Hvad er kagemel? Og hvorfor anbefaler jeg det?

Reklame for Skærtoft Mølle
Reklamelinks er markeret med *

Den rigtige røremaskine, det gode skærebræt, en god køkkenkniv og alt det dér… det er sådan nogle ting man udstyrer sit køkken med, for at få en større madglæde og de bedst mulige resultater. 

Men har du tænkt over, at en del af værktøjskassen, når du bager brød og kager, også kan være det rette mel? 

Faktisk så er der helt enorm stor forskel på hvilket mel, du vælger at bage med. Når du skal bage lyst brød med store luftige bobler, så skal du opnå et stærkt glutennet, hvilket hjælpes på vej af mel med højt proteinindhold. F.eks. mit yndlings manitobahvedemel*, som jeg elsker at bage med. 

Når du derimod skal bage kager, særligt småkager, lagkagebunde og lækre skærekager med god krumme, så vil du gerne undgå et stærkt glutennet. Så er du er jo ude efter et bagværk, hvor krummen er porøs og kagen nærmest smelter i ganen – det stikmodsatte af saftigt og sejt hvedebrød. I den situation er det fordelagtigt med lavt proteinindhold og mel, der ikke danner stærkt glutennet. Det er kagemel*, du skal bruge. Du vil blive afhængig af de gode resultater.

Prøv min opskrift på marmorkage eller chokoladekage, bagt med kagemel.

Kagemelet*, som jeg selv har anvendt til opskrifterne i Kagebogen er fra Skærtoft Mølle. Det består af fintformalede økologiske hvedekerner med kim og skal og er perfekt til kagebagning. De grove skaldele er sigtet fra.

Kagemel* af hvede egner sig perfekt til alt det som enten skal hæves med bagepulver (muffins, scones, formkager osv.) eller som slet ikke har brug for et hævemiddel (f.eks. tærter, kiks og småkager).

Prøv også min opskrift på en lækker squashkage, der naturligvis også bages med det gode kagemel* fra Skærtoft Mølle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop