Ciabattaflutes med surdej

Reklame for Dr. Oetker

Der er kommet et nyt og utroligt smart produkt på hylderne. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at det kan revolutionere dine bagerutiner og ændre den måde du går til surdejsbagning radikalt. Fordi nu behøver det ikke længere være et stort og langvarigt projekt at få friskbagt surdejsbrød. 

Med Dr. Oetkers nye tørret surdej, der er tilsat tørret bagegær, kan du på få timer tilberede og nyde et friskbagt brød med en dejlig og ikke mindst ægte surdejssmag – uden alt bøvlet med at gå og passe din egen surdej. Det er perfekt til alle os, der ikke altid har tiden til det store surdejseventyr på den ‘old school’-måde, men som gerne vil have den samme luksus og glæden ved et godt surdejsbrød. Du kan læse mere om Dr. Oetker Surdej her.

Jeg har i min bog Brødbogen fra 2018 arbejdet en hel del med nemme, hurtige brødopskrifter – også en del uden surdej – simpelthen for at få folk til at komme i køkkenerne. Og som forfatter til en bog, der allerede har fokus på at gøres brødbagning nemt og forsøge at kommunikere i øjenhøjde med selv uerfarne bagere, så er det oplagt lige at finde nogle af de bedste opskrifter frem fra bogen og give dem nyt liv med Dr. Oetkers tørret surdej

Derfor får du nu mit nye ‘take’ på mine ciabattaboller fra Brødbogen – her som ciabattaflutes bagt med tørret surdej. 

Hjemmebagte ciabattaflutes med tørret surdej

2-3 flutes
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 min
Hævetid: ca. 2 timer
Bagetid: ca. 25 min

Ingredienser til ciabattaflutes
1 brev Dr. Oetker tørret surdej
450 g almindeligt økologisk hvedemel 
eller økologisk manitobahvedemel
200 g italiensk durumhvedemel 
14 g havsalt
5 dl lunkent vand
2 spsk solsikkeolie (til skålen under hævning)

Sådan laver du ciabattaflutes:

Kom Dr. Oetker tørret surdej i en dyb røreskål, der passer til din røremaskine. Tilsæt hvedemel, durumhvedemel og salt og rør det let sammen. Tilsæt lunkent vand. Sæt skålen fast i din røremaskine og ælt dejen ved lav hastighed med dejkrog i 1 minut. Skru op til fuld hastighed og ælt dejen godt igennem til den samler sig som en tydelig klump omkring dejkrogen og helt slipper skålens sider – dejen laver tydelige klaskelyde, når den slår mod skålens sider. Det kan tage mange minutter før du når til det resultat, så stress ikke. Sluk for røremaskinen. 

Kom solsikkeolien ned langs siden af skålen og vend dejen rundt heri. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og sæt dejen et lunt sted til hævning i ca 1,5-2 timer til den er dobbelt størrelse. 

Varm din ovn op til 250 grader varmluft, og kom et lille indtast fad med 3 dl vand ind i bunden af ovnen for at skabe et fugtigt miljø under bagning. Lad to bageplader være i ovnen under opvarmning. 

Drys lidt mel på en ren bordplade. Vip forsigtigt dejen ud på bordpladen og del den i to eller tre lige store stykker med en bordskraber eller skarp kniv. Spænd dejstykkerne op samtidig med du former dem til aflange flutes. 

Arbejd nu fokuseret og hurtigt. Tag bagepladerne ud af ovnen, læg et stykke pagepapir på hver bageplade og placer nænsomt de formede flutes på bagepapiret på hver af de brandvarme plader. Sæt hurtigt bagepladerne tilbage i ovnen. 

Bag dine ciabattaflutes i ca. 12 min ved fuld varme, skru da ned til 220 grader varmluft og bag dem færdige i yderlige ca.10 min. De skal lyde hule, når du banker dem let under bunden. Køl af. 

Find mange flere opskrifter med Dr. Oetker Surdej her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN