Nemt formbrød med købt surdej

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.55.23

Opskriften er SPONSORERET og betalt af Lidl – men udviklet af mig 🙂

Man må gerne snyde! Absolut. I min verden behøver man virkelig ikke lave sin egen surdej – selvom jeg nogengange gør det, – og synes det er sjovt. Men jeg køber ofte en færdig surdej hos bageren – og det kan du såmænd også gøre.

Her får du lige opskriften på et fuldstændigt fantastisk formbrød, som jeg har bagt til påskefrokost. Det kan I læse mere om i morgen.

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.57.09
Husk; – se fremgangsmåde i billeder under opskriften.

NEMT FORMBRØD MED (KØBT) SURDEJ
– 100% øko, alt er købt i Lidl – lige med undtagelse af surdejen!

Ingredienser til brødet
2 spsk frisk økologisk surdej
5 g økologisk gær
6,5 dl koldt vand
600 g økologisk hvedemel
200 g økologisk Ølandshvedemel
18 g flagesalt

I øvrigt
3 spsk god økologisk olivenolie
og husholdningsfilm

Rør surdej, gær og vand godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og og ælt dejen ved maks hastighed på en røremaskine med dejkrog til den slipper skålens sider. Det kan snildt tage 25-30 min.
Kom olien ned langs skålens sider og vend dejen rundt i olien. Dæk skålen til med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i 10-12 timer.

Smør en lille bradepande med olie – eller anvend bagepapir – og hæld dejen ud i formen. Mens dejen hviler 5-10 min. på køkkenbordet varmes ovnen op til 250 grader. Sæt en lille bageform ind i bunden af ovnene med vand i. Det giver en bedre sprød skorpe på dit brød.

Bag brødet 10 min ved 250 grader. Skru ned til 230 grader og bag brødet færdigt i ca 20 min. Vip det ud af formen og lad det køle af på en rist.

Velbekomme.

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.55.41

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.55.56

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.56.05

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.56.13

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.56.17

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.56.22

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.56.27

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.56.41

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.56.48

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.56.55

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 18.58.40

Gør som små 200.000 andre danskere og følg Lidl på deres Facebook-side her.

 

 

0/5 (0 Reviews)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop