koncept, der kun fortsætter indtil udgang af maj – men hvis interessen er stor, ja, så kan det da være, at jeg skal udvide konceptet. Hvem ved?

I denne omgang bagte vi denne her skønne (og ret uforglemmelige) citronkage med glasur i alle regnbuens farver. Der er jo hele det her regnbue-tema all over internettet for tiden pga. corona. Så en regnbuekage med tanken “Det bliver godt igen” er vel på sin plads.

Opskriften er oprindeligt udviklet til min bog Piece of cake – Hvad siger du til det? Synes du ikke, at den ser fin ud? Jeg har selv helt optur over, hvor fine farverne endte med at blive. Og jeg véd bare, at når mine drenge kommer hjem fra skole, så er det SÅ glade for, at ligepræcis den her citronkage står på bordet. De elsker den.

Citronkage med glasur – den sjoveste regnbuekage

10 pers
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 40 min
Bagetid: 45-55 min
Fryseegnet

Citronkage
250 g hvidt sukker
250 g blødt smør
2 tsk vaniljesukker
5 æg, str M/L (stuetemperatur)
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver (uden top)
1 øko citron, fintrevet skal og saft
4-5 forskellige pastafarver (blå, grøn, gul, orange, lyserød)

Glasur
200 g flormelis
saften fra 1 citron + evt lidt vand
1 tsk vaniljesukker
evt. Pastafarver

Sådan laver du citronkage/regnbuekage med glasur:

Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk sukker, smør og vaniljesukker længe til det er lyst og meget cremet. Tilsæt ét æg ad gangen, og pisk grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend det let sammen. Rør fintrevet citronskal og citronsaft fra hele citronen i dejen. Så snart dejen synes ensartet og uden klumper skal du ikke røre mere i den.

Del dejen i 4-5 lige store portioner og indfarv hver del med lidt pastafarve. Kom de forskellige farver dej i hver sin engangssprøjtepose og klip et lille hul på størrelse med en en-krone for enden af hver pose. Kom bagepapir på bunden af en springform og smør siderne – drys med lidt mel.

Fordel dejen skiftevis I store klatter midt i formen. Gør sådan her: Bliv ved med at lægge en klat dej i midten af formen, efterfulgt af en ny farve dej – også i midten – ovenpå forrige farve dej. Og sådan fortsætter du til du ikke har mere dej. Én klat ad gangen. Langsomt vil dejen skubbes ud mod siderne af formen og når kagen bliver bagt vil et regnbue mønster komme til syne i snittet.

Bag kagen i den varme ovn i ca 45 minutter. Tjek om kagen er bagt færdig ved at stikke en lille kniv ned i midten. Hvis der hænger våd dej ved skal kagen have et par minutter mere.

Køl kagen af.

Rør en glasur af flormelis, citronsaft og vaniljesukker. Hvis nødvendigt tilsætter du lidt vand. Farv evt glasuren i flere farver. Dekorer kagen med glasuren. Tegn evt en regnbue på kagen med farvet glasur.

Du kunne måske også have lyst til at prøve kræfter med min cheesecake med citron? Den er altså voldsomt lækker, hvis man elsker citronsyrlige kager!

Husk nu, at hvis du er vild med at bruge mine opskrifter, så del da gerne indholdet på dine SoMe med #clubkagekarma eller fortæl dine venner og veninder om det. På den måde støtter du bedst min forretning.

Og derudover så er du mere end velkommen til at skrive til mig – bare brug kommentarfeltet – hvis der er nogle opskrifter, som du bare drømmer om jeg vil udvikle, som du endnu ikke kan finde her på bloggen. Det kan jo være, at jeg kaster mig over ligepræcis dén opskrift næste gang jeg skal i køkkenet.

16 reaktioner

  1. Hvis man ikke har farve til kagen, kan må så lave den alligevel. Kan godt være den ser lidt kedeligere ud, men tænkte om den også kunne blive for tør? Jeg er ikke så bage kyndig, så ved ikke om pastafarvenr tilføjer mere “fugt” til kagen ?

  2. Jeg er en af de voksne der bagte med. Og den smagte himmelsk. Familien elskede også citronglasuren 🙂

    1. hvor er det dejligt at læse. Jeg kan jo kun sige, at jeg er helt enig. Den er én af mine egne favoritkager!

  3. Nu så jeg dig lave kagen i Go’ morgen DK i går – kan man undlade citron, hvis man ikke er så meget til det? ????

  4. Jeg har sukkersyge, men må gerne spise kage med sukker, jeg skal dog tage insulin efter hvor mange kulhydrater der er i pr. 100 g, derfor savner jeg en oplysning om dette på dine opskrifter.

    1. Kære Lis, mine opskrifter er ikke udviklet med henblik på at informere særligt om ernæringsmæssige fordele og ulemper. Og jeg kommer ikke til at udgive opskrifter med information om kulhydrater – desværre. Kh Annemette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN