Gulerodsbrud – hjemmebagte og bløde, ligesom dem fra bageren

Hjemmebagte gulerodsbrud Annemette Voss opskrift

Indeholder reklame for min bog Piece of cake

I dag bagte jeg igen LIVE sammen med Club Kagekarma på min instagramkonto @sweetcakekarma. Det var super hyggeligt. Det er et tiltag, som jeg har sat gang i, fordi vi allesammen er Coronaramte i DK for tiden. Men jeg regner med at forstætte dette initiativ på den anden side, når hverdagen igen vender tilbage. Dog nok knap så ofte. Lige nu bager jeg jo både tirsdag og torsdag kl 13, det tror jeg ikke jeg kommer til at fortsætte med. Men måske en gang eller to om måneden.

Vi bagte i dag disse gulerodsbrud, som ofte er den slags bagværk, jeg selv køber hos bageren. Opskriften er fra min bog Piece of cake. Jeg har faktisk altid elsket sådan nogle gulerodsbrud med solsikkekerner og rosiner. Hvis man ikke er til rosiner, så kan de udelades – eller du kan bruge tørrede tranebær. Det smager også godt.

Hvis du har lyst til at se nærmere på mine bøger, kan du finde alle mine tilgængelige bogtitler i min webshop.

Gulerodsbrud fra Piece of cake

Måske var du i virkeligheden på udkig efter en opskrift på koldhævede gulerodsboller? Jeg synes nu stadigvæk at du skal give disse en chance – de er sjove at lave pga. teknikken med at ‘hakke’ dejen sammen, og så tager de jo ikke så lang tid.

Uanset, så ønsker jeg dig rigtig god bagelyst. Og hey, hvis du er vild med at bage, så var det måske noget for dig at melde dig ind i Facebook-gruppen Club Kagekarma, hvor jeg deler diverse ekslusive medlemstilbud og bagetips mm.

Hjemmebagte gulerodsbrud

8-12 stk
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 min
Hævetid: 1 time + 40 min
Bagetid: 12-15 min

Gulerodsbrud
50 g gær
4 dl lunkent vand
750 g hvedemel
85 g lyst rørsukker
20 g havsalt
100 g blødt smør
2 æg, str M/L
3 store gulerødder
120 solsikkekerner
60 g rosiner

Sådan laver du gulerodsbrud:

Rør gæren ud i vandet.

Tilsæt hvedemel, sukker og havsalt. Ælt dejen grundigt igennem til den er blank og smidig. Det tager ca 5  minutter med en elpisker med dejkroge eller på røremaskine med dejkrog. Tilsæt derefter smørret i små bidder og ælt det godt ind i dejen.

Drys bordpladen med et tyndt lag mel og læg dejen herpå. Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve en lille times tid til dobbelt størrelse.

Riv gulerødderne groft.

Lav en fordybning i midten af dejen. Hæld æg, groftrevne gulerødder, solsikkekerner og rosiner ned i fordybningen.

Fold dejen rundt om fyldet og brug dernæst en stor kniv til at hakke dejen sammen med. Dejen skal ikke æltes eller minde om almindelig bolledej, som er mere jævn i det. Den skal blot ‘hakkes’ sammen.

Bliv ved med at samle æggene op og hak dem med ind i dejen.

Når dejen er finthakket og æggene er samlet i dejen, deler du den i 8-12 lige store stykker, afhængigt af hvor store gulerodsbrud du ønsker. Placer klatterne på bagepapir på to bageplader.

Lad dem hæver yderligere 30-40 min.

Varm i mellemtiden ovnen op til 220 grader varmluft.

Bag gulerodsbruddene i ca 12-15 min til de er flot gyldne. Nydes lune, – og gerne med lidt smør eller bare som de er.

De egner sig super godt som madpakke brød, og kan også sagtens fryses ned.

3 reaktioner

  1. Bagte idag gulerodsbrud. Så live bagningen, syntes det så mega let ud, da du hakkede æg mm i men syntes ikke det var så let. Har du mulighed for at lægge den live video op igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN