Jeg har været bange: Vi har haft indbrud her i vores bygning ved højlys dag. 

Indeholder reklame for G4S

For kun få måneder siden, mens vi var hjemme, og endda havde vores dør stående helt åben med håndværkere, der gik ind og ud af vores lejlighed, var der indbrud i en af lejlighederne i opgangen over os. 

Jeg er måske virkelig naiv, men jeg har ALTID tænkt, at så længe vi boede lejlighed på en etage over stueetagen, så var vi ‘sikre’. Faktisk boede vi for nylig i en stuelejlighed, og da var jeg meget mere opmærksom på, at vi kunne blive udsat for indbrud. Men her hos os nu, hvor vi bor på 1. Sal, har så troede jeg da ikke, at nogen tyve kunne være ‘dumme’ nok, til at tage chancen at blive opdaget ved at skulle bære tyvekoster ned at trappen. 

Men det må jeg sige, så naiv og godtroende er jeg ikke længere. Der er åbenbart ikke noget, der står i vejen, hvis tyvene virkelig vil ind – ja lige bortset fra en alarm, der har både en præventiv virkning og naturligvis også virker, hvis uheldet reelt er ude.  

Det virker SÅ absurd, at der blev begået indbrud i en opgang, hvor tyvene lige skulle slæbe tyvekosterne ned ad trappen, etage for etage, og derefter bære det ca. 20 meter hen langs bygningen og dernæst havegangen, der er ca. 30 m lang, og ud i en bil eller varevogn (antager jeg), der var parkeret helt ud på vejen ved højlys dag. Og denne manøvre helt uden at blive opdaget. Man tror nærmest ikke på det. Men ikke desto mindre, var det præcis, hvad der skete. 

Det er simpelthen så ubehageligt at tænke på, at jeg reelt kunne være gået ud af min lejlighed og lige hilst på indbrudstyvene. Det er selvfølgelig ikke tilfældet, men det kunne sagtens være sket. Måske hilste jeg faktisk på dem uden at vide det. 

Episoden har skræmt mig betydeligt, men endnu værre har det været for min ældste søn, der er mere end almindelig bevidst om ‘farerne’ ved at have værdier i sit hjem og muligvis blive udsat for indbrud. Og så er der naturligvis ejeren af lejligheden, hvor indbruddet blev begået, som var noget overrasket og fortørnet over episoden. 

Vi undlod i første omgang at snakke med drengene om det, da vi troede, de nok ikke fangede alvoren, men de kunne jo ikke undgå at se de store sedler, der blev sat op på hoveddøren, med en klar besked om, at man skal huske at lukke og låse hoveddøren pga. indbrud. Så måtte vi jo fortælle dem det mest nødvendige og forsøge at berolige dem. 

Skæbnen ville, at jeg ca. 2 uger efter indbruddet blev kontaktet af G4S med henblik på at samarbejde. For første gang i mit voksne liv, følte jeg ægte, at vi havde brug for noget så ‘voksent’ som et alarmsystem, og da både mine forældre og nu også flere af vores naboer i opgangen benytter G4S, vidste jeg på forhånd, at det ville være rette løsning for os. 

Beregn pris her. Der er forskel på prisen afhængigt af dine behov, så det er en god idé lige at gennemgå en prisberegning. (Bemærk, at med en G4S alarm vil du ofte kunne forhandle pris på din forsikring med dit forsikringsselskab) 

Mine forældre havde for nylig vandskade i deres kælder, hvilket også betyder på mit webshop-lager, og det resulterede i, at de fik installeret sikring mod vandskade gennem G4S abonnementet, som de har. G4S sikrer nemlig både i mod indbrud, brand og vandskade. 

Nu har vi fået installeret alarmen. Og det betyder særligt, at både vi og drengene er væsentlig mere trygge ved situationen. Og det betyder også at drengene sover bedre om natten – men det vender jeg tilbage til på et andet tidspunkt. 

Hvad inkluderer sådan et abonnement?

24 timers overvågning og hjælp fra Danmarks største kontrolcentral + eget vagtberedskab.

Sikring mod indbrud, brand og vandskade. 

De services, som er listet herunder, findes kun hos G4S. 

  1. En nøgleboks, som sikrer både indvendig og udvendig rundering – andre selskaber foretager kun udvendig rundering. G4S kan dermed tjekke, om nogle skulle gemme sig i huset/lejligheden og sørger for, at alt er forsvarligt lukket og låst, og sætter alarmen til igen.
  2. Tryghedsgaranti: G4S dækker din selvrisiko op til 3.000 kr., hvis du mod forventning skulle opleve et indbrud. Derudover sørger Tryghedsgarantien også for, at hele husstanden kan få hjælp af en krisepsykolog, så man kan komme videre på bedste vis.
  3. Nøgleservices sørger G4S også for. Via nøgleboksen er en ekstra nøgle mulig for G4S vagten at udlevere til dig. Har du derfor låst dig selv ude, mistet din nøgle el. lign. kan G4S vagten hjælpe dig indenfor igen. Det er en god tryghed for både børn og voksne. 

Frygter du selv indbrud, eller har du måske haft indbrud, og hvilke følelser har det efterladt dig med? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN