En stor beslutning er truffet.

Med fare for, at jeg kan blive tvunget til at æde mine egne ord pga. økonomiske eller andre mere arbejdsmæssige og praktiske udfordringer, så tager jeg alligevel chancen og fortæller jer om den store beslutning, jeg nu har truffet for min professionelle hverdag. Jeg bliver nødt til lige at understrege, at det handler om den del af mit arbejde, der vedrører min blog og mine sociale medier – ikke om mit job som forfatter, tv-vært eller foredragsholder.

Jeg vil gøre det anderledes!

Det er beslutningen, jeg har truffet.

Når man blogger, og lever af det, som jeg gør, så skal der jo givetvis penge ind på kontoen hver måned for at få det hele til at løbe rundt. Det er jo ikke for sjov, og jeg har folk, der skal have løn – både for at drifte min webshop og folk, der skal have penge for at producere indhold for mig i form af både billeder og til tider videos. Jeg har udgifter til kørsel, til råvarer og til alle mulige andre småting, som enhver anden virksomhed. Sådan er det. Derfor kræver min situation jo, at jeg rent faktisk tjener penge og ikke bare småblogger lidt for sjov, hvor jeg klatter mig økonomisk igennem tilværelsen. Sådan fungerer det ikke.

Micky og jeg sidder forholdsvist dyrt i det, og vi lever et ret godt liv fyldt med mange goder, såsom take-away kaffe i hverdagen, økologisk mad i køleskabet, sushi i ny og næ, biografture, rejser og oplevelser… rigtig meget af det, som jeg altid har drømt om at have råd til – det er jeg fuldt ud bevidst om, og det har jeg egentlig lyst til at fortsætte med. Men derfor har jeg også arbejdet rigtig meget for at opretholde en sund økonomi og holde gang i min virksomhed.

Og faktisk, tro det eller lad være, så finder jeg en stor glæde i at lave reklamekampagner for virksomheder – som jo er den primære indtægtskilde som blogger. Jeg er vokset op som datter af en “reklamemand”, forstået sådan at min far har været direktør i sit eget reklamebureau, siden jeg var barn. Jeg har kigget på annoncer, kataloger, tv-reklamer osv. hele mit liv. Jeg er endda opkaldt efter en Anne-Mette, der er grafisk designer (og i øvrigt Marieduved‘s mor). Jeg er blevet spurgt til råds som barn, om jeg synes bedst om den ene eller den anden udgave af en kampagne. Jeg har altid haft en stor kærlighed til marketing og til den her form for historiefortælling, når man arbejder med reklamer.

Derfor har det været naturligt og ikke skræmmende for mig at lave så mange reklamer, som jeg jo gør på min blog, uden at fortrække en mine. Det generer mig ikke, og jeg føler ikke, at troværdigheden daler.

Men, jeg kan også mærke, at jeg er ved at være mør. Træt af det. Nu gider jeg snart ikke fortælle andres historier mere – nu vil jeg hellere fortælle mine egne. Men so far, har jeg jo ikke haft mine egne produkter at reklamere for, så det giver sig selv. Men det kan da godt være, at jeg ændrer på det i 2019. Hvem ved? Men jeg er i hvert fald blevet meget bevidst omkring, at jeg vil være mere selektiv og kræsen når det kommer til, hvad jeg laver reklame for. Jeg håber at lykkes med det, og jeg håber, at I, mine læsere, vil kunne mærke, at jeg blot bliver endnu mere oprigtig, og at de ting jeg omtaler og laver reklamer for, faktisk også er noget jeg synes er über-fedt.

Kort sagt, jeg vil blive bedre til at vælge fra og sige til – koste hvad det må.

Se her: 3 gode eksempler på reklamer, jeg har lavet, som jeg synes er virkelig fede og godt indhold til min blog.

Alt det vi nåede på vejen til målet

Tur med Mutti – lille udgift, stor investering

Micky og jeg har stillet hinanden 18 svære, sjove og udfordrende spørgsmål

Så ja da, jeg kommer bestemt til at blogge videre. Om alt muligt godt, som optager mig som mor, kvinde, kæreste etc. Alt det jeg plejer. Emner, der vedrører os alle i bredere forstand, min undren over verdenssituationen og mine tanker omkring dit og dat. Jeg kommer også til at lave reklamer. Sikkert en del. Forhåbentlig bliver det blot reklamer, der virkelig afspejler hvem jeg er, og hvad jeg synes “spiller”.

Jeg tror, at det er ret naturligt, at når man starter på et nyt job så laver man nogle fodfejl. For at blive endnu bedre til det man gør. Og jeg har da fejlet. Sagt ja til kampagner, som jeg efterfølgende har fortrudt. (Jeg siger naturligvis ikke hvilke og hvornår! Det ville være dybt uprofessionelt.) Men jeg må bare erkende, at nogle af mine betalte blogindlæg ikke føles helt rigtige for mig, set i bagklogskabens lys. Så en mere selektiv Annemette, – that’s the new me.

Naturligvis skal det stadig mad på bordet. Naturligvis fortsætter jeg mine gode faste samarbejder med både GRAM og Callebaut – og jeg er i fuld gang med at tale potentielt samarbejde med Lidl. Nogle af mine rigtigt gode, faste samarbejdspartnere, som jeg er stolt over at lave indhold for. Og derudover kommer det helt sikkert en lang række andre gode samarbejder, men I – og jeg – kan se frem til en endnu bedre blog her i 2019 end hidtil. I hvert fald efter min smag.

Godt nytår.

(Tak fordi du læste med så langt)

5 reaktioner

 1. Fedt du er kritisk og tager stilling, men jeg læser med lige meget hvad ☺️
  Godt nytår!

 2. Seje AnneMette! Jeg kan så godt forstå dig! Ser også den her rejse som netop dét. En rejse. En rejse hvor man oplever mavefornemmelser og sjove udfordringer. En rejse hvor man oplever ens grænser, og hvor de kan skubbes. Jeg nyder at læse med. Du er inspirerende – High FIVE herfra! Og godt nytår:) A

 3. Godt nytår! Fantastisk at du tager stilling og er kritisk overfor hvilke produkter og historier du ønsker at fortælle. Du er ærlig og du tør være sårbar, som for mig er en af grundene til at gerne vil følge dig og læse om dine tanker osv- loooove it❤️🙏keep up the good work og glæder mig til at følge dig i det kommende år

 4. Jeg er helt ny her på din blog – og kender dig ikke fra Bagedysten, det har jeg aldrig set.
  Jeg har alligevel klikket ind på flere af dine indlæg de sidste par uger, og synes at din blog er rigtig fin og velskrevet!Og med gode og relevante emner.

  Så; jeg må æde mine fordomme, og erkende at det jeg troede var en ligegyldig bage-blog, var så meget mere!

  Så egentlig bare en stor high-five herfra, og jeg glæder mig fortsat til at følge med:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN