Tanker om et bedre 2017

Jeg har tænkt en del her på det sidste – i takt med at årsskiftet kom tættere og tættere på. Nu skal det jo ikke lyde som om, at jeg ikke går rundt og tænker over tingene til hverdag – bestemt – men I kender det vel, at man går og “gør det hele lidt op”, når året går på hæld. Var det så et godt år? Fik man gjort det man ville? Fik man nogle nye gode venner? Fik man sagt nej til det man ikke gad? Fik man sagt ja ofte nok? Fandt man tid til dem man holder af og fik man sine prioriteter på plads?

Jeg véd i hvert fald, at meget kan blive bedre i min verden. Meget har også været godt, men der er stadig plads til forbedring. Særligt så skal jeg slappe mere af. 2016 var året hvor jeg både blev mor for trejde gang og hvor jeg satte alle sejl ind på min blogger/youTube-karriere og hvor jeg fik udgivet 2 nye (store) bøger. Så det var et år med lidt for megen krudt på. Jeg har konstant gået rundt med en følelse af at være i underskud af tid, og dét VIL jeg lave om på. Ikke at der skal trylles flere timer ind i døgnet – nej jeg vil virkelig forsøge at skille meget af det ligegyldige tidsfordriv fra (læs: sociale medier) og bruge mere tid på mig selv og børnene. Det betyder ikke, at I vil se mindre til mig på min IG, FB og YouTube – nej det betyder bare, at jeg vil prioritere den tid jeg bruger, så at telefonen ikke hele tiden skal med alle vegne (på toilettet f.eks.) Fremover, når jeg skal på toilettet – så skal det gøres i fred – uden min mobil som følgeskab 😉 Der være nogen af jer, der kan nikke genkendende til det?

Jeg har også besluttet, at 2017 skal være det år, hvor jeg taler rent ud af posen. Er der noget jeg er ked af eller utilfreds med, så er det min opgave at gøre opmærksom på det. Jeg har fundet ud af – at man simpelthen bare kommer længst med at være ærlig – også overfor én selv. Så i stedet for at prøve at føle og tænke som jeg tror andre synes er bedst – så vil jeg bare mærke efter og udtrykke hvad der egentlig sker i hovedet og hjertet på mig. I slutningen af 2016 indledte jeg faktisk dén tanke og gjorde et seriøst forsøg på at lægge grimme følelser bag mig og få dem håndteret. Og det har været befriende. Helt konkret har jeg sagt undskyld til dem, der fortjente en undskyldning og jeg har fået sagt fra overfor dem, der skulle siges fra overfor. Det er faktisk ret vigtigt for mig, at tavlen er ren inden vi går ind i et nyt år. Det giver ligesom mere ånderum.

Derudover vil jeg stadig minde mig selv om, at det er fuldstændigt ligegyldigt at være LIKED. Det handler om at være LOVED – og dét kan du læse mere om her. Det var sidste års nytårsfortsæt. Og det er faktisk lykkes mig rigtig godt at tage til efterretning, kan jeg fortælle jer. Sidste år gjorde jeg nemlig op med en helt særlig ting. Jeg besluttede mig for at droppe at forsøge at få flere følgere på min Instagram. Indtil da var det meste jeg postede nemlig et forsøg på at være likeable og hente følgere – fordi jeg så det som en business. Altså ikke det hele – men det meste! Men jeg kom frem til, at dét er bare ikke mig. Jeg gider simpelthen ikke poste det ene smukke kagebillede efter det andet – bare for at få følgere. Jeg poster kagebilleder, når jeg har bagt noget, og ellers så får I bare mig. Mig, mine tanker, mine børn og alt det andet, der sker i mit liv. Der er virkeligt mange følgere at hente i at poste smukke billeder – og jeg har stor respekt for dem, der lever af det – men det fungerer ikke for mig. Det keder mig. Jeg bager kager fordi jeg elsker det. Elsker at stå med fingrene nede i dejen – ikke fordi jeg ser et eller andet flot billede i den anden ende. Jeg lever livet, fordi jeg elsker det. Ikke fordi jeg ønsker at dokumentere det igennem smukke billeder. Så derfor tog jeg et valg om, at jeg langsomt ville “lave min IG om”. Så nu er den mere bare et utryk for hvad der sker i mit liv – på alle punkter. Nu er den mere bare én stor blanding af både smukke kager, grimme kager, børnefotos, babytips, selfies (dem kommer jeg sgu nok ik udenom), rejsefotos etc. – og jeg kunne ikke være mere ligeglad med hvor mange likes det giver. Nogle gange er der fuld skrue på filtre og trutmund og nogle gange er det bare grynet, ærligt og upoleret. Ligesom livet. Hvis man vil følge med, så er man velkommen – hvis ikke, så er det også ganske forståeligt. Det har været den mest befriende følelse, at give slip på…

I 2017 vil jeg også bruge mere tid på at indfri mine drømme – i stedet for kun at drømme dem. Mine drømme skal blive til mål med en plan. Blandt andet har jeg længe drømt om, sammen med min kæreste Micky, at vi skal tage børnene med på en road-trip igennem USA til sommer. Og I kan tro, at vi er i fuld gang med at gøre en plan ud af den drøm. Så jeg håber virkelig på, at det er en drøm, der bliver indfriet i år. Jeg drømmer også om at komme i form – IKKE sådan jeg-vil-udgive-min-egen-fitness-bog-i form (dem er der rigeligt af…hah!) – nej mere sådan, jeg vil gerne “connecte” med min krop igen. Efter fødsel og lidt for megen tid på min flade foran computeren, så føler jeg at jeg er lidt langt fra at føle mig stærk og sund. Jeg føler mig egentlig bare tynd og drænet – sådan rigtig “tyndfed” ik, og dét skal der laves om på. Jeg tror at yoga er det rette valg for mig, så det vil jeg forsøge at gøre virkelighed ud af. Og så skal der boostes på vitaminer og nærende mad (krydret med lidt kage)…

Nå men, jeg vil skrive videre på mine tanker for 2017 på et andet tidspunkt – for nu vil jeg (meget apropos) bruge tid på min familie.

Godt nytår! Hvad vil du gøre bedre i 2017?

 

 

 

 

6 reaktioner

 1. Dejligt befriende indlæg! Jeg er først for nylig begyndt at følge dig her og på IG men har allerede måtte erhverve mig alle dine bøger, for er simpelthen blevet så inspireret!
  Jeg er dog også stor fan af at det netop ikke kun er kager du skriver om eller tager billeder af – for mig er det helheden.
  Så tusind tak for en inspirerende blog!
  Mit nytårsforsæt er mere nærvær når jeg er sammen med min familie – og hvor mobilen er pakket langt væk!

 2. Hej Annemette.
  Min datter på 8 og jeg ser alle dine videoer og elsker det. Personligt kan jeg også bedst lide, at din IG er dit ærlige jeg.
  Mit 2017 skal gå på at få styr på mig selv. Og har også selv et ønske om at yoga bliver en del af det. Så det er mit nytårsforsæt 🙂
  KH Connie

 3. Super fed blog og elsker den både er personlig og fyldt med masser af lækker kage. Vi tog også 1 måned ud af kalenderen og rejste rundt med vores 3 børn i USA. Det er det bedste vi nogensinde har gjort, og dejligt at kunne udleve en af de drømme vi havde som familie?
  Kh Signe

  1. Hov, jeg fik svaret den forkerte… vups. Har du nogle gode fifs som jeg kan gøre nytte af?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN