Unikke oplevelser venter på dig i Bremen og Bremerhaven

Reklame for Tysk turist information

Hvis du søger en by, hvor der er tilpas gang i den, og hvor du kan opleve en god blanding af kultur, natur, byliv, arkitektur og spændende gastronomi på kun få dage – så skal du tage til Bremen. Jeg har været i Bremen mange gange efterhånden, og dem, der kender mig, véd, at jeg virkelig er forelsket i byen og de omkringliggende områder. 

Girls’ night out i Bremen…

Det gode ved Bremen er, at byen er en rigtig fin størrelse til en forlænget weekend, den er i kørselsafstand fra Danmark og så ligger byen forholdsvis tæt på vandet og ikke mindst ‘søsterbyen’ Bremerhaven, der er hjem for en af Europas største havne. Bremerhaven ligger kun en lille times kørsel fra Bremen, og det er rigtig nemt at komme dertil både med bil eller med tog fra banegården i Bremen. Der er altså ingen undskyldning for ikke at opleve begge byer, hvis du er på de kanter. 

Så da min veninde, Wicki, og jeg denne gang besøgte Bremen stod den på ‘Girls night out’ i Bremen den ene aften og dagen efter skulle vi til Bremerhaven på fiskemarked og opleve livet ved vandet og langs havnen. 

Du kan læse med her, hvis du vil læse om min Smuttur til Bremen og Vadehavet.

Hvor spiser man frokost?

Når du besøger Bremen vil du opleve at centrum af byen er utrolig fin at gå rundt i, og jeg vil gætte på, at du får lyst til at blive midt i byen mellem de store kirker og rådhusbygningen og virkelig suge den unikke stemning ind. Måske får du trang til at sidde på en café på én ef de store pladser og drikke et glas vin, eller måske har du lyst til at nappe en let frokost, som du kan tage med i hånden og nyde på en bænk i solen? 

Uanset, hvad du er til, så føler jeg mig sikker på, at du vil værdsætte mit tip om, at du lige skal lægge et visit forbi ‘Markthalle 8’, der er en slags ‘food hall’ – du véd sådan en række af lækre små restauranter samlet ét sted, hvor du kan få noget lækkert at spise til frokost. Det er her jeg ALTID går hen, når jeg er i Bremen. Så bare tag mig på ordet; det er godt. 

Hvor skal du drikke cocktails?

Jeg har dog aldrig rigtig været ude og drikke cocktails eller været sådan ‘i byen-byen’, når jeg har været i Bremen, så jeg glædede mig helt vildt til Wickis og min planlagte ‘Girls’ night out’.  

Vi startede med et cocktailkursus om eftermiddagen på Blauer Fasan bar, der ligger super centralt i Bremen – lige bag ved hotel Radisson, hvor vi var så heldige at bo. Baren er det helt rette sted at gå ud og drikke cocktails – særligt hvis man er til en stilig atmosfære og et cocktailkort, der tæller andre drinks end de mest traditionelle. På Blauer Fasan bar fik vi lov til selv at mikse en klassisk Whisky Sour, og fik også smagt nogle andre ret fantastiske cocktails. Så var vores aften ligesom i gang. 

Hvor skal du spise?

Efter vores cocktailkursus – og inden vores middag – stod den faktisk på en slags pub-crawl i kvarteret Viertel (uden det blev pinligt, bare rolig). Jeg synes i øvrigt klart, at du skal tage til Viertel, hvis du skal finde et godt sted at spise – det er mit fortrukne kvarter i Bremen, hvis jeg skal finde en god restaurant, take-away eller fast-food. Det er i Viertel, at der er godt gang i den om aftenen, – det er her det sker – og det er også i Viertel du finder det mest brogede befolkningssammensætning i Bremen, hvilket bidrager desto mere til den her unikke følelse af liv, åbenhed, glade dage og farverigdom. 

I Viertel er der larm i gaden, altid store smil, vanvittig smuk arkitektur, grafitti på væggene, restauranter og små specialforretninger side og side med luksusbutikker og kuriosa. Det skal opleves. 

Wicki og jeg endte vores aften med lækker mad, god vin, godt selskab og en dejlig let beruselse, der vel nok var fostret lige dele af fantastiske cocktails samt glæden ved at være tilbage i én af mine yndlingsbyer. 

Læs også: 48 timer i Bremen

Snestorm i Bremerhaven tog fusen på os

Dagen efter havde vi oprindeligt planlagt en dejlig dag ved vandet. Men da vi vågnede om morgenen, kunne vi godt se, at vejrguderne ville noget andet. Det sneede – på trods af at kalenderen sagde ‘forår’. Det sneede ikke bare – nej, det sneede i sådan en grad, at man vel kan kalde det for en reel snestorm. 

Så hvad gør man, når man egentlig havde planlagt en dag ved vandet langs havnen ved det, der hedder: The Shop Window Fishery Harbor. Jeg havde tænkt, at vi skulle opleve ‘the mile’ i den historiske del af Bremerhavens Fishery Harbour med restauranter, maritime butikker, caféer, den kendte ‘Fischbahnhof’ etc. Du véd, sådan en dag med forhåbning om at gå i solen og nyde duften af friskfanget fisk – må røget fisk – og med frisk havvind i ansigtet… og så står den pludselig på snestorm? Gode råd var dyre, lige pludselig. 

Vi måtte jo finde på noget andet at lave. Og vi havde hørt om det her ret fine sted, der hedder Klimahaus. 

Nysgerrig på Bremerhaven? Læs mere her.

Klimahaus: Familievenligt aktivitetshus – om kloden, klima og mennesker.

Da jeg selv blev mor – der midt i tyverne – blev det vigtigere for mig som menneske, at opleve ting og steder, der bidrager med viden og pirrer nysgerrigheden og kreativiteten – simpelthen fordi jeg som forælder pludselig oplevede ønsket om at give noget videre til mine børn. Og selvom jeg ikke havde mine børn med på denne tur, men min gode veninde i stedet – ja, så er jeg faktisk stadig ret nysgerrig og leder altid efter aktiviteter, der egner sig godt hvis man er afsted som familie.

Og i Bremerhaven finder men det helt unikke Klimahaus, der er et stort aktivitetshus, hvor jeg synes at man kan lige præcis dét. Altså give noget videre til sine børn samtidig med at man selv, som forælder, virkelig får en oplevelse, der er værd at betale for. 

Klimahaus er et virkelig spændende og sjovt aktivitetshus, hvor man kan ‘rejse’ langs den 8 længdegrad i fodsporene på en ægte ‘opdagelsesrejsende’ gennem forskellige klimazoner og læse om de mennesker man møder på netop dén vej rundt om jorden. Man oplever med alle sanser, at der bliver både koldt, varmt, fugtigt og tørt på turen ‘rundt om jorden’. Det er en ganske unik og også tankevækkende oplevelse, hvor man på en fin måde lærer om kloden, klimaet, befolkningsgrupper og hvordan vi mennesker påvirker naturen og klimaet med vores adfærd – uden at det føles som en løftet pegefinger. Der er ikke nogen dommedags-formidling over det. 

Husets indhold er informativt, spændende, tankevækkende og yderst relevant. Virkelig et godt sted at tage hen, særligt hvis man har børn med. Men ærlig talt var det faktisk også en rigtig interessant oplevelse som voksen – også uden børn. 

På fiskemarked i Bremerhaven

Efter dagen i klimahaus valgte vi alligevel lige at slå en smut forbi havnen for at besøge det traditionelle fiskemarked, som jeg gerne lige ville se. Jeg er VILD med fisk – og jeg elsker alt liv ved vandet – så det kriblede lige lidt i fingrene for at opleve det og måske få nogle lækre sager med hjem til familien (naturligvis ikke frisk fisk, det siger sig selv, men jeg endte da med at købe krabbechips og nogle andre lækkerier). 

Og havde vi nu været heldige med vejret, så havde vi stensikkert sat os ned på én af de mange fine fiskerestauranter langs kajen og nydt en øl i solen og måske en frokost. Men det blev det desværre ikke til denne gang; det må blive næste gang. 

Det er også altid godt at vide, hvorfor man skal tilbage til et sted. Og jeg skal stensikkert tilbage til Bremen og Bremerhaven igen. 

Her kan du også finde info om flere skønne naturoplevelser i Nordtyskland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN