10 overflødige ting til baby

Nu har jeg i sidste uge skrevet et indlæg om de 10 mest uundværlige ting til din baby – altså efter min mening – og så er det vel også meget passende at jeg supplerer med de 10 mest ligegyldige køb og overflødige ting, som du kan anskaffe til dig og din baby, når du skal være mor for første gang.

Inden du nærlæser indlægget, så skal du vide, at der naturligvis er tale om generaliseringer – og ikke om et endegyldigt facit for, hvad der virker for dig. Det er mine tanker omkring, hvad der har været komplet ligegyldigt – så brug det til at få et godt grin eller som en guideline, hvis du synes.

 1. Cupholder til barnevogn
  En cupholder. De dummeste 200 kr jeg længe har brugt. Det lyder måske som en oplagt ting, som man naturligvis bare eje, når man skal ud og trille med barnevognen. Det var faktisk et krav fra min kærestes side, at hvis han skulle trille med barnevogn, så skulle der være en cupholder på… Han har ændret mening! For helt ærligt, så fungerer de der cupholdere bare ikke – i hvert fald ikke for os. For hvis man kører på brosten og i almindelig bykørsel med barnevognen, så vælter det for det meste bare ud med kaffen, når man triller afsted. Og ærlig talt, så kan man altså sagtens styre en barnevogn med den ene hånd og have kaffen i den anden. Så lang tid tager det jo heller ikke at drikke en take-away latte, vel?!
 2. Ammepude
  Jeg har aldrig forstået det. Someone, please enlighten me! Hvad f*nden er så smart ved en ammepude – den kan da ikke noget som en almindelig pude/tæppe/dynejakke/dyne/etc ikke kan klare. Eller hvad? Min erfaringer siger i hvert fald, at en ammepude er det mest ligegyldige køb. Jeg har aldrig haft brug for den – og jeg er så glad for, at jeg aldrig investerede i en – jeg var “heldig nok” at låne en af en veninde. Jeg brugte den måske 10 gange, indtil jeg besluttede at den var mega-træls, og hellere ville bruge en god sofapude som støtte.
 3. Løbevogn / babyjogger
  Godt 25 kg tog jeg på – i alle tre graviditeter. Så I kan nok forestille jer, at jeg havde travlt med at komme i gang med træning og sund kost ovenpå sådan en omgang?! Men de mest latterlige 5000 kr jeg nogensinde har brugt, var på en løbevogn/babyjogger. Man ser naturligvis mega tjekket ud, når man kommer dér med baby i vognen og med lækkert nyt, neonfarvet løbetøj og håret stramt samlet i nakken. Man udstråler overskud og succes – men ærlig talt – så er det bare pisse-nederen at løbe med en vogn foran sig. Det giver på ingen måde den frihed og det overskud, som en god løbetur bør. Jeg blev aldrig fan – og jeg plejede endda at løbe meget. Så det var ikke fordi at selve løbeturen var træls – nej det var bare vognen. Faktisk, så synes jeg, at det vigtigste ved en god løbetur er, at man får luft og tid til sig selv. At man får klaret tankerne og kommer lidt væk fra det hele – inklusiv baby. Så måske du bare skal lave om på dine rutiner, så du fremover løber en tur tidlig morgen eller sen aften, hvor farmand stadig er hjemme til at se efter jeres lille guldklump, mens du lige får et velfortjent break. Just saying!
 4. Steriliseringsdims til sutteflasker
  Okay – sutter og falsker skal steriliseres. Men kun indtil dit barn er 4 måneder – så skal de ikke længere steriliseres hele tiden. Så med mindre at du ikke ammer, hvor du ellers ville arbejde dig igennem mange flasker på en dag, så er sådan en steriliseringsdimsedut til flasker og sutter altså ret ligegyldig. Synes jeg. Du kan så nemt som ingenting lige koge sutter og flasker – eller komme dem en tur i mikroovnen – der findes flere “selvrensende” flasker, som blot skal have 30 sek i mikroovn for at være sterile. Få evt lidt vejledning i butikken. Men lad være med at lade dig overtale før du véd om det er et behov du rent faktisk har.
 5. Brystpumpe
  Når man ammer så skal man nogen gange malke ud (hader det udtryk – det lyder som om man er en ko!). Men sådan er det – træls utryk eller ej – man skal malke ud fordi man kan få diverse brystbetændelser, infektioner, sårskorper etc. Det er ikke altid sjovt at amme, og det kræver som regel lidt hjælp ind i mellem. Men jeg vil bare lige sige, at selvom sådan en brystpumpe er ret smart – har selv haft en – så er det altså ikke noget, der ikke kan klares ved håndkraft. Så afhængig af dit budget, så er det én af de ting, som man i princippet sagtens kan undvære.
 6. Babylift
  Hvis du har købt dig en stor Rolls Royce af en barnevogn, så er en lift nok nødvendig. (Hvad ved jeg egentlig om det? – er der nogen, der har erfaringer her, så del gerne i kommentarfeltet!) Men hvis du som jeg, har investeret i en slags kombivogn, så er en lift ret ligegyldig. Jeg har en voksipose (kunne ikke leve uden!), og den anvender jeg som lift. Og ellers er selve barnevognskassen ikke større, end at den fungerer super som lift i sig selv. Man kan altså sagtens klare sig uden, så lad være med at lade dig overbevise om andet. Du kan altid tilkøbe liften, hvis det viser sig, at du desperat mangler den.
 7. Barnets-første-år-bøger
  Åh, hvor ville jeg gerne have udfyldt de der fine bøger med “idag tog jeg første skridt, i dag spiste jeg første skemad, idag sagde jeg mor etc”. Men hvis man som mig er en ret travl kvinde, der har tilpas meget krudt i måsen til, at man ikke kan sidde stille – så bare lad være at investere i dem. Jeg tror de passer bedre ind i en overskudsmor-hverdag 🙂 Det eneste de dér bøger har gjort for mig er, at give mig dårlig samvittighed. Dårlig samvittighed over alt det jeg ikke nåede at sætte ind i bøgerne. Alle de billeder jeg ikke fik taget, alle de datoer jeg ikke husker osv. Men det gør mig ikke til en dårlig mor, så jeg har droppet den dårlige samvittighed. For hvor vigtigt er det egentlig lige, om jeg har noteret datoen for mine ungers første ord eller skridt?! Who cares? Det vigtige er, at jeg var tilstede – og det var jeg! Ferdinands første ord var: Bacon (hans næste: kanelsnegl! haha) og Hugo-Sanders første ord var Gravko. Hvis farmand skal blive rigtig glad, så skal Lucas første ord helst være: Fodbold… vi får se.
 8. Trælegetøj (der larmer)
  Lad os nu bare være ærlige. Hvor mange af jeres børn har knuselsket deres trælegetøj? Anyone? A N Y O N E ??? Mine har i hvert fald ikke – nej de vil faktisk helst bare sutte på FischerPrice plastik og farverige LaMaze bamser. Så i vores familie har vi droppet ønsket om naturligt, økologisk og smukt trælegetøj – vi går all-in på plastik, og så forsøger vi at styre uden om den mest giftige slags. Heldigvis kan man jo sagtens finde gode varianter, der ikke ligefrem skader ungerne. Jeg går nemlig ind for, at præsentere mine børn for en “renere” verden – bestemt! Og så lad mig
 9. Babyinsats til badekaret
  Når du skal bade dit barn, så er det ikke nødvendigt med sådan en babyindsats. Babyen kan under alle omstændigheder ikke sidde i den alene – og du kan så nemt som ingenting støtte med en hånd. Den der indsats er faktisk bare lidt irriterende, og gør hele badeoplevelser mere besværlig – det er virkelig med hånden på hjertet. Jeg tror det er noget, der er opfundet, for at tjene penge på uvidende, ventede mødre… Andre, der har samme erfaring?!
 10. Babyalarm med indbygget termometer, tv-skærm, lugtsensor etc 🙂
  Du kan nok ikke komme udenom at en babyalarm er et godt redskab til en nem og tryg hverdag for dig og din baby. Det skal dog lige siges, at jeg faktisk ikke har haft en babyalarm til Luca de første 6 måneder – og han er da overlevet 😉 Men, jeg vil stadig mene, at en babyalarm er fantastisk. Men lad os nu ikke gøre det mere besværligt end det er, at holde øje med om baby sover. De der alarmer med skærm, temperaturmåler etc – giver simpelthen ingen mening for mig. Jeg synes det er totalt overdrevet, men det er selvfølgelig bare min mening. Jeg kan bare se, når jeg ser på mine venner, der har investeret i en babyalarm med skærm – at det gør dem endnu mere nervøse, og de reagerer bare at baby rører på sig i sengen…hvilket babyer jo gør hvert 5. minut. Det smarte ved en gammeldags babyalarm (eller bare dine ører og øjne) er, at man jo først reagerer når baby rent faktisk græder.

Nå men, det var så mine tanker omkring 10 ligegyldige køb til din baby. Enig? Uenig?

Har du noget at tilføje så brug endelig kommentarfeltet – så får de andre læsere også noget ud af dine erfaringer!

19 reaktioner

 1. Jeg er helt og aldeles uenig i brystpumpen 😉 Min baby vil ikke selv øge produktionen nok så jeg leger Maren-malkeko og bruger mælken til mos og grød. Uden den kunne amning ikke fungere her :/ Men mange af de andre ting er jeg heæt enig i!

  1. Åh hvor godt at høre – så er brystpumpen da ikke opfundet uden grund (ej, men det vidste jeg jeg godt…) Jeg var også glad for min med de første to unger, men her med Luca har den været helt overflødig… Tak for du læser med! Kh

 2. sjov liste! Den gad jeg godt have læst INDEN jeg købte alt hvad jeg kunne forestille mig mit lille guld (på 6 mdr) kunne komme til st få brug for.
  Vi er dog virkelig glade for både kop-holder, baby jogger og liften var helt uundværlig indtil den blev for lille.
  Tilgengæld, så den der New born indsats til trip trap stolen, den har vi måske brugt 3 gange…..

  1. Kære Trine – det er faktisk helt rart at høre, at der findes folk der er blevet glade for deres ret så dyre køb af en babyjogger 😉 Fedt! Og tak for at du deler dine erfaringer. Jeg er sikker på, at det kommer folk tilgode. Knus

 3. Super indlæg ? Ang. babyindsats i badekarret kunne jeg ikke være mere enig. Sikke noget bras! Som babysvømmetræner ved jeg, at det er en stor fordel at baby får lov til at plaske og lege og lærer at få vand i hovedet. De bliver trygge for vand i kærlige rammer med forældrene og får respekt for det våde element. Babyer kan dykke fra de er 2-3 mdr., så vær ikke bange for en smule vand i hovedet ?

  1. Fedt fedt fedt. Det er måske også én af de allermest ligegyldige ting jeg har købt! Knus

 4. Sjovt indlæg ?
  Vil dog lige give et pip ang. liften. Som du selv skriver, så er der et behov ved en stor barnevogn fx. Emmaljunga big star.
  Den er praktisk fordi du nemt kan tage baby med ind og lade vognen stå ude. Baby kan sove i den indenfor og genkende sine soveomgivelser. Og den er lille og tryg istedet for at trille rundt i en stor vogn. Vi bruger den dagligt både inde og ude.
  En voksi er selvfølgelig et glimrende alternativ, den rykker vores baby over i, når liften bliver for lille ved ca 4 måneders alderen.

  1. Tusind tak for feedback – det er nemlig en ret individuel sag, hvad man føler virker. Og derfor bliver jeg så glad, når I er nogen, der udnytter muligheden for at kommentere… Held og lykke fremover med den lille. Og tak for at du læser med.

 5. Ang. “sterillisatoren”. Ja, jeg har sat anførelsestegn omkring – det er nemlig overhovedet ikke praktisk muligt at sterilisere noget som helst uden en professionel autoklave som findes på fx sygehuse eller på tandklinikker. For at kunne sterilisere skal maskinen man bruger kunne komme op på min. 121 grader i et vidst tidsrum OG den skal samtidig kunne klare tryk på et antal bar. Kan ikke huske de præcise tal, desværre. Og med det bløde plastic som de fleste “sterilisatorer” til sutteflasker er lavet af kan de næppe klare 121 grader uden at smelte. Så at kalde det en sterilisator til sutteflasker er den største oversælgning og produktløgn jeg længe har hørt ☺

 6. Tjo, enig og uenig.
  Ammepude – mega go for mig. Både til singleton og tvillinger. Ikke dem der med pude fyld, de er spild af materialer, men dem med krøyer kugler vil jeg ikke have været foruden. Den kan Moses i de mest umulige retninger og er bare hurtigere at få på plads end pude osv.

  Malkemaskine, for ja det er det jo, uanset hvor klamt det lyder, ville jeg aldrig købe fra starten men når man som mig har mælk nok til hele Afrika er det bare et must, specielt ved amme stop!

  Trælegetøj? Jo jo. Det bruges skam. Mest nu hvor de alle er blevet en smule større, men putte kasse osv er bare bedst i træ!

 7. FANTASTISK indlæg – og i guder hvor er jeg uenig med dig i rigtig mange ting ?

  Her elsker vi ammepuden, da den lige gør at både baby og jeg sidder optimalt. Hvilket endnu aldrig er lykkes med andet.

  Babyjogger ville vi heller ej undvære, den er fantastisk – og det behøver jo ikke være mor som løber med arvingen ?

  Babylift er i min verden total must have når man har et rumskib af en barnevogn, får en ret lille baby, i juli, som kampsveder. Så er Voksi bare total no go. (Og ja, jeg forstår jeg jo til gengæld ikke hvorfor man vælger en lille vogn. Big time praktisk, det er indlysende. Men med den hast min datter vokser nu, ville hun jo være vokset ud af den lille smarte vogn inden hun fylder et år)

  Babyindsatsen til badekarret er gyld værd her. Og kan ikke forstå hvordan den ikke kan være det? ?

  Vi toer åbenlyst lodret uenige om mange ting lige i denne tråd. Og andre har sikkert helt andre meninger igen. Men hvor jeg god elsker at vi mennesker er forskellige for hvor ville verden ellers blive trist ?

  1. Kære DU. Det er netop derfor jeg også skriver, at I skal bruge kommentarfeltet – så TAK! Jeg tænker at der findes ligeså mange forskellige måder at være mor på, som der findes børn. Og derfor er det jo netop en meget individuel sag. Fedt at du bidrager – og tak for at du læser med!

 8. Jeg kan tilføje baby nest for mit vedkommende- har for 1000 kr. Baby nests herhjemme, stort set ikke brugt ? Malke maskinen derimod var guld værd- men skulle hilse og sige man er pænt meget i overflod af mælk når man ammer tvillinger ?

 9. Da jeg er på verdens længste barsel (jeg er studerende, og fødsel er faldet sammen med 2 semestre, så har næsten halvandet år) så er Barnets første bog, helt fantastisk hyggelig at gå og nusse med 😀
  Bryst pumpen er også uundværlig her, men det er nok fordi jeg har et par tvillinger, som bestemt ikke kan øge produktionen uden lidt hjælp 😉

  OG så vil jeg også lige benytte lejligheden til at sige tak for en dejlig blog, bruger mange timer af min barsel på at bage kager, både fra dig og Dittes blog 🙂

 10. Super indlæg 🙂

  Som førstegangsfødende med termin i marts kan jeg selvfølgelig ikke vide, hvad der bliver overflødigt endnu, men vi har faktisk fravalgt lift til vores barnevogn. Det virkede for mig som nogle overflødige penge at bruge (har købt barnevogn brugt, så skulle investere i liften separat hvis vi sku ha en). I stedet har vi en babynest, som baby må løftes i og f.eks. kan sove i i barnevognen, tremmeseng, vores seng osv. Dvs. alt hvad liften kan, bare til billigere penge. Når babynest bliver for lille, så tænker jeg at vi køber en voksipose/lignende, som baby kan bruge i barnevognen 🙂

 11. Hahahhahaha så sandt med den dumme kopholder! Dummeste køb ever.
  I det hele taget købte jeg vildt mange “uundværlige” ting til mit første barn og da vi nåede tredie barn var det kun klapvogn, voksipose, dyne, tøj og bleer det stod på listen over uundværlige ting.

 12. Er enig med de fleste af din overflødige køb til baby på nær baby lift. Vi havde en stor Odder barnevogn og liften var super. Lille pige kunne bare tages med ind/ ud (lidt som Voxi posen med bund i) så hun var tryg og tilfreds. Og brugte liften som seng da vi var på sommerferie. Så alt i alt det super som lille bror senere også gjorde brug af. Mvh Maria

 13. Lige en korrektion: Flasker skal koges til barnet er et år. Man kan undlade at koge vandet til MME efter 4 mdr,

 14. Jeg kan se, at det er et super gammelt indlæg, men jeg stødte tilfældigvis på det, og kunne ikke lade være med at kommentere. Hold fast hvor har brystpumpen hjulpet mig igennem det hele. Min søn var tidlig født, og kunne de første to måneder ikke selv sutte, derfor fik han mælk gennem sonde. Jeg ville nok blive vanvittig af at malke ud med håndkraft.

  Min ammepude var guld :p – jeg hadet at overnatte hos andre uden min ammepude.

  Babyjogger er guld værd, når vi venter på barn to, så skal der bare en lift til og så har man en smart barnevogn. Jeg er en af dem, der er ude hver evig eneste dag med vognen, så det er bare et must, at den skal være god.

  Babyalarm med kamera investerede jeg først i, efter at jeg i starten havde syntes det var overflødigt, og min søn trillede ud af sengen to gange. Nu kan jeg holde øje med, om han bare lige pusler lidt rundt eller om han er på vej ud af sengen.

  de resterende 6 punkter er jeg dog enig i. :))

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN