Squashkage opskrift

Squashkage

Reklame for KAGEBOGEN
Reklamelinks markeret med *

Er du også vild med de go’e gamle kager – du ved, banankage, squashkage, chokoladekage og dén slags? Det er jeg. 

Klassikerne går man aldrig rigtig galt i byen med, og der er en årsag til, at de bliver ved med at dukke op i nye versioner, fordi der er ‘clicks’ i dem…Jeg tror på, at der også er salg i den slags opskrifter, og derfor har jeg skrevet KAGEBOGEN, der samler alle de kendte bradepande-, form- og skærekager ét sted. Så behøver man ikke lede videre. 

I bogen har jeg naturligvis også suppleret med nogle simple, nytænkte opskrifter, der er mindst ligeså nemme at lave som klassikerne, men som alligevel bidrager med noget andet. 

Alle bogens kager er bagt med kagemel*, og selvom man sagtens kan anvende almindeligt hvedemel til formålet, så synes jeg du skal vide, hvad kagemel gør ved dit bagværk. 

Kagemel* har et lavt proteinindhold og danner ringe glutennet. Det er vigtigt i en kage, da man gerne vil opnå den porøse, svampede og lækre velkendte krumme fra en god skærekage. Kagemel er også genialt til småkager, da kagemelet er med til at sikre en mere sprød småkage fremfor en hård småkage. Makes sense? 

Se kagemelet som en del af din ‘værktøjskasse’, der er med til at hjælpe dig, så du opnår de bedst mulige resultater. Jeg bruger stenformalet kagemel fra Skærtoft Mølle, der også tilfører en fantastisk smag til og en lidt dybere nuance til dit bagværk. Lækkert. 

Squashkage

Til 12 pers.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 25-30 min.

Squashkage
200 g brun farin
3 æg str. M/L
1 tsk vaniljesukker
180 g kagemel*
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1 tsk stødt ingefær
1½ tsk bagepulver
½ tsk natron
½ tsk fint salt
1 mellemstor squash med skræl (ca. 300 g)
75 g valnødder
fintrevet skal fra 1 øko citron
Evt. 1/2 dl solsikkeolie (kan udelades)

Cream cheesefrosting
150 g flormelis
100 g blødt smør
½ tsk vaniljepasta
300 g flødeost (ikke light)

Squashkage: Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Pisk brun farin, æg og vaniljesukker længe i en skål, til det er meget luftigt. Bland kagemel*, kanel, kardemomme, ingefær, bagepulver og natron og sigt det i æggemassen. Tilsæt også salt og rør dejen forsigtigt sammen. Riv squashen groft på et rivejern og vrid overskydende væde fra. Hak valnødderne groft. Tilsæt revet squash, grofthakkede valnødder og fintrevet citronskal til dejen og rør den godt sammen.

Tip: Hvis du ønsker en endnu mere saftig krumme, kan du nu tilsætte 1/2 dl solsikkeolie til dejen. Men jeg selv plejer at udelade det. 

Der er to muligheder ifht. hvilken form du vælger at bage i: Fyld dejen i en lille bradepande på ca. 25 x 30 cm, der er beklædt med bagepapir. Bag kagen midt i den varme ovn i 25-30 minutter. Eller, kom dejen i en rund springform beklædt med bagepapir med en diameter på ca. 20 cm og bag den i 30-35 min.

Køl kagen af i formen.

Frosting: Pisk flormelis sammen med det bløde smør og vaniljepastaen i en skål. Pisk længe, til du har en luftig og meget lys cremet smørcreme. Tilsæt køleskabskold flødeost og pisk hurtigt cremen sammen. Pisk ikke for længe, for så kan cremen godt blive for blød.

Smør frostingen ud over den afkølede kage.

Tip: Drys evt. med guldstøv.

Summary
Published On
Cook Time

4 reaktioner

  1. Kæreste Annemette,
    Tak fordi du så gavmildt deler ud af dine opskrifter! ❤️

    Jeg har lige et spørgsmål – kan nødderne udelades, hvis man ikke kan tåle dem ?

    Glæder mig helt vildt til bogen kommer !!! 😁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop