Påske-DIY: Sådan laver du fine, nemme påskeæg til at hænge op

Påskeæg i papir på gren

Jeg pynter meget sjældent op til Påske. Det indrømmer jeg gerne. Men i takt med at børnene bliver større, så betyder det også mere og mere for mig, at de skal have nogle hyggelige traditioner med sig. Og én af dem er, at vi skal lave påskepynt sammen. Så det gjorde jeg i mandags – da jeg holdt BilledkunstLIVE på min IG-profil sammen med en masse børn rundt omkring i hele landet.

Så gør mig kunsten efter… Og særligt i denne ting, hvor vi alligevel allesammen er ‘indespærret’ pga. Coronavirus, jamen, så er det oplagt at kaste sig ud i disse super nemme påskeæg, du kan pynte op med.

Læste du indlægget fra i går? Jeg synes selv, det er velovervejet 😉

Step 1: Lav ægge-skabelon

Påskeæg skabelon step 1
Start med at tage et stykke almindeligt printerpapir og fold det, så du har 8 lige store inddelte felter.
Påskeæg skabelon step 2
Klip den ene ottendedel ud, – fol den ned langs midten, på den lange led.
Påskeæg skabelon step 3
Tegn et halvt æg på den ene side – for at sikre dig, at ægget bliver symmetrisk. Ægget må gerne være lidt smallere i toppen og lidt bredere i bunden. Ligesom et rigtigt æg.
Påskeæg skabelon step 4
Klip ægget ud. Hvis du har brug for at æggeskabelonen er mere fast i det, kan du nu overføre den til et stykke pap eller karton.

Step 2: Mal på et stykke pap

Påskeæg mønster på papir
Brug et stykke A4 hvidt karton. Mal et horisontalt mønster med farver. Du kan bruge både tuscher, farveblyanter og vandfarver – eller blande dem.
Påskeæg i farver på pap
Brug din skabelon til at tegne 8 påskeæg ind på det malede stykke karton
Påskeæg klippes ud af pap
Klip ud – vær grundig med at klippe pænt langs kanten for at opnå et fint resultat
Påskeæg i pap
Se lige hvor fint det bliver. Disse små papirsæg kan jo også bruges bare som de er – som dekoration på et påskebord, i vinduet eller som et lille sødt element i et håndskrevet påskebrev… Hvem ville ikke blive glad for det?
Flere påskeæg i pap
Her kan du se, hvor fint det bliver uanset hvilke farver eller mønstre man vælger. Børn og voksne i alle aldre kan lege med.

Step 3: Klip ud og lim sammen

Påskeæg med lim på bagsiden
Kom lim på bagsiden af to æg. Og sæt et stykke silkebånd fast på bagsiden, i ‘toppen’ af hvert af de to æg.
Påskeæg i pap limes sammen
Tryk de to stykker sammen. Sørg for at få klemt silkebåndet virkelig godt fast, så limen har ordentligt fat.
Færdigt påskeæg
Du kan dekorere silkesnoren med en lille perle.
Påskeæg med perle
Jamen, er det ikke sødt. Så blev det også påske i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop