Jordbærtærte – Sådan laver du klassiske jordbærtærter

Artiklen indeholder reklamelinks
Markeret med *

Hermed den bedste jordbærtærte opskrift, som jeg kan bidrage med. Den kan bages som én stor tærte på ca 28 cm i diameter eller som 6 små tærter.

jordbaertaerte-opskrift-annemette-voss

Klassisk jordbærtærte

6 små eller én stor tærte.
sværhedsgrad: lidt svær

Mørdej
180 g hvedemel
100 g blødt smør
90 g flormelis
1 æg str. M

Mazarinmasse
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan – stuetemperatur
100 g blødt smør
2 æg, str M/L

Vaniljecreme
20 g maizena majsstivelse + 1/2 dl sødmælk
1/2 polynesisk vaniljestang
50 g hvidt sukker
et nip salt
2 æggeblommer
1,5 dl sødmælk

I øvrigt
70 g god mørk chokolade – (Callebaut 811 54,5%*)
1 dl piskefløde, til cremen
24 flotte danske jordbær
2 spsk æblegelé
pistacienødder

Følg min jordbærtærte opskrift:

Mørdej: Bland smør, hvedemel og flormelis til det ligner brødkrummer. Saml dejen med ægget. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Læg dejen på køl dækket til med husholdningsfilm i en halv time. Lav mazarinfyldet.

Mazarinmasse: Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange til massen er helt ensartet og uden klumper. Ælt til sidst æggene i massen ét ad gangen.

Udrul mørdejen i et tyndt lag mel og beklæd fire små tærteforme med dejen. Formene måler ca 8-9 cm i diameter. Tryk dejen godt fast langs kanterne og fjern overskydende dej (Der vil være mørdej til overs, det kan gemmes i en uges tid på køl).

Fyld mazarinmassen i tærtebundene inden de bages. Bag bundene med mazarinfyld ved 190 grader ca. 20 min til tærterne er gyldne på overfladen. Tag dem ud af ovnen. Lad tærterne køle af på hovedet på et stykke bagepapir. Når tærterne er kølet lidt af fjernes formene.

Vaniljecreme: Rør maizenaen ud i 1/2 dl sødmælk. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Bland maizena-mælken sammen med vaniljesukker, sukker, salt og æggeblommer. Kom 1,5 dl sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og varm det op til kogepunktet. Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og slår tydelige bobler. Den skal koge et minuts tid mens du fortsat pisker kraftigt. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på. Kom cremen ud på en tallerken for at opnå en stor overflade og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl i ca. 1 time til cremen er HELT kold.

Hak chokoladen groft og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Smør den i et jævnt lag ud på overfladen af de afkølede tærter. Sæt tærtebundene på køl igen til chokoladen er størknet.

Pisk den kolde vaniljecreme lind. Pisk fløden til sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med den afkølede vaniljecreme. Fordel cremen ovenpå kagerne med lidt afstand til kanten.

Rengør jordbærrene og del dem i halve. Dekorer kagerne med bærrene.

Smelt æblegeléen ved lav varme og pensl jordbærtærterne med geléen. Drys med hakkede pistacienødder. Kagerne kan holde sig i ca. to dage på køl.

Velbekomme.

jordbaertaerte-opskrift-annemette-voss-1
jordbaertaerte-opskrift-1-annemette-voss
jordbaertaerte-opskrift-smaa-jordbaertaerter

Prøv også en anden god klassiker, min Pavlova med masser af bær og blomster! Husk at følge med på @Sweetcakekarma på Instagram!

Summary
Published On
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

9 reaktioner

  1. Må jeg lige spørge…
    I overskriften står der 6små tærter… Men i teksten “beklæd 4 små tærteforme…”?

  2. Jeg lavede den i søndags, og den smagte vildt godt. Men cremen blev ret flydende. Hvad gjorde jeg forkert?

  3. Hvor mange dage før kan man lave de forskellige elementer? Og hvor tidligt kan den samles ift servering?

    1. Du kan lave mørdejen 4-5 dage før og opbevare den på køl. Bag bundene med mazarinmassen et par dage før,og opbevar på køl – kan også fryses ned i flere måneder. Cremen laves maks 2 dage før. Saml kagen maks en dag før – men gerne et par timer inden servering.

  4. Hej.
    Jeg vil spørge, hvor store de små forme er i diameter?
    Jeg synes, kagerne bliver smukkest med den bølgede kant, men jeg har også set på forme med huller, så de måske bliver mere sprøde.
    Hvilke type vil du anbefale?
    Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN