Jordbærtærte opskrift / Små jordbærtærter

jordbaertaerte-opskrift-annemette-voss

Hermed den bedste jordbærtærte opskrift, som jeg kan bidrage med. Den kan bages som én stor tærte på ca 28 cm i diameter eller som 6 små tærter.

6 små eller én stor tærte.
sværhedsgrad: lidt svær

Mørdej
180 g hvedemel
100 g blødt smør
90 g flormelis
1 æg str. M

Mazarinmasse
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan – stuetemperatur
100 g blødt smør
2 æg, str M/L

Vaniljecreme
20 g maizena majsstivelse + 1/2 dl sødmælk
1/2 polynesisk vaniljestang
50 g hvidt sukker
et nip salt
2 æggeblommer
1,5 dl sødmælk

I øvrigt
70 g god mørk chokolade – (Callebaut 811 54,5%)
1 dl piskefløde, til cremen
24 flotte danske jordbær
2 spsk æblegelé
pistacienødder

Følg min jordbærtærte opskrift:

Mørdej: Bland smør, hvedemel og flormelis til det ligner brødkrummer. Saml dejen med ægget. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Læg dejen på køl dækket til med husholdningsfilm i en halv time. Lav mazarinfyldet.

Mazarinmasse: Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange til massen er helt ensartet og uden klumper. Ælt til sidst æggene i massen ét ad gangen.

Udrul mørdejen i et tyndt lag mel og beklæd fire små tærteforme med dejen. Formene måler ca 8-9 cm i diameter. Tryk dejen godt fast langs kanterne og fjern overskydende dej. (Der vil være mørdej til overs, det kan gemmes i en uges tid på køl)

Fyld mazarinmassen i tærtebundene inden de bages. Bag bundene med mazarinfyld ved 190 grader ca. 20 min til tærterne er gyldne på overfladen. Tag dem ud af ovnen. Lad tærterne køle af på hovedet på et stykke bagepapir. Når tærterne er kølet lidt af fjernes formene.

Vaniljecreme: Rør maizenaen ud i 1/2 dl sødmælk. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Bland maizena-mælken sammen med vaniljesukker, sukker, salt og æggeblommer. Kom 1,5 dl sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og varm det op til kogepunktet. Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og slår tydelige bobler. Den skal koge et minuts tid mens du fortsat pisker kraftigt. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på. Kom cremen ud på en tallerken for at opnå en stor overflade og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl i ca. 1 time til cremen er HELT kold.

Hak chokoladen groft og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Smør den i et jævnt lag ud på overfladen af de afkølede tærter. Sæt tærtebundene på køl igen til chokoladen er størknet.

Pisk den kolde vaniljecreme lind. Pisk fløden til sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med den afkølede vaniljecreme. Fordel cremen ovenpå kagerne med lidt afstand til kanten.

Rengør jordbærrene og del dem i halve. Dekorer kagerne med bærrene.

Smelt æblegeléen ved lav varme og pensl jordbærtærterne med geléen. Drys med hakkede pistacienødder. Kagerne kan holde sig i ca. to dage på køl.

Velbekomme.

Prøv også en anden god klassiker, min Pavlova med masser af bær og blomster!

jordbaertaerte-opskrift-annemette-voss-1

jordbaertaerte-opskrift-1-annemette-voss

jordbaertaerte-opskrift-smaa-jordbaertaerter

9 reaktioner

  1. Må jeg lige spørge…
    I overskriften står der 6små tærter… Men i teksten “beklæd 4 små tærteforme…”?

  2. Jeg lavede den i søndags, og den smagte vildt godt. Men cremen blev ret flydende. Hvad gjorde jeg forkert?

  3. Hvor mange dage før kan man lave de forskellige elementer? Og hvor tidligt kan den samles ift servering?

    1. Du kan lave mørdejen 4-5 dage før og opbevare den på køl. Bag bundene med mazarinmassen et par dage før,og opbevar på køl – kan også fryses ned i flere måneder. Cremen laves maks 2 dage før. Saml kagen maks en dag før – men gerne et par timer inden servering.

  4. Hej.
    Jeg vil spørge, hvor store de små forme er i diameter?
    Jeg synes, kagerne bliver smukkest med den bølgede kant, men jeg har også set på forme med huller, så de måske bliver mere sprøde.
    Hvilke type vil du anbefale?
    Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop