Hvad lægerne har fundet i mit hovede

Jeg har lidt af konstant hovedpine i længere tid – det har jeg skrevet mere om i dette indlæg. Jeg er stadig i et forløb, hvor lægerne skal finde ud af, præcist hvad der er galt, og hvad vi skal gøre. 

I efteråret fandt lægerne nemlig – ved ren tilfældighed – i forbindelse med en MR-scanning i min nakke, noget i mit hovede. Et bifund.

Om det er det bifund, der kan være årsag til, at jeg har kontinuerlig hovedpine, er vi ved at undersøge. 

Og nu er jeg i forløbet blevet MR-scannet igen – denne gang i hovedet – og lægerne har fundet frem til, mere præcist, hvad det var, de i første omgang fandt.

Der er tale om en slags cyste på hypofysen. På ca. en kubikcentimeter. Det er ikke meget alvorligt, men bestemt alvorligt nok til, at de tager det seriøst. 

Jeg er ikke bange. Faktisk ikke. Hvad skal bange hjælpe? Ville det gøre det bedre at være bange? Forsvinder cysten af at være bange? Nej! Så jeg er helt rolig og fokuserer utrolig meget på at være ægte glad! 

Men det er én af årsagerne til, at jeg simpelthen har ændret fuldstændig retning i mit liv. Fra nu af vil jeg gøre nærmest alt for udelukkende at beskæftige mig med ting, jeg synes er inspirerende og sjove. Jeg er bare HELT færdig med at jagte pengene, tiden, succesen eller noget andet, der lyder sjovt, men som mest bare er forbundet med stress. Det, jeg jagter nu, er glæde. End og story.

Sagen er, at hypofysen producerer en masse hormoner, og en cyste dér kan påvirke hormonproduktion – så jeg har så sent som i denne uge fået taget en masse blodprøver. Og så får vi se, hvad næste skridt bliver.

Måske lægerne bare vil ‘overvåge’ mig i nogen tid. Man kan også operere, hvis det bliver nødvendigt. Og måske så kan jeg få medicin for at regulere hormoner. 

Det er klart, at det ikke er en fed besked at få. Jeg har været meget urolig, og jeg har grædt en del, men jeg har sluppet den følelse. 

Jeg er dog blevet meget bevidst om, at jeg ikke gider bruge så meget som 2 sekunder på folk, der ikke siger mig noget. Jeg gider ikke diskussioner, der i sidste ende er ligegyldige, og jeg er blevet temmelig meget ligeglad med hvad andre måtte mene om mit liv, og hvordan jeg lever det. Så det er jeg taknemmelig for. 

Jeg skal nok holde bloggen opdateret, når jeg er klar til det. I mellemtiden fokuserer jeg på at være kreativ igennem min kunst og mine smykkedesigns, og så nyder jeg tiden ved vandet sammen med min mand.

8 reaktioner

 1. Læste engang en artikel med Lisbet Dahl, hvor hun skrev:
  “Husk nu at leve det liv, du ønsker for dig selv, og lad være med at leve det liv, som andre mennesker synes, du skal leve”

  Håber på alt det bedste for dig og din familie ❤️

 2. Hej Annemette
  Ja sådan kan livsfokus pludselig ændres – krydser fingre og håber det bedste for dig.
  Jeg ved ikke om det er et prolaktinom de har fundet? Jeg har også en lille knude på hypofysen og har haft det i snart 20 år. Den giver ingen symptomer og jeg skal bare tage en enkelt pille om ugen.
  Det har været helt problemfrit – dog ikke i starten, før det blev diagnosticeret.
  Jeg tænker at din hovedpine godt kunne have en sammehæng med dette.
  Nu ved jeg jo ikke om det er det samme du har fået konstateret, men bare lige en glad melding fra mig:
  Der kan sagtens være en god vej ud af dette.
  Alt skal nok blive godt igen.
  Du er velkommen til at spørge, hvis jeg kan hjælpe.
  Ønsker dig alt det bedste og krydser fingre for at det “bare” er så nem en knude som min.
  Det kan der nemlig sagtens kan medicineres for og man kan leve et helt normalt liv.
  Mange hilsner og gode tanker fra mig til dig / Gitte

 3. Det lyder som en god plan. Det nytter ikke at bekymre sig om folk, som ikke vil én det bedste, som man selv vil andre det bedste – og det kan blive kilden til stor inspiration, at fokusere på alt det gode.
  Fortsat god bedring og bedste ønsker herfra.

 4. En masse glad og positive tanker fra en fan af dine mange flotte kreationer – endnu en gang er jeg på din side for at finde inspiration til min datters kage til hendes 5-års fødselsdag. Desuden har jeg en familiekonstellation som snart ligner din, og det giver mig rigtig meget glæde at se, at det kan lykkes. Især din liste med fordele fra 2016 samt fars dags skriv fra sidste år har gjort indtryk.

  Håber alt det bedste omkring helbredet og selvfølgelig alt det andet <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN