Postkort fra vores rejse til Budapest

rejse til budapest parliament

Der er masser af billeder nederst i indlægget 🙂 

Efter Micky og jeg havde tilbragt 5 iskolde dage (dog fyldt med varm kærlighed) i Budapest i Januar, skyndte vi os hjem og bestille billetter til vores sommerferie i Ungarn. Det er blevet til en 4 dages rejse til Budapest – forlænget med en uge ved Balatonsøen sammen med ungerne og min mor. Og her er bare så skønt. De af jer, der muligvis følger med på instagram har set, at jeg er ret begejsret for vores nyfundne feriedestination. Det er billigt, det er lækkert, her er varmt og befolkningen er super søde og servicemindede. Faktisk er der ikke rigtigt noget at være utilfreds med.

I denne uge er vi, som skrevet, ved Balatonsøen, som vi ankom til i søndags. Men jeg vil i dette blogpost fokusere på vores lille minibreak i Budapest og fortælle jer lidt om, hvordan man holder en vellykket storbyferie med 3 børn – i alderen 1-8 – på slæb.

rejse til budapest parliamentet

 

 

rejse til budapest1

Om vores rejse til Budapest – min absolutte yndlings storby…

For det første vil jeg blot slå fast, at Budapest muligvis er den smukkeste storby, jeg har besøgt. Og jeg har været i alle de obligatoriske: London, Paris, Rom, New York etc… Men Budapest er bare så vidunderlig smuk, og så har byen simpelthen så meget at byde på. Maden er ret så fantastisk – der er snart ikke det restaurantbesøg i Budapest jeg ikke kunne skrive side op og side ned om. Vi er blevet forkælet med lækker lækker mad, hver eneste gang vi har sat os ned og ladet os servicere. Det er imponerede.

Særligt vil jeg nævne Mazel Tov, som er en lille jødisk inspireret restaurant, i en gammel slidt bygning i det jødiske kvarter. De laver fantastiske drinks og maden slår aldrig fejl. Og så er det et virkeligt godt sted at smutte forbi, når man har børn med, for stemningen og serveringen er ret uformel, hvilket bare fungerer bedst med børn.

rejse til budapest mazel tov

 

rejse til budapest luca

Medbring penge – der er gode tilbud

Når man rejser til Budapest i Januar og Juli, så er der tilbud over det hele, og det kan virkelig godt betale sig at gå på udsalgsjagt. Generelt er det jo bare billigt i Ungarn, og når alting så er på 70% så er der virkelig penge at spare. Så medbring lidt shoppe-monetos, hvis du har, for der er absolut gode indkøbsmuligheder. Jeg har købt mange ting hernede, både gode mærkevarer, men faktisk også mange “stangvarer” til INGEN penge… really!

Buda vs. Pest

Budapest består af to bydele, Buda og Pest. Jeg synes helt klart bedst om Pest. Buda er mere turistpræget, til gengæld er det også her man finder nogle af de aller smukkeste seværdigheder. Hermed sagt, at Buda er absolut et besøg værd. Jeg synes dog at Pest er den bedste bydel at bo i, og det er også i Pest, at man finder alle de gode barer og spisesteder… eller arj, lige med et par udtagelser.

Faktisk er Micky og jeg VILDT begejstrede for et spisested, der hedder Bistro Déryné, som ligger i Buda. Det er sådan en lidt fransk-italiensk oplevelse med afslappet stil, lyskæder, tjenere med glimt i øjet – og et vinkort, der ikke er til at glemme. Man kan spise sig mæt i Waygu bøf og drikke den dyreste vin på kortet – og stadig gå hjem uden at din bankmand ser rødt. Sådan er det generelt med Budapest – udvalget er stort og virkelig lækkert – men priserne er i bund.

Bo i Pest med børn.

Når man har børn med på “slæb” (bryder mig faktisk ikke om det udtryk – for de er jo bare med), så synes jeg i øvrigt at Pest er den bedste bydel af bo i. Vi har gået rundt i byen hver dag – og der er ret fladt i Pest, hvorimod Buda er en noget mere kuperet fornøjelse. Ergo, Pest er oplagt når man har ungerne med, for det er simpelthen bare nemmere at komme rundt til fods uden sure og trætte miner.

Første gang vi besøgte Budapest i Januar (læs om vores første tur til Budapest her)  begik vi den fejl at booke et hotel lidt for langt uden for byen. Vi skulle hver dag gå 4 km ind til byen – med Luca i barnevogn – og det synes jeg alligevel ikke, jeg vil anbefale (med mindre man er som os – sådan nogle skrupskøre typer, der ELSKER at gå tur i 14 graders frost 🙂 ) Men jeg vil anbefale at man finder en lejlighed på airbnb, som vi gjorde.

Prøv evt. at booke den lejlighed, som vi bookede – den kan vi på det varmeste anbefale hvis man er en familie på 4-6 pers. Den ligger perfekt, roligt og er rigtigt pæn, ren og lækker. Virkelig god service fra udlejers side.

rejse til budapest ferdinand og annemette

Det her SKAL du prøve i Budapest

Her er et par småting du bare SKAL prøve på din rejse til Budapest.

 1. Tag den lille togbane fra bunden af kædebroen (på Buda-siden) op ad bjerget til toppen. Herfra kan du gå rundt i Buda og se alle de smukke gamle bygninger, kirker osv. Det koster ca 25 kr.
 2. Besøg House of Terror – et museum, som handler om den ungarske revolution efter et kommunistisk styre efter anden verdenskrig. Det er super spændende, hvis man er historisk interesseret. Vi havde børnene med, og de kunne sagtens “rumme” oplevelsen, selvom det er barske sager.
 3. Besøg en Ruin Bar – (Mazel Tov er blandt andet en ruin bar)
 4. Spise middag på Bistro Déryné, hvis du er i Budapest med din elskede 😉 Det er en ret romantisk oplevelse.
 5. Om sommeren skal du besøge Margit – den store ø, der ligger midt i Donau. Et fantastisk rekreativt område, som man skal besøge, hvis man har en ekstra dag at gøre godt med. Det er lidt som at gå rundt i Central Park i N.Y., – en smuk park midt i byen. Jeg synes helt klart, at man skal prøve Palatinus Swimming pools, som er et badeland på Margit, der virkelig dyrker den ungarske tradition med termiske bade og samtidig giver plads til børneleg og vandrutschebaner.
 6. Gå en tur langs Donau ved aftentid, hvor man kan nyde byens lys.
 7. Prøve en donut med creme brulee fyld. Den SKAL bare smages. Du finde den her hos Box donut
 8. osv. osv… jeg kunne blive ved.

Nårh jo – vi fandt billige billetter på norwegian.com 🙂

Jeg håber I kunne bruge min guide til Budapest til noget – spørg endelig…

God ferie i Budapest 🙂

rejse til budapest6 rejse til budapest4 rejse til budapest micky og ferdinand rejse til budapest micky og luca rejse til budapest gadekøkken2 rejse til budapest gadekøkken
rejse til budapest5 rejse til budapest is rejse til budapest buda rejse til budapest2 rejse til budapest sandkasse rejse til budapest parliamentet familie rejse til budapest3

rejse til budapest box donut

2 reaktioner

 1. 1000 tak brugbare råd😊 Vi har lige booket flybiletter til Budapest i juli måned og rejser med børn under 5 år (2-5 år). Jeg er efterfølgende blevet helt bekymret for om det var dumt pga potientielt høje varmegrader. Hvad er din erfaring med varme og små børn?

  1. fantastisk… Det var ikke noget problem for os med varmen. Bare hav noget koldt at drikke med i tasken – og der er masser af restauranter, kiosker etc hvis man lige har brug for en is… 😉 God tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN