I total vildrede, – skal jeg lave planerne om?

Reklame for Primacol

Store planer og kreativivtet

I går aftes gik jeg og malede de sidste kanter i vores stue. Nu står loftet knivskarpt og detaljen med det mørkere lyserøde loft og den lidt lysere lyserøde væg kommer virkelig til sin ret. Mens jeg gik og malede, gik jeg også og grublede meget over, hvad pokker jeg skal gøre med det vægmaleri dér… I véd, det der vægmaleri jeg skitserede en hel masse på i foråret.

For et par måneder siden blev hele vores nye lejlighed istandsat – vi fik revet det gamle tapet af, sat filt på væggene og der blev malet i de flotteste farver. Alt sammen inden vi flyttede ind. Hjælp til valg af farver og maling fik vi af teamet fra Primacol, og de har gjort det SÅ godt. Vi elsker simpelthen at være i lejligheden, og alle farverne føles perfekte. Der går ikke en dag, hvor vi (jeg) ikke får en sød kommentar med på vejen om, hvor modige vi har været i vores farvevalg, og hvor inspirerende folk finder det med de mørkere lofter kontra de lidt lysere vægge. 

Det er i øvrigt også Primacol, der laver glimmermalingen, som jeg har anbefalet ved flere lejligheder. Malingen hedder Let’s shine, og er virkelig nem at påføre, kræver ikke nogen særlig behandling (andet end almindeligt malerarbejde) og glimter så det kan ses, når solen står på. Det er så smukt. Ikke for meget, ikke for lidt. – Der findes faktisk flere varianter, så man kan få mere eller mere glimmer afhængigt af temperament. Hvis man vil have maling med endnu meree glimmereffekt, så er det ikke Let’s shine men den, der hedder Mystic, man skal gå efter.

Men tilbage til mine overvejelser… Da vi indledte boligjagten, og da vi fandt lejligheden, var der mange ting, der slet ikke var, som de er nu. F.eks. var jeg ikke gået i gang med at male endnu (altså på lærreder). Og jeg havde ikke stiftet Studio154 med mine to makkere. Jeg havde endnu ikke fundet ud af, at jeg naturligvis, som det mest naturlige i verden, skulle begynde at skabe kunst og begynde at sælge mine malerier og plakater.

På daværende tidspunkt var det stadig idéen om at male på lejlighedens vægge, der var ‘top of mind’, og det var ligesom dér, jeg havde tænkt mig at udfolde mine kreative evner. Ergo; idéen om et vægmaleri opstod. Og jeg gik straks igang med at skitsere. Tanken var egentlig at jeg ville bruge alle farveprøverne fra Primacol, som jeg hvad modtaget i forbindelse med udvælgelsen af farve til væggene, til at male med. 

Jeg havde jo planlagt, at der i den ene stue skulle være et stort vægmaleri – som ligesom skulle markere ‘enden’ af de tre stuer ensuite. Men… men men men, nu hvor vi er flyttet ind, og rummene står i de flotte farver, ja, så må jeg bare indrømme, at vægmaleriet føles som en dårligere og dårligere idé. Eller jeg véd det sgu ikke. Jeg er i total vildrede, – skal jeg lave mine planer om? 

Jeg er virkelig kommet i tvivl

Jeg er bare blevet sådan i tvivl, simpelthen fordi vi har lært boligen at kende, og vi nu mærker rummene på en anden måde, end da vi ‘bare’ kiggede på lejligheden, inden vi flyttede ind. 

Jeg kan umuligt være den eneste, der har haft det sådan. At man har alverdens planer om, hvordan rummene skal indrettes og om farver på væggene, og når man så endelig flytter ind, så ændrer alle idéerne sig, fordi man pludselig lever og bor der, og så er idéerne og ikke mindst behovene nogle andre. Faktisk er vi så glade for farverne, og kombinationen af den lyserøde med de grå og blå toner, at jeg er blevet så meget i tvivl om vægmaleriet, som jeg jo egentlig har gået og planlagt i næsten 3 måneder nu. Hvad tænker I? 

Jeg overvejer om jeg måske ‘bare’ skal male et stort maleri til væggen – på lærred – i stedet for. Det er alt andet lige også nemmere at skille sig af med, hvis man fortryder. Jeg kan jo stadig bruge farveprøverne, så de ikke går til spilde. Win win, kalder man det vist.

Hvis du står og skal male din bolig, så kan jeg virkelig anbefale dig at købe maling fra Primacol. Deres hvide maling, som de naturligvis sælger mest af, har en helt vanvittig god dækkeevne. Vi har selv malet i entréen med den hvide. Èt lag, og så var der eller bare hvidt! Jeg overvejer stadig om vores entré skal have en anden farve, men vi er nødt til at bo her lidt længere, før jeg kan træffe den beslutning. Mens jeg grubler over det, kan du hoppe ind og se, hvordan vores hoveddør i løbet af en eftermiddag ændrede udtryk radikalt.

4 reaktioner

  1. Jeg tror at hvis det var mig, så havde jeg lavet planerne om. Mal et kæmpe maleri istedet og så skift det ud indimellem når du/I trænger til noget fornyelse.

    Og btw – eeeeelsker dine malerier! Bliver så inspireret og glad af at kigge på dem ! ????

  2. Hej Annemette.
    Hvis jeg skulle vælge, blev det et stort maleri på lærred. Jeg synes det virker mere exclusivt. Jeg er helt vild med din stil og farver i dine malerier.

  3. Jeg synes, du skal følge din mavefornemmelse. Det er helt okay at lave planerne om, nu hvor I har boet lidt i lejligheden. Det er en meget god ide at lave et “løst” maleri i stedet. Så får du jo mulighed for begge dele.

  4. Helt enig Laila???? Rummene er så smukke og farverne giver en personlig vibe så et stort maleri fremfor vægmaleri, synes jeg også er den rette løsning????????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN