Teboller

Teboller – de bedste!

20 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 25 min
Hævetid: 45 + 30 min
Bagetid: 15 min

Bolledej
50 g gær
2,5 dl lunken vand
2 æg, str M/L
5-600 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk bordsalt
evt. 1/2 tsk stødt kardemomme
200 g smør, smeltet og afkølet
+ 1 æg til pensling

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sammenrørt æg, halvdelen af melet, sukker, salt, kardemomme og det afkølede smeltede smør. Rør det grundigt sammen. Ælt resten af melet ind i dejen lidt efter lidt til dejen er blank og smidig. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve i 45 min.

Form 20 runde boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem hæve 30 min. under fugtigt klæde. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min til de er flot gyldne.

Server gerne lune med smør.

NB: Du kan evt ælte rosiner eller hakket chokolade ind i dejen, så smager de også skøøøønt!

6 reaktioner

  1. Jeg vil gerne have opskriften på boller med smør, med mælk ikke med vand, jeg havde glemt at skrive hvor meget mælk jeg skulle bruge, alt andet har jeg.
    Grethe Olsen

  2. Super god opskrift.
    200 g smør er dog for meget for mit helbred.
    Jeg erstatter derfor smøret med 1 dl flydende Becel og 1,5 dl Cheasy yoghurt. Bollerne bliver lige så lette og lækre og så er de lidt mindre fedende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop