Eksem på øjenlåg? Gode råd til tunge øjenlåg

eksem på øjenlåg tunge øjenlåg annemette voss

Reklamelinks markeret med *

For ca. 4 uger siden havde jeg er meget ubehagelig allergisk reaktion, hvor jeg fik noget kraftig eksem på øjenlågene. Det kom helt ud af det blå, og jeg har en stærk formodning om, at der var tale om en øjencreme, der ligesom trickede det hele.

Det resulterede i, at jeg fik meget hævet, rød og rynket hud og skællende eksem på mine øjenlåg – med tydelige væskeophobninger over øjnene. Det sved. Kløede også lidt. Men mest af alt var det bare ømt omkring mine øjne og mine øjenlåg føltes meget tunge.

Jeg er ellers ikke specielt sart

Jeg går generelt meget op i at anvende allergivenlige produkter, men ikke fordi jeg er specielt sart. Lidt sart, til tider, har jeg været – men jeg har aldrig haft nogen allergiske reaktioner i ansigtet. Jeg har prøvet at have en del eksem på mine ben, hænder og har tendens til meget tør hud – men altså ikke allergi på den her måde.

Så I kan måske forestille jer, at denne reaktion kom lidt bag på mig. I første omgang troede jeg ikke, at det kunne være pga. et af mine produkter. Men da jeg så et par dage efter første udbrud tænkte, at jeg måske lige skulle prøve igen med den dér øjencreme (bare for at se, om den kunne være årsag til problemet) ja, så stak det helt af igen. Samme reaktion. Øv.

Siden da har der været flere ting, jeg ikke kan anvende. Pludselig reagerer jeg kraftigt på øjenskygge. Det virker meget generende på mine øjne. Og jeg synes heller ikke det er rart at anvende makeup-fjerner og serum er jeg meget forsigtig med at få for tæt på øjenområdet. Jeg prøver virkelig at være grundig med ikke at provokere reaktionen.

Den bedste mascara – til sensitive øjne, allergitestet.

Jeg har ikke problemer med at bære mascara. Og lige præcis min mascara har vist sig at være den bedste ‘investering’ i denne tid, hvor jeg ikke rigtig kan tåle noget på øjnene. Den mascara jeg anvender er fra Clinique – den er allergitestet, velegnet til sensitive øjne og 100% parfumefri, – og den kan jeg bare vaske af med lunkent vand. Så undgår jeg helt at genere huden med rondeller og produkter. Jeg har brugt den i et par år nu, og jeg har lige købt endnu en. Den er simpelthen så god. Den jeg bruger hedder High Impact mascara*

Og når vi nu snakker om øjenvipper, så er der mange, der har spurgt mig, om min reaktion kommer som følge af brugen af vippeserum. Mit umiddelbare svar er nej. For jeg kan stadig anvende vippeserum hver tredje dag, hvilket svarer til det, jeg plejer – og jeg har ikke nogen gener ved det. Så jeg tør godt antage, at det ikke er dér mit problem ligger. Læs mere om den vippeserum jeg anvender her.

Og nu hvor jeg har brugt både mascara og vippeserum efterfølgende har hævelsen stadig ‘lagt sig’ og den skællende hud har fortaget sig.

For mig er det egentlig også ret vigtigt ikke at hænge nogen ud. Mange har spurgt ind til, hvilket produkt, der skabte denne reaktion. Og det kommer jeg desværre ikke til at uddybe. Jeg véd jo, at der er tale om produkt, der virker for rigtig mange andre glade kunder. Så min opgave er ikke at spænde ben for en virksomhed med et godt produkt – et produkt, der bare ikke virker for mig.

1000-vis af gode råd

Jeg har fået virkelig mange gode råd – og ærlige historier – med på vejen. Tusind tak for alle jeres velmenende ord. Det betyder meget og jeg tager det hele til mig. Her er en række af de råd, som jeg har valgt at lytte til:

 1. Jeg skal for det første drikke mere vand. Så det prøver jeg på. Jeg drikker med 100% sikkerhed ikke nok væske, så det er et godt sted at starte, hvis min krop ikke skal være rynket, og hvis der ikke skal komme væskeophobninger i huden omkring øjnene.
 2. Jeg har smurt øjenlågene med noget hormoncreme af en art. Noget jeg havde liggende, som en læge sagde, at jeg godt kunne anvende. Så det gjorde jeg. For at dulme det i starten – det hjalp!
 3. Derefter har jeg undgået fuldstændig at komme noget på øjnene. Det var der flere, der skrev. Giv det ro. Så det gjorde jeg – i en uges tid eller sådan. Men så kunne jeg mærke, at huden var ved at være så tør og nærmest tyndslidt, at jeg blev nødt til at duppe med fed creme.
 4. Brug RazSpa repair*. Og her er det ikke kun min ven Rasmus selv, der bød ind. Nej mange (!) af mine læsere skrev, at jeg skulle duppe med RazSpa Repair*. Det ER også et vidundermiddel. Så jeg har duppet løs.
 5. Hævelsen og den ‘tynde’ sarte hud er desværre stadig sådan lidt on and off. Særligt ved meget sollys bliver huden sart og sensitiv – og nu hvor vejret har været så godt, så har det været hårdt ved mine øjenlåg. Så jeg anvender solcreme omkring øjnene og skal have fat i Astion Eye Care serum*, som jeg er blevet anbefalet at prøve.

På billederne herover kan du se, hvordan mine øjne normalt ser ud, når de ikke er tynget af de hævede og tunge øjenlåg, som jeg pt. går rundt med.

Skal jeg under kniven?

Rigtig mange af jer har anbefalet mig at få det løse hud opereret væk. Det kunne jeg også sagtens finde på, særligt fordi mine øjenlåg på forhånd – altså inden denne allergiske reaktion – var meget asymmetriske. Mit ene øjenlåg hænger en del mere end det andet fra naturens side, og det ville jeg faktisk gerne have korrigeret.

Men, jeg havde nu ingen drøm om at skulle få foretaget den slags operation i nær fremtid. Jeg havde tænkt, at det kunne være, at jeg ville lægge mig under kniven om måske 5-10 år. Ikke nu. Og så længe denne ekstra løse hud, som jeg nu har fået på øjenlågene, er forsaget af en allergisk reaktion, og altså ikke så sådan ud for 4-5 uger siden, så vælger jeg lige at se tiden an.

De fleste, der har oplevet det samme, skriver til mig, at øjenlågene med tiden bliver ‘sig selv’ igen.

2 reaktioner

 1. Hvor synd for dig og er sikkert det eneste, du ser, når du kigger i spejlet. Men alt uden om øjenlågene er jo smukt. Ganske almindelig gammeldags Nivea creme i blå dåse er for mig en vidundercreme, som heler alt, og som ikke generer, når det kommer tæt på øjnene. OGSÅ
  uparfumeret Archiv-creme fra apoteket er godt til øjenlågene, og som jeg iøvrigt i mange år har brugt fra top til tå og virker helende og beroligende på huden. God bedring og prøv det, kære Annemette ønsker Birthe

 2. Det er fuldstændig ligesom mig … og synes nu ikke, at mine tunge øjenlåg er blevet bedre her efter lang tid. Og man ser og mærker det hele tiden, når det netop opstår pludseligt og man, ved øjnene ser noget ældre ud end man er.
  Nu er der gået noget tid siden dit indlæg – har du fundet noget der har hjulpet? Eller valgt at få fjernet huden?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN