Cheesecake med calvados og bagte blommer

Opskriften er SPONSORERET af Lidl – og udviklet af mig 🙂

Jeg har igen været på indkøb i Lidl. Det kan I vel nok regne ud, – for de af jer der følger troligt med her på bloggen har sikkert luret, at jeg har indgået et længe ønsket samarbejde med Lidl. Wupdeedooh! Så altså – hermed får I den lækreste opskrift på en “voksen” cheesecake med calvados og bagte blommer (mums filibumbum!), der passer perfekt ind på påskebordet (I kan læse meget mere om min påskefrokost på tirsdag)…

CHEESECAKE MED CALVADOS OG BAGTE BLOMMER
– alt er købt i Lidl! naturligvis…

Crunchy kiksebund
60 g fuldkornskiks
30 g hasselnødder
50 g smør

Cheesecakecreme
4 blade husblas
1/2 vaniljestang
60 g flormelis
200 g flødeost
125 g creme fraiche 18%
2 dl piskefløde
0,5 dl calvados

Bagte blommer
3 store røde blommer
40 g lyst rørsukker
1/2 citron, saften heraf

Crunchy kiksebund: Blend kiks og nødder i en minihakker til fint mel. Smelt smørret og rør det sammen. Fordel  kiksemassen på bunden af en form (diameter 16-18 cm) foret med bagepapir. Tryk den hårdt sammen. Stil på køl. 

Cheesecakecreme: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med flormelissen. Rør vaniljesukkeret, flødeost og creme fraiche godt sammen. Pisk fløden til let skum og vend dem sammen med ostecremen. Smelt husblassen over vandbad. Når husblassen akkurat er smeltet tilsættes calvados og denne blanding vendes nu i ostemassen i en tynd stråle. Fordel cremen ovenpå kiksebunden og glat overfladen. Stil på køl til massen har sat sig – gerne 2-3 timer.

Bagte blommer: Halvér blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte. Vend dem i sukker og citronsaft og bag dem i en lille bradepande i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 15-20 min til de er karamelliserede og møre. Køl af.

Server kagen med de bagte blommer og den sirup, der hænger ved blommerne fra bagningen. Du kan med fordel skære kagen fri langs kanten af bagepapiret inden du serverer den. Alternativt kan du anvende kageplast langs kanten af formen for et mere skarpt udtryk.

Velbekomme!

Gør som små 200.000 andre danskere og følg Lidl på deres Facebook-side her.

0/5 (0 Reviews)

4 reaktioner

    1. Kære Jeanet,

      det kan du tro at du kan. Jeg bruger dem til alt muligt. De smager skønt drysset med en smule kanelsukker inden de går i ovnen, og så til vaniljeis. Eller også vildt lækre til små marengsreder med flødeskum og lidt lakridssirup. Du kan også køle dem helt af og så skære dem i små bidder og komme dem i en lagkage. Bare slip fantasien løs. KNUS

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop