Vi kigger på hus

Reklame for eurodan-huse

På søndag tager vi til åbent hus arrangement hos eurodan-huse – vi skal se på et hus i Ballerup. Jeg er SÅ spændt på at høre, hvad Micky mon synes, og på at mærke efter om vi kan se os selv i sådan et hus på sigt…hvem ved?

Huskøb?

Det bliver mega spændende, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan huset er. Det er ikke fordi vi skal flytte til Ballerup, eller har planer om huskøb liiiiige foreløbig – men der er åbent hus hver søndag mellem 13-16 i eurodan-huses udstillingshuse, så man kan altid lige smutte forbi og kigge. Og sagen er den, at jeg har faktisk længe gået og tænkt, at sådan et hus – altså hvor man bygger nyt og man selv er med til at tegne huset  – måske kunne være en mulighed, når vi en dag forlader lejligheden i Charlottenlund.

For 4 år siden stod jeg nemlig i et eurodan hus – eller rettere sagt i deres udstillingskøkken i Roskilde. Det var fordi jeg var i gang med at bage kager til min første bagebog for OBH Nordica, og vi skulle bruge et køkken, hvor jeg kunne arbejde uforstyrret. Ergo; jeg endte med at stifte bekendtskab med eurodan-huse.

Siden da bliver eurodan-huse ved med at poppe op i min bevidsthed, når jeg tænker fremtid og boligdrømme, fordi jeg ser muligheden for at kombinere Mickys og mine drømme – som er MEGET forskellige.

Mit drømmehus vs. Mickys drømmehus

Vi har nemlig lidt af et problem. Jeg drømmer om én ting, og Micky drømmer om noget andet. Noget helt andet. Og det er faktisk lidt svært for os at snakke boligdrømme, fordi vi har svært ved at se os i en fælles drøm. Det skal selvfølgelig nok lykkes for os at finde frem til et kompromis en dag, når vi skal købe en bolig, men indtil da så afsøger vi lidt de forskellige muligheder og mærker efter, hvad der passer til os.

Men hvad gør man så? Når man ikke er heeeeelt enige på boligdrømmefronten?

Vi har snakket om rækkehus. Og vi har snakket om villalejligheder. Vi har snakket om at tilmelde os Nybyggerne og så vinde et hus – så skulle i fandeme se mig gøre det selv 😉 Vi har også snakket om selv at bygge på et tidspunkt. Måske et typehus med en lille enkel have, hvor man kan plante et stort æbletræ og hænge en hængekøje op. Fordi så kan jeg få lov at udleve mine arkitektdrømme om at tegne eget hus og ‘gøre det selv’ med indretning osv., og Micky kan få sine nye, hvide retvinklede vægge. De bliver jo alligevel malet lyserøde eller blå indenfor kort tid – det ved han godt…haha.

Nå men, vores drømme kom vi fra…

Lad os lægge ud med min mand… Micky drømmer nemlig nogle helt andre drømme end jeg. Hans værste mareridt ville være en gammel lejlighed, der skal istandsættes fra bunden. Han drømmer om noget nyt og stort, hvor der er mange rum, mange kvadratmeter og en stor have. Han drømmer om hus. Han vil naturligvis også gerne tjene rigtig mange penge, så vi kan betale os fra rengøring og havearbejde, og stadig have råd til ferier og sushi…men den slags økonomi er der altså ikke lige udsigter til foreløbig. Men drømmen om stort hus og have fungerer ikke sådan rigtigt for mig. Så jeg har forsøgt at tale ham i retning af noget lidt mindre. Noget mere hyggeligt – og måske noget gammelt, som man selv kan renovere. I véd, hvor man sætter nye vægge op, vælter gamle vægge, tapetserer og maler – og alt det dér. Men dén går ikke! Vi kommer umiddelbart ikke til at bo i noget gammelt.

Jeg tror egentlig, at jeg blev ‘træt’ af drømmen om mange kvadratmeter og retvinklede hvide vægge, dengang jeg arbejde som arkitekt. Jeg sad primært og tegnede luksuslejligheder, da jeg arbejdede på tegnestue – og på et tidspunkt gik det faktisk op for mig, at jeg ikke selv havde lyst til at eje så mange kvadratmeter. Jeg drømmer ikke om at bo stort. Jeg gad egentlig godt købe noget gammelt – gerne en lejlighed – og så istandsætte selv… Kan I høre soundtracket: “- og her kommer mutter med kost og boremaskine”…

Men altså, that’s just not gonna happen. Men det er også okay. Så nu har jeg flyttet fokus, og så drømmer jeg i stedet om at tegne mit eget hus. Så kan jeg jo bare lade være at lave det alt for stort.

Så tjo, det er vel en reel mulighed, at vi skal bygge selv en dag. Derfor er det bare super relevant for os, at vi starter med at tage til det her åbent hus arrangement, for at se om det overhovedet er noget for os. Jeg får faktisk lidt kriller i maven ved tanken.

NB: Bestil eurodan-huse katalog

Og opskriften på de dér teboller… den finder du her: Annemettes teboller 🙂

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN