DIY: Sådan laver du påskesøde pjuskebasser og pyntepinde

DIY påskepynt Pjuskebakker og pyntepinde

I dag i #BilledkunstLIVE havde jeg bedt børnene om at samle små grene og sten til dagens undervisning. Egentlig kan man bare bruge vandfarver, tuscher eller blyanter til at male med – men jeg selv er super glad for Posca-tuscher. Vi skulle nemlig male på stenene – og da det jo er påske, havde jeg planlagt at lære dem, hvordan man maler de små ‘pjuskebasser’ som jeg kalder dem. Inspireret af små påskekyllinger. Og derudover, – for lige at gøre det endnu mere fantasifuldt og sjovt – lavede jeg pyntepinde, der både er fine men også særdeles sjove at lege med, når man er barn.

Fik du egentlig læst, hvad Corona har lært os… eller mig, i hvert fald?

I sidste uge lavede vi de sødeste små – super simple, faktisk – påskeæg, hvor man kun skulle bruge lidt pap, farver, saks, lim og snor. Dem har jeg naturligvis også lavet en DIY-guide på: Påske-DIY, Påskeæg

Sådan laver du pyntepinden:

Start med at klippe et stykke A4 papir over på den lange led
Fold stykkerne 2 gange, som du kan se på billedet
Klip strimler – på den lange led af det foldede papir, – klip dog ikke igennem de sidste 2 cm.
Kom lim på det stykke af papiret, der ikke er klippet igennem
Vikl papiret rundt om enden af en lille gren – stram godt til, og sørg for at limen fæstner ordentligt.
Således. En fin lille pyntepind, der også er sjov at lege med.
Dit barn kan jo dekorere ligesom han/hun ønsker.

Sådan laver du pjuskebasser:

Start med at tegne hvide øjne og orange næb. Tegn så det pjuskede rundt om ‘ansigtet’ – fyld alle mellemrummene ud med farven. Tegn til slut op med sort.
Det kan være rigtig sjovt at lade børnene tegne forskellige øjne, der alle udtrykker noget forskelligt. På den måde kan man nemt få en snak igang omkring hvilket udtryk, der betyder hvad.
Er de ikke ret søde? Dem kan man også satens lege med, når de ikke længere skal stå til pynt.

Hvad skal vi lave næste gang?

Jeg håber, at I vil se med igen på næste mandag – hvor det er 2. påskedag.

Jeg har planlagt, at jeg vil lave et vendespil med børnene. Og jeg skal nok sørge for, at sværhedsgraden er på en måde, så alle børn i alle aldre kan være med. Det bliver alletiders, er jeg sikker på. Og så er der også noget at lege med, når BilledkunstLIVE-timen er ovre – og dét er noget forældre kan li’, ved jeg 🙂

Skal I se med på mandag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop