Jeg gør det da ik’ for sjov!

Går du på arbejde for sjov? Nej vel?
Går du på arbejde uden at få penge for det? Nej vel? (med mindre du har et ualmindeligt godt hjerte…)
Går du på arbejde og udfører uærligt arbejde? I hope not!
Går du på arbejde og lyver? Nej da – kun overfor chefen mandag morgen, når du har seriøse tømmermænd, der stadig hænger ved siden fredagens eskapader, right? 😉
Kan du lide dit job? Det håber jeg!

Sådan er det også for mig.

Jeg arbejder ikke for sjov. (Men jeg synes det er sjovt)
Jeg gør det ikke gratis. (Kun nogen gange)
Jeg er ikke uærlig og jeg lyver ikke. (Kun overfor mig selv ind i mellem)
Og jeg elsker mit job. (Næsten altid! – nothing is perfect…)

Mit job er at blogge. At formidle igennem diverse sociale medier. At lave videos til YouTube. At udgive bøger. At holde foredrag. Og meget mere.

Men nogle gange, så får jeg spørgsmål om, hvorvidt jeg kan tjene penge på det. Og ja, det kan jeg da – ellers ville det jo ikke være et arbejde – så ville det vel nærmere være en fritidsinteresse. Man kan godt tjene penge på f.eks. at blogge og lave YouTube videos. Men da jeg sagde ja til at blogge hos BLOGLY for lidt over 1/2 år siden, så var det med den klare intention at blogge med hjertet. At være ærlig. Jeg vil ikke tjene penge på at lyve. Ganske enkelt.

Der er kommet nye regler om hvordan man skal tydeliggøre det for sine læsere, at et indlæg er sponsoreret, indeholder reklame, har affiliate links osv. Det er en jungle at finde rundt i, og kan være svært for læserne at gennemskue. På mange måder så kan de nye regler få helt åbne, sjove og ærlige indlæg til at fremstå som ren reklame! Så lad mig sige det kort: Jeg reklamerer ikke for noget, jeg ikke har en ærlig mening om!

Hvis jeg på nogen måde skal kunne stå bag de indlæg jeg laver, som er sponsorede og betalt for, så bliver det simpelthen nødt til at være ærligt. Derfor blogger jeg jo heller ikke om produkter, der slet ikke har nogen interesse for mig. Jeg holder mig til de ting, der er fine, gode, sjove og finurlige, – og som passer ind i mit univers. På den måde kan du som læser også altid vide, at du får min ærlige mening. At jeg så bliver betalt – ind i mellem – for at fortælle historien, jamen det er præmissen for, at jeg overhovedet kan blogge, og at du derigennem får noget læsestof. Det skal hertil siges, at skulle det nu hænde, at jeg var blevet bedt om at blogge om et eller andet, og det viste sig, at jeg ganske enkelt ikke kunne sige ét eneste positivt ord om sagen, så ville jeg nok bryde samarbejdet med det pågældende firma. Der er ikke så meget fedt ved at have dén slags samarbejder, kan I nok alle forstå.

Her er et eksempel på et både ærligt, humoristisk (I think) og sponsoreret indlæg: Om mit ikke særligt venligtsindede barn!

Til gengæld, så hænder det også, at jeg bare fortæller dig noget, som jeg har på hjerte. Noget ærligt, som der absolut ingen penge er i for mit vedkommende. Det kan være alt muligt, lige fra personlige indlæg om skilsmisse og delebørn, til hvilken mascara jeg elsker allermest. Bare fordi jeg har lyst. For at give dig mulighed for at “lære mig at kende” (på en måde, ik) så hele universet omkring min blog forbliver troværdigt og ægte. Jeg kan egentlig godt lide at være en person, som man kan spejle sig i – sådan nogle mennesker i det offentlige rum har jeg altid selv fulgt på sidelinien, som f.eks. Mascha – så det er et bevidst valg fra min side at dele mine tanker og følelser med dem, der har lyst at læse med. Naturligvis holder jeg det mest private for mig selv – det ville de fleste nok gøre. 🙂

Her er et eksempel på et personligt og sjovt indlæg, uden nogen økonomisk gevinst: Om en hemmelig klub jeg er med i!

Så til forretningsdelen; – skulle du nu sidde derude med en virksomhed, der kunne tænke sig at lave et samarbejde med mig – så er det altså muligt. Henvendelse til Bloglys sælger Stine foregår til denne mail: [email protected]

Jeg håber, I blev klogere 🙂

/AM

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN