Blød og snasket brunsviger med et twist af varme krydderier

Indeholder reklame for min bog Julebag

Opskriften her tager udgangspunkt i den opskrift, jeg har udviklet til min bog Julebag. Det er en ret klassisk brunsviger, men i remoncen er der tilsat krydderier, der leder tankerne hen på julebag og kolde dage foran pejsen. Og nu har det jo lige været Påske, så jeg tænker, at I sagtens kan tåle lidt julestemning her på bloggen, for julen varer jo, som bekendt, lige til påske.

Du kan købe Julebag i min webshop

Og nu er det jo dronningens 80 års fødselsdag i dag, og mon ikke hun ville værdsætte en god hjemmebagt brunsviger? Tror I ik? Der er i hvert fald 8 flag i kagen – ét for hvert årti.

Brunsviger med rigeligt snask – og et twist af varme krydderier

10 personer
sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 40 min
Hævetid: 1 time
Bagetid: 25-30 min
Fryseegnet

Gærdej
2½ dl sødmælk
50 g gær
100 g smør
500 g hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
3 æg, str. M
½ tsk fint salt

Snask til toppen
250 g smør
250 g brun farin
¼ tsk fintrevet muskatnød
½ tsk stødt nellike
1 tsk kanel

Gærdej: Lun mælken i en lille gryde. Opløs gæren i den lune mælk og hæld det over i en stor skål. Smelt smørret og lad det køle af. Rør det i mælken sammen med hvedemel, kardemomme, æg og salt. Ælt dejen godt sammen ved håndkraft med en grydeske eller på en røremaskine med dejkrog ved fuld kraft i ca. 5 minutter. Dejen skal være meget blød i det og klistret.

Fordel med en ske dejen i en bradepande beklædt med bagepapir (ca. 25 x 30 cm). Tryk dejen godt ud til siderne og lad den hæve tildækket under et fugtigt klæde i ca. 1 time.

Snask: Smelt smør og brun farin sammen med krydderierne i en lille tykbundet gryde. Lad det småsimre kort til en jævn karamelmasse. Sæt massen til side, til dejen er færdighævet.

Tryk nogle dybe huller i dejen med fingrene og fordel julesnasken hen over dejen, så den løber lidt ned i de huller, du har lavet. Bag kagen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter, til den er let gylden. Køl den let af, skær ud og server – den smager skønt lun.

Prøv alternativt min klassiske brunsviger opskrift

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN