Flettet kanelkringle med kagecreme og remonce

Reklame for Dr. Oetker

Har du prøvet at kombinere smagen af sødt bagværk med den lækre velkendte dybde fra surdej? Det kan du nu nemt opnå med Dr. Oetker tørret surdej, der egner sig ligeså godt til sødt som salt bagværk.

Kort sagt er Dr. Oetker tørret surdej præcis det: tørret surdej, tilsæt lidt tørgær som bidrager med hæveevne, mens surdejen bidrager med smag. Det fungerer perfekt, og det er en rigtig nem måde at få glæden ved surdej ind i dit bagværk (og din hverdag), uden du behøver gå og pleje en såkaldt ‘surdejsbaby’, som vi alle ved godt kan være lidt krævende i en pakket og travl hverdag.

Find endnu flere af Dr. Oetkers opskrifter med tørret surdej lige her, og læs mere om produktet her.

Hjemmebagt kanelkringle med surdej – fyldt med kagecreme og remonce

12 pers, 2 stænger af 25-30 cm
sværhedsgrad: mellem
Arbejdstid: 45 min
Hævetid: 2 timer 45 min
bagetid: 16-18 min

Dej
1 brev Dr. Oetker tørret surdej
400 g hvedemel
1 tsk kardemomme
1 nip fint salt
1 spsk sukker
1 dl lunken sødmælk
2 æg, str. M
150 g blødt smør
+ 1 æg, til pensling

Kagecreme
1 tsk vaniljepasta
60 g hvidt sukker
3 æggeblommer
25 g majsstivelse
3 dl sødmælk

Marcipanremonce
80 g ren rå marcipan
80 g sukker
80 g blødt smør

Kanelremonce
100 g blødt smør
100 g brun farin
1 spsk kanel

I øvrigt
130 g flormelis
lidt vand

Sådan laver du en kanelkringle:

Dej: Rør Dr. Oetker tørret surdej sammen med mel, kardemomme, salt og sukker i en skål til din røremaskine. Tilsæt mælk og æg. Sæt skålen fast i din røremaskine og ælt dejen ved lav hastighed med dejkrog i 1 minut. Skru op til fuld hastighed og ælt dejen godt igennem et minuts tid. Den er meget ‘hård og knoldet’ til at starte med. Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt mens dejen fortsat ælter videre ved mellem hastighed. Lad smørret blive helt æltet ind i dejen og stop med at ælte når dejen er blank og smidig og samler sig som en tydelig klump omkring dejkrogen og helt slipper skålens sider. Det tager ca 5 minutter ved høj hastighed i røremaskinen. 

Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og sæt dejen et lunt sted til hævning i ca 1,5 – 2 timer til den er dobbelt størrelse. 

Kagecreme: Rør maizenaen ud i ½ dl af mælken. Rør det sammen med resten af ingredienserne til cremen. 

Varm det hele op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Stil blusset på middel varme, men nok til at cremen lige kan komme op at koge. Forsæt med at piske godt i cremen, indtil den tykner og slår tydelige bobler. 

Når den slår bobler, så lad den koge i yderligere 1 minuts tid, hvor du fortsat pisker kraftigt i gryden for at undgå, at det brænder på. 

Hæld cremen i en ren skål til afkøling.

Remonce: Ælt marcipan, sukker og smør sammen til en jævn masse.

Dej, fortsat: Rul dejen ud i lidt mel til et rektangel på ca. 20 x 60 cm. Fordel kanelremoncen herpå i et helt tyndt lag. Fold dejens sider ind over hinanden på den brede led, så du opnår tre lag, og rul den nænsomt ud igen til ca samme ca 20 x 60 cm (nu er der tre lag kanelremonce gemt i dejen). 

Fordel remoncen i en 5 cm bred stribe ned langs midten af dejen. Fordel kagecremen herpå. 

Skær fra midten og ud til siden diagonale snit i dejen med ca. 2 cm’s mellemrum – det vil sige i de yderste 6 cm på hver langside – kom ikke for tæt på remoncen. Flet skiftevis fra højre og venstre dejstrimlerne ind over midten af fyldet og tryk godt sammen. Tryk enderne godt sammen, så fyldet ikke flyder und under bagningen. Form den flettede stang til en kringle som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk kringlen med et fugtigt klæde og lad den hæve yderligere 30-45 minutter.

Pensl med sammenpisket æg. Bag kanelkringlen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 16-18 minutter, til den er flot gylden. Køl den af.

Glasur: Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Dekorer kagen med glasuren.

Velbekomme.

Find flere opskrifter med Dr. Oetker tørret surdej her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN