Blød og snasket brunsviger med et twist af varme krydderier

Indeholder reklame for min bog Julebag

Opskriften her tager udgangspunkt i den opskrift, jeg har udviklet til min bog Julebag. Det er en ret klassisk brunsviger, men i remoncen er der tilsat krydderier, der leder tankerne hen på julebag og kolde dage foran pejsen. Og nu har det jo lige været Påske, så jeg tænker, at I sagtens kan tåle lidt julestemning her på bloggen, for julen varer jo, som bekendt, lige til påske.

Du kan købe Julebag i min webshop

Og nu er det jo dronningens 80 års fødselsdag i dag, og mon ikke hun ville værdsætte en god hjemmebagt brunsviger? Tror I ik? Der er i hvert fald 8 flag i kagen – ét for hvert årti.

Brunsviger med rigeligt snask – og et twist af varme krydderier

10 personer
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 40 min
Hævetid: 1 time
Bagetid: 25-30 min
Fryseegnet

Gærdej
2½ dl sødmælk
50 g gær
100 g smør
500 g hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
3 æg, str. M
½ tsk fint salt

Snask til toppen
250 g smør
250 g brun farin
¼ tsk fintrevet muskatnød
½ tsk stødt nellike
1 tsk kanel

Gærdej: Lun mælken i en lille gryde. Opløs gæren i den lune mælk og hæld det over i en stor skål. Smelt smørret og lad det køle af. Rør det i mælken sammen med hvedemel, kardemomme, æg og salt. Ælt dejen godt sammen ved håndkraft med en grydeske eller på en røremaskine med dejkrog ved fuld kraft i ca. 5 minutter. Dejen skal være meget blød i det og klistret.

Fordel med en ske dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm). Tryk dejen godt ud til siderne og lad den hæve tildækket under et fugtigt klæde i ca. 1 time.

Snask: Smelt smør og brun farin sammen med krydderierne i en lille tykbundet gryde. Lad det småsimre kort til en jævn karamelmasse. Sæt massen til side, til dejen er færdighævet.

Tryk nogle dybe huller i dejen med fingrene og fordel julesnasken hen over dejen, så den løber lidt ned i de huller, du har lavet. Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter, til den er let gylden. Køl den let af, skær ud og server – den smager skønt lun.

Prøv alternativt min klassiske brunsviger opskrift

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop