Kardemommesnurrer med pistacie og marcipan – bagt med tørret surdej

Reklame For Dr. Oetker

Jeg har bagt en del forskelligt bagværk her på det sidste med det ny produkt fra Dr. Oetker: Tørret surdej. Jeg lagde ud med at være enormt nysgerrig på produktet – fordi jeg synes det (næsten) lød for godt til at være sandt… altså, at man kan få glæden ved surdej, helt uden selv at skulle gå og passe og pleje en levende og til tider noget humørsyg surdej, som man har stående på køkkenbordet. 

Og min nysgerrighed er nu blevet erstattet med ægte bageglæde. Jeg er fan! Find flere opskrifter med tørret surdej her.

Prøv forskellige opskrifter med tørret surdej

Du kan også prøve mine egne opskrifter med tørret surdej: Flettet kringle med tørret surdej, ciabattaflutes med surdej og koldhævede rugboller (gode til madpakker).

Nu skal I jo ikke tro, at jeg helt har droppet selv at dyrke surdej – not at all, faktisk. Jeg holder meget af at lave surdej selv, sådan helt fra bunden, og samtidig gå og dyrke den op i perioder, hvor jeg bager meget. Men det er jo ingen hemmelighed, at det kan være tidskrævende og en my besværligt – ja selv for én som mig, der er vant til at være så meget i køkkenet og for hvem det føles rimelig let og overskueligt lige at holde en surdej kørende. 

Jeg kan også godt lide de nemme løsninger. 

Og man må bare sige, at Dr. Oetker virkelig rammer plet, med lanceringen af deres tørret surdej. Det spiller bare. Det er virkelig nemt at arbejde med.

Hvad gør forskellen?

Du får glæden ved den lidt lidt mere raffinerede smag, som surdejen kan være med til at tilføre dit bagværk, og du undgår helt at skulle passe og pleje en surdej. Faktisk så slipper du også for lange hævetider og langsommelige processer, fordi med Dr. Oetker tørret surdej kan dit bagværk være færdigt i løbet af ganske få timer fra du går i gang. 

Her kommer så endnu en rigtig god opskrift med tørret surdej.

Kardemommesnurrer med pistacie og marcipan

16 stk.
Sværhedsgrad: mellem
Arbejdstid: 30 min
Hævetid: 2 + 1 time
Bagetid: 16-18 min

Dej
1 brev Dr. Oetker tørret surdej
530 g hvedemel
80 g hvidt sukker
1/2 tsk fint salt
2 tysk stødt kardemomme
1 tsk vaniljesukker
2,5 dl kærnemælk
1 æg, st M/L
80 g blødt smør

Remonce
60 g ren rå marcipan
80 g blødt smør
70 g hvidt sukker
1 tsk stødt kardemomme
2 spsk pistacienødder, blendet til nøddemel

Sukkerlage (glasering)
1 dl vand
1 dl hvidt sukker

Dej: Rør Dr. Oetker tørret surdej sammen med hvedemel, sukker, salt, kardemomme og vaniljesukker. Tilsæt kærnemælk og æg og ælt dejen godt igennem ved mellem hastighed på en røremaskine med dejkrog. Dejen er ret tør og knoldet i det på dette stadie, hvilket er helt normalt.

Tilsæt lidt efter lidt det bløde smør og skru op for hastigheden på maskinen. Lad dejen ælte længe nok til at den er yderst smidig og slipper skålens sider, mens den samler sig som en klump omkring dejkrogen.

Form dejen til en kugle og pak den løst ind i lidt husholdningsfilm (den skal kunne hæve) og lad den ligge i køleskab i ca 10 timer eller ved stuetemperatur i 2 timer. Undgå at den ligger i direkte sollys.

Remonce: Riv marcipanen fint og pisk det sammen med de øvrige ingredienser til en smørbar cremet masse.

Dej, fortsat: Rul dejen ud i lidt mel til et stort rektangel, der måler ca 50 x 60 cm. Fordel remoncen jævnt herpå. Fold dejen sammen på den lange led og del den i 16 strimler. Sno hver strimmel til en snurre – se f.eks. denne tutorial.

Placer snurrerne på bagepapir på to bageplader og lad dem hæve et lunt sted under et rent viskestykke i en time. I mellemtiden varmes ovnen op til 200 grader varmluft.

Sukkerlage: Kog vand og sukker op til alle sukkerkrystallerne er helt opløst. Tag gryden af varmen og køl sukkerlagen af.

Bag snurrerne gyldne i ca 16-18 minutter – de skal tage farve jævnt over det hele, også under bunden. Lad dem køle af på en rist inden de pensles med en sukkerlagen.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN