Tips til Overnatning, Oplevelser og Spisesteder i Berlin

Jeg synes simpelthen at instagram og bloggen her er én af de mest geniale opfindelser, som får min hverdag til at fungere endnu bedre, end den allerede gør. Fordi, hvis der er noget jeg mangler svar på, såsom et tip til hvor man finder en lyserød dynejakke, hvor man får den bedste bilvask eller hvor man – som i dette tilfælde – skal gå hen og spise i Berlin med tre børn på slæb – ja, så er der bare ét at gøre: spørge! Så skal jeg da love for, at jeg får svar, og det er helt perfekt. Det er en ret fed “frynsegode” ved mit job, at have en slags livline, som i “Hvem vil være millionær”, som jeg bare kan rette henvendelse til, når jeg mangler svar.

Men de gode tips skal da ikke kun komme mig til gode. Så her får I lige en række tips til Berlin – leveret af jer, til jer.

Tak for hjælpen!

Overnatning:

Jeg vil blot gøre opmærksom på, med det samme, at denne del af indlægget om overnatning indeholder REKLAME, eftersom hotellet er fundet i samarbejde med Risskov-Bilferie, hvilket jeg blev tippet til. Flere skrev, at Risskov Bilferie havde gode hoteller på vej ned gennem Tyskland, og I var flere, der havde haft gode erfaringer med dem. Så det lyttede jeg til. Vores krav til hotellet var, at det skulle være nemt at komme til med bil, der skulle være parkeringsmulighed og det skulle ligge rimelig centralt. Vi ville helst have 3 stjerner eller flere.

Vi er endt med at sove på det 4-stjernede Hotel Upstalsboom Friedrichshain, som er virkelig dejligt. Værelserne er dejligt store og meget rene (bemærkelsesværdigt rene!). Servicen er rigtig god og morgenmaden super duper. Det betyder meget for os, at morgenmaden er værd at sætte tænderne i, for på den måde kan vi spare lidt penge på frokosten og bare tage noget let med i hånden. Det er dyrt at rejse med tre børn, synes jeg, så vi prøver at få mest muligt ud af vores penge.

Oplevelser:

Sommerbad Wilmersdorf. (Et udendørs svømmebad)
Jeg modtog denne anbefaling: “Det her kan bestemt anbefales! Der er både mulighed for banesvømning, bad til de helt små og et andet til større børn.”

Fassbender & Rausch (Chokoladebutik i Berlin)
Jeg modtog denne anbefaling: “Dette er et must see i Berlin. Helt fantastisk butik og restaurant.”

Ritter Sport museet
Her kan man lave sin egen chokoladebar, hvis man altså er barn.

Stasimuseet
Der er faktisk ret mange, der har anbefalet os at tage forbi Stasimuseet. Alle skriver at det er ret realistisk og meget tankevækkende. Vi er dog i tvivl, om vi kan nå det.

Spisesteder:

Commonground ved Rosenthal.
Modtog følgende anbefaling. “Vi kørte barnevognen lige ind. Vi var der jo tidligt fordi vores datter stod tidligt op, men super lækker brunch. Vi delte 3 rette. De er STORE.”
Tjek dem ud på instagram her:

Café Alex under fjernsynstårnet
“Den er god”

Mall of Berlin
“Tag en frokost i Mall of Berlin. Super genialt koncept, hvor der ligger tonsvis af forskellige restauranter, til fornuftige priser, fra forskellige nationaliteter. Konceptet er især genialt hvis man er flere afsted, og ikke kan finde en restaurant at blive enige om. Så vælger man hvad man hver i sær vil have (forældre kan dermed vælge noget, som børnene ikke nødvendigvis vil have) for at kunne sætte sig ved samme bord og spise forskellige retter sammen. Og hey, så kan man jo altid shoppe.”

The Bird
“Når du nu elsker burger må du ikke misse The Bird i det skønne tidligere Østberlin. Det er fantastisk, autentisk og deres burgere er byens bedste. Jeg er der HVER gang jeg besøger Berlin. Området det ligger i er så skønt. MEN book bord via hjemmesiden. Det er svært bare at droppe ind. Der er fantastisk underground forbindelse derud fra Alexanderplatz. Så bliver det ikke nemmere.”

L’Osteria – i Bikini Berlin
“Den bedste pizza i Berlin – eller hele Tyskland”- men, sørg for at booke bord i god tid. Det har indtil videre ikke været muligt for os at booke bord, da alt har været reserveret. Men alle, det vil sige mange følgere uafhængigt af hinanden, har anbefalet det her sted.

Trattoria Portofino
Dette er min helt egen anbefaling, eftersom det var her vi hentede pizza vores første aften i Berlin. Det er en super hyggelig lille italiensk restaurant, hvor langt de fleste tjenere helst kun snakker italiensk. Eller engelsk. Ikke tysk. Det gjorde det meget ægte, og pizzaerne var i hvert fald også en anbefaling værdig. Lige overfor restauranten ligger en park med en super god legeplads til børn, så det er oplagt som take-away.

Restauranten ligger i øvrigt kun 1 minuts gang fra vores hotel, som vi har booket gennem (reklame!) Risskov-Bilferie. Det super fine, 4-stjernede hotel hedder Upstalsboom Friedrichshain.

Jeg vender straks tilbage med meget mere info, så snart vi har oplevet endnu mere her i Berlin.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN