Min moderne påskefrokost

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.40

SPONSORERET af Lidl, som ønsker jer alle en god påske! 😉
Og lad mig lige sige – ALT mad, vin og de smukke blomster på billederne er købt hos Lidl.
Børnene har min veninde selv lavet…

På én eller anden måde føler jeg mig for ung til at afholde påskefrokost – i hvert fald i sådan traditionel forstand. Det bliver lidt for “tungt” og alt alt for krævende for mig – som det travle menneske jeg efterhånden er blevet. Jeg husker som barn at min mor afholdt påskefrokost, hvor der sirligt var pyntet med små kyllinger og fint påskepynt på bord
et – og i øvrigt brugte hun hele dagen (og dagen forinden) i køkkenet for at tilberede maden.

Det er ikke lige sådan jeg forestiller mig en påskefrokost – i hvert fald ikke hvis jeg som værtinde også skal nyde oplevelsen. Så jeg har sat min lid til Lidl og deres økologiske varer og Deluxe sortiment 🙂

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.09

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.05

Jeg er mere til at finde nogle “nemme” løsninger, hvor jeg kan stå inde for kvaliteten og præsentationen. Jeg ønsker jo, at mine gæster skal føle, at jeg virkelig har kælet lidt ekstra for oplevelsen. De skal føle sig velkomne og mærke, at det er noget særligt. Så alene det at servere vin og champagne – fremfor det traditionelle valg med snaps og øl – er for mig med til at løfte stemningen lidt. Det gør frokosten mere moderne. Jeg besluttede mig for at bage mit eget brød (og det er altså ingen sag for sådan én som mig og kræver virkelig ikke ekstra overskud – men hey, man kan jo også bare købe et godt bake-off brød!)… Derudover satte jeg mig for at lave en lille cheesecake – igen, ikke den store udfordring for bagekonen her 😉 Så det jeg egentlig siger er, at det ser ud af en hel masse, men det var faktisk rimelig nemt klaret at stable sådan en fin påskefrokost på benene.

Opskrifterne finder I her:

Cheesecake med calvados og bagte blommer
Nemt formbrød med købt surdej

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.45

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.02

Jeg endte med i sidste sekund at invitere vores gode venner og deres to piger på besøg. Egentlig havde jeg tænkt, at der “bare” skulle holdes påskefrokost for os selv og drengene, men ved I hvad, – det blev alligevel for kedeligt i længden. Jeg gider da heller ikke at drikke champagne alene med Micky – eller jo – men det er nu hyggeligt når man er lidt flere. Særligt fordi den dér champagneflaske, som jeg havde fundet på hylden i butikken var en ordentlig magnumflaske…

Jeg endte med at gå all-in på påsketapas tema. Med alt muligt godt. Små lækkerier, som jeg (I kid you not!) kun brugte små 3 timer på at tilberede og sætte frem. Jeg synes faktisk, at der er ret godt klaret. Fordi hvem har egentlig (som min mor havde) en hel dag, som man kan sætte af til at traktere for sine gæster – jeg har i hvert fald ikke!

Tanken var, at man selv kunne vælge i hvilken rækkefølge man havde lyst at spise tingene. Det er nemlig én af de ting ved en traditionel påskefrokost, som godt kan irritere mig lidt – det der med at så kommer den ene ret, så den anden ret, så den tredje ret…etc. Jeg kan bedre lide at man bare tager for sig, som man lyster.

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.55

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.50

Det endte med at blive et udvalg af små “snitter” af surdejsbrød med:

1) italiensk skinke med emmentaler, sennepsolie, honning, tomat og oregano

2) serranoskine, rygeost, balsamico, honning, rosmarin og salte mandler

3) svampemousse, radisser, cornichoner og peber

4) laks, lakserogn, dild og dildressing med citron.

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.15

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.25

Derudover havde jeg købt – og tilberedt:

1) et færdigpakket osteudvalg (med skærebræt, – det’ sgu da smart) Til osten smørstegte jeg noget lækkert rugbrød.

2) og nogle frosne apsarges vilet ind i bacon – lige til at stege i ovnen. Mums.

3) Så havde jeg lavet små dadler, som var viklet ind i italiensk skinke, rullet i sukker og stegt i ovnen.

4) Og sidst med ikke mindst avocado serveret med rejer, som var dryppet med hvidløgs/chili olie og dild.

Alt det her er fra Lidls deluxe sortiment.

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.00

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.14

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.34

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.32

Som bordpynt havde jeg sat friske krydderurter frem, derudover have jeg også fået påskeliljer og tulipaner puttet ned i indkøbsvognene – som hører sig påsken til – og min veninde kom med en smuk buket af grene og eucalyptus.

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.50

Børnene skulle naturligvis ikke snydes, så der blev dækket op til dem ved deres eget bord. Der blev sat “påskeæg” frem fra Favorina, (med fairtrade mærkning ! – !!!!!!) og jeg fik stegt små spejlæg og smurt nougat-pålægsmadder. Og så fik ungerne ellers lov til at mæske sig i masser af frugt og grønt – og en hel masse chokolade. Vi toppede lige hele oplevelse med de små chokolade-pinde, som man rører ud i varm mælk. Og det er nu jeg tænker, at I nok kan forestille jer hvordan min sofa så ud efterfølgende (?).

Til de voksnes søde tand, udover min hjemmelavede cheesecake, havde jeg købt lidt fransk nougat og nogle lækre fudge karameller med sirup. Begge dele fra det førnævnte Deluxe sortiment.

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.28

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.59.57

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 19.00.04

Gør som små 200.000 andre danskere og følg Lidl på deres Facebook-side her.

4 reaktioner

  1. Ej ved ikke om det er for meget at spørge om – men hvad har hele herligheden ca kostet? Det ser vildt lækkert men også lidt dyrt ud?

    1. Det er overhovedet ikke for meget at spørge om. Det er jo netop hele ideen, at det skal se ud af en masse, men ikke være dyrt-dyrt. Prisen for ALLE indkøb er totalt 1207,50. Det er inklusiv magnum champagne, en flaske rødvin, en flaske hvidvin, tulipaner og påskeliljer samt 4 små “påske-krus med chokolade” til børnene. Det er inkl ALT som jeg har brugt. Lige fra danskevand til svampemousse. ALT!. Og der var mere end rigeligt til 4 voksne og 4 børn, og der var både brød til overs, grøntsager og masser af pålæg til de næste par dage. Knus

  2. Annemette, jeg er bare nødt til at sige: wauw, jeg gad sgu godt være inviteret med til bords til din påskefrokost – det hele ser virkelig delikat og lækkert ud. Man ser tydeligt at du har sans for selv den mindste detalje.
    Rigtig god påske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN