Naturoplevelser i Nordtyskland

Reklame for Tysk turist information

Jeg har efterhånden været på en del smutture til det nordtyske, både af egen fri vilje og i forbindelse med arbejde – misforstå mig nu ikke, mit arbejde er også af fri vilje, men I forstår, hvad jeg mener. 

De sidste 4 år er det blevet til ret mange ture med kurs mod nye og for mig ukendte destinationer, der dog gennem tiden har vokset sig fast i mit sind, og som nu er nogle af mine yndlings rejsedestinationer – som f.eks. Bremen og Hamborg, som jeg holder meget af at besøge. 

Dette efterår har jeg igen besøgt nye områder, – læs bl.a. om min tur til Rostock – og har fået en masse dejlig oplevelser med hjem i rygsækken.

Som noget særligt vil jeg fremhæve et par skønne naturoplevelser, som du lige kan notere dig, hvis du drømmer om at opleve Nordtyskland fra sin smukkeste side.  

Kanotur i Eutin – det holstenske Schweiz. 

I den del af Tyskland, som man kalder det Holstenske Schweiz (referencen til de mange søer), som ligger helt oppe i nord kun 30 min fra havet og Fehmern forbindelsen til Rødby, finder du byen Eutin. En lille hyggelig by med charmerende historie og en dejlig bymidte, hvor du i øvrigt kan smage den bedste Fischbrötchen…i verden – hvis du spørger mig. 

Eutin ligger lige op ad en stor sø, der via mindre floder og vandløb forbinder med hundredevis af andre søer i området og sågar Østersøen. Her kan man leje kanoer og få flere dage til at gå med at padle derudaf på det stille vand. Man kan også, som os, nøjes med en kanotur på et par timer, hvor man lige får set det mest nødvendige og bare nyder stilheden på vandet og udsigten til det smukke Schloß Eutin

Uanset hvor længe man ønsker at tilbringe i en kano, så kan selve kanoturen anbefales og er en rigtig hyggelig aktivitet for hele familien eller som par. 

Så hvis du er nær Lübeck, Travemünde eller Kiel – ja, så kan du overveje om ikke Eutin er et besøg værd og måske booke en tur på søen i kano. Jeg garanterer dig, at du vil få en god oplevelse. 

Frugtplantager og nostalgi i Altes Land nær Hamborg. 

En anden særlig naturoplevelse i Nordtyskland, som jeg klart syntes du skal kaste dig over, hvis du er i nærheden af Hamborg, er området Altes Land, der ligger lige op ad Elben og kun en lille 40 minutters køretur fra storbyen. 

Her støder du på frugtplantager i massevis, så langt øjet rækker, og de helt særlig gamle bindingsværkshuse med hvide bjælker og røde sten i de smukkeste mønstre – det er meget imponerende og virkelig et kunsthåndværk, der sjældent har set mage. 

Du kan købe dig fattig i friskplukket frugt – og du kan også selv plukke flere steder – og komme hjem med flere liter af frisklavet Apfelschorle, den tyske klassiske æblemostdrik med bobler. 

I Altes Land finder du rigtig mange gode cykel- og vandreruter, så du kan få dit behov for unikke naturoplevelser tilfredsstillet. 

Og så vil jeg slutteligt nævne, at Altes Land er en helt perfekt dagsudflugt, når du alligevel er i Hamborg – eller på de kanter. Der er bare noget skønt ved kontrasten mellem den helt vanvittige store industrihavn og så de smukke æbleplantager og gamle huse lidt længere nede ad Elben.

Hvid du har mod på det, så kan du også bestille tid til en omgang Buschkochen – mad over bål, kort sagt – i det fri, hos Obsthof Schubak i Jork, hovedbyen i Altes Land. Min mor og jeg hyggede os mægtigt. Det er virkelig en aktivitet, som vi kan anbefale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN