Step by step-guide: sådan mister du følgere

Jeg er helt sikker på, at det her er nyttig info. Fordi hvem vil ikke gerne af med lidt dødvægt i ny og næ? Så here goes, min komplette tre-trinsguide til hvordan du med garanti mister følgere. Bare vent, det virker… jeg har selv “testet” det, og resultatet er ikke at tage fejl af 😉

Og nårh ja, så gik der i øvrigt kun lige 72 timer…før jeg nu må æde mine ord.

Fordi jeg har lige akkurat nået at skrive her på bloggen d. 1.januar, at “likes” ikke betyder noget for mig, og at følgere blot er et tal – fordi det jo er virkeligheden det handler om og ægtheden fremfor kunstigt oplæst succes. Det skrev jeg for et par dage siden…og jeg mener det!

Meeeeen, den her sved nu alligevel lidt. Ikke pga. manglende likes. Næh, nu skal I høre…vi snakker om et billede, der faktisk har fået rimelig mange likes – altså i min målestok. Men som jeg mistede en hel del følgere på at lægge op… hvorfor? Det her handler lidt om manglende solidaritet, hvis I spørger mig, og det er en mærkelig følelse at stå model til.

Men først til de tre trin…

Sådan mister du følgere:

Step one:

Du skal få det rigtig dårligt. Altså udvikl angst ellers lign. og fortæl om det, åben og ærligt. Vær relaterbar og hjertelig. Gå virkelig i dybden med dine problemer og “få folk med ombord”. Det gør ikke noget, hvis du føler dig lidt udstillet og sårbar – thats the whole point. Faktisk, så bare svøm rundt i din egen ulykke – trust me, det er step one, og det giver dig følgere. Mange følgere…fordi hvem elsker ikke at se på folk, der har det værre end en selv? (Du skal jo først have dem ombord, for senere at kunne miste dem).

– jeg véd det, for jeg har selv prøvet det. I hele 2018 – stort set – har jeg kæmpet med angst, og fortalt åbent om det på Instagram og her på bloggen. Ikke med det formål at få flere følgere…næh, det var bare en pudsig effekt af at tale åbent om mine problemer, – det overraskede mig.

Step two :

Nu har du så fået alle de her mennesker med ombord. Så er det ellers bare med at fodre dem med det, de gerne vil have. Sørg for ikke at være alt for glad. Sørg for at holde lidt fast i problemerne og fortæl om det. Tag dem med på rejsen, hvor du åbent deler din udvikling og viser dem, hvad du gør for at få det bedre… men for Guds skyld, få det ikke bedre endnu! Det skal du gemme til allersidst, til dødsstødet.

Step three:

Øjeblikket hvor du “dræber” dine følgere. Vis dem pludselig hvor glad du er. Fortæl dem, at nu er du ovenpå, og at det bare er mega fedt. Faktisk, hvis du kan være helt bundærlig omkring det, så virker det bedst… fyr den af med de store gloser…du véd, ord som ekstatisk, lykkelig og perfekt og italesæt at nu bliver fremtiden lys.

– så skal du bare se, de vil falde som dominobrikker.

For sjov?

Nå, er det så for sjov, det hér? Nja, egentlig ikke. Faktisk er det stof til eftertanke, synes jeg mest af alt, for der sgu ikke meget næstekærlighed over, hvad jeg oplevede i går, og ja, jeg blev faktisk en smule nedtrykt over det her til morgen, da jeg åbnede mig IG og opdagede, at jeg havde mistet en del følgere.

Altsammen fordi jeg delte et billede af mig selv på IG, hvor jeg bare er top-lykkelig.

Så nej, det her handler ikke om, at jeg er ked af at have mistet følgere (altså om tallet) – men det handler om HVORFOR jeg mistede dem, og at det simpelthen er en trist årsag. Dét gør mig ærgerlig.

Fordi jeg endelig, efter et helt år med angst og tristhed i kroppen føler, at jeg er et bedre sted. Det er ikke ukompliceret, men jeg har det bare sååååå meget bedre, og det gjorde, at jeg bogstavelig talt tog mig selv i at grine herhjemme i køkkenet i går – selvom jeg var helt alene og ingen havde sagt noget sjovt. Jeg var bare glad. Igen. Efter lang tid, hvor jeg ikke rigtigt har været det.

Den følelse delte jeg med dette billede og denne tekst:

Og så mistede jeg mere end 50 følgere i ét hug. (Nej 50 personer er jo ikke så mange, når vi snakker om, hvad der er rigtig vigtigt her i livet, I know). Men det er sgu ikke hver dag, at jeg lige sådan vupti mister 50 følgere. Det indrømmer jeg gerne. Og når det så er på baggrund af et opslag, hvor jeg bare er lykkelig og deler det med min omverden, så sidder jeg tilbage med en tom bitterhed i maven.

Fordi hvor er det ærgerligt, at man ikke hylder glæde. Hvor er det ærgerligt, at mit overskud og min lykke kan skære så meget i øjnene på folk, at de må fjerne sig fra det…ligefrem tage afstand.

Jeg skriver mig det bag øret. Altså ikke at jeg ikke skal vise verden, at jeg er glad. Nej, det vil jeg fortsætte med præcis som jeg lyster…hvis jeg så skal miste hele mit eksistensgrundlag på IG, fordi jeg er ovenud lykkelig, så må det være sådan. Dét, som jeg vil skrive mig bag øret, er, at jeg simpelthen aldrig vil unfollow nogensomhelst fordi de er glade, udviser overskud, deler deres lykke eller lign. Ingen skal “straffes” for at være ovenpå.

Hvad verden har brug for er positivitet. Det er jeg ikke i tvivl om. Jeg tror på, at verden har brug for at vi hylder hinanden og glædes over hinandens små og store sejre, fordi dem er der ikke nødvendigvis mange af her i livet. Solidaritet, søstersind, broderskab og næstekærlighed. Det kommer vi langt med.

Så næste gang jeg falder over én, der tør fortælle verden, at vedkommende i givet øjeblik er pisse-lykkelig, så vil jeg huske at sige eller skrive noget sødt tilbage. Jeg vil “like” the shit out of it. Jeg vil glædes!

 

29 reaktioner

 1. Haha, hvor er det skørt, hvad der kan tricke folk, til at ‘unfollow’.

  Jeg aner seriøst ikke hvor mange der følger os præcist – er lettere talblind og kan vitterligt ikke huske tal så godt. Hverken på bloglovin, instagram, ved jeg hvad der står – kan pt. kun huske dengang vi var tilnyttet blogger.com’s følgesystem og måtte sløjfe det, da vi flyttede til wordpress – for der var det mange hundrede søde folk, der skulle finde en ny følgevej, og det synes jeg var lidt træls. Men på vores sidevisninger, er der heldigvis ikke ændret sig noget, tværtimod er det gået op. Men ryger der 10-20 følger til eller fra, ville jeg aldrig opdage det 😀
  Men når man når op I de store, fine bloggerklasser som dine, kan det være man kommer til at gå mere op i det, fordi det netop kan være 50 på en gang.
  Min medblogger og søster, er ret god til, at holde lidt mere styr på hvad der lige står på ‘pointtavlen’ – men ingen af os har vist rigtig ført score, eller opdaget at visse opslag har givet os mindre læsere eller flere (:

  Det vigtigste er jo også, at dem der læser med, under en glæde og kan lide at følge med i hele ens verden – og kan de ikke lide lugten i bageriet, kan de jo bare smutte 😀 Det er jo dig, der er boss, og hvem gider have smålige folk som følgere, der ikke under en glæde? Not me!

  Godt nytår.

  – A

 2. Jeg er her stadigvæk, jeg kan lide dig fordi når du er glad er du glad, og sur, når du er sur, og du tillader dig at gå med morgen hår, eller læbestift og osv når det er mandag og det er derfor jeg synes du er dejlig at følge

 3. Wow, det lyder vildt. Og det kan ikke være et eller andet pådin story der gjorde udslaget? 🤔

 4. Med 45K+ antal følgere på IG kan halvtres godt synes af meget, men fat mod søde Annemette. Det er en promille… Dine følgere følger med uanset, og min anbefaling på julekalenderen gælder også uanset hvad du gør. Vi 💚 din ærlighed, så basen ligger fast 😇

 5. Kære du.
  Jeg har “glad” fulgt med i din kamp det seneste års tid. Ikke glad fordi det glædede mig at du havde det dårligt, men glad fordi der var et kæmpe sammenfald mellem hvordan du havde det og hvad jeg selv gik og bøvlede med på præcis samme tid. Og det var rart at opdage at man ikke var alene med sine nedture og bekymringer 🙂
  Jeg har – heldigvis – lige som du rykket mig et enormt stykke siden sidste år og er derfor glad for at følge med og se at også du er nået så langt og har fået det så meget bedre!
  Men jeg undrer mig over, at du i dette opslag beskriver tabet af følgerne som en straf. Citat: “Ingen skal “straffes” for at være ovenpå”. Det kunne jo tænkes at du lige præcis havde 50 følere som har det helt enormt dårligt og er så langt fra den lykkefølelse som du beskrev i dit seneste opslag, at de var nødt til at unfollowe. For det kan godt nok være hårdt at få andres lykke lige i hovedet, hvis man selv er helt nede – uanset om man er glad på den lykkelige persons vegne. Så tænker ikke du skal tage det så personligt og se det som en straf 🙂 Det var bare lige mit lille indspark.
  Jeg glæder mig til forsat at følge med i 2019 <3

 6. hej Annemette. Godt nytår til dig og din familie.
  Jeg synes ikke det er ærgerligt at miste følgere som åbenbart ikke kan glæde sig på andres vegne, men kun vil være med når det går en mindre godt. Jeg er superglad på dine vegne og andre som har fået det bedre end de måske havde sidste år, i sidste uge eller bare i går. Skønt for dem og en vigtig ting at man kan glæde sig på andres vegne, det vil jeg ønske at vi mennesker blev bedre til.

 7. Bare lige en tanke. Kunne det være måske, at nogle af de følgere du mistede i går netop var begyndt at følge dig fordi de også baksede med angst eller lignende og måske ikke helt selv er nået lige så langt i processen som dig og derfor måske havde svært ved at rumme, at du var nået længere end dem selv i at konfrontere angsten? Anyways, det ændrer ikke på, at det selvfølgelig er drøn ærgerligt, at ikke alle kan glædes på andres vegne. Herfra er der i hvert fald kun ros for, at du har turde være så ærlig igennem hele processen.

  1. Jeg tror, du har helt ret her. Bloggere laver med jævne mellemrum opslag om, hvordan alt ikke er lyserødt og fyldt med champagne og gratis gaver, og det er befriende, fordi man ikke kan holde til kun at se den slags overskud, for man kommer til at vende det ind, og kritisere sig selv, for ikke altid at være perfekt. Når en blogger slår sig op på at turde være trist, og så proklamerer, at vedkommende nu er lykkelig, kan det være svært at rumme, fordi man igen vender det mod sig selv, og tænker “fuck, så blev hun også perfekt.”

 8. Det lyder jo helt sort det der 🤔 Op i kanonen med dem, for de har tilsyneladende endnu ikke forstået hvordan livet er skruet sammen: Det går op og ned, og ingen er konstant lykkelig eller ulykkelig. Du afspejler jo bare et helt almindeligt skønt menneskes liv, med det indhold der er hos dig. Jeg glæder mig på dine vegne over din glæde og entusiasme, også selvom livet måske ikke lige smiler til mig pt. Det vender igen, det ved jeg 😉. – Bare fortsæt med at være dig, og del lige nøjagtig det som du føler for 😘🤗

  Stort kram 🎊

 9. Kære Annemette, jeg elsker din ironiske tilgang til livet. Den giver lethed og kant til dine sociale medier. Så tak! Det er virkelig trist, hvis det virkelig er glæde og positivitet, der er årsagen til de mange unfollows på din Instagram. Desværre meget almindeligt. Jeg forskede i brug af tech (and SoMe) til fysisk aktivitet for et par år siden, og netop dokumentation af andre menneskers succes er noget af det, der tricker os. Vi bliver ikke motiveret af at se andre lykkes – med mindre vi selv har en forståelse for præstationen. Ift. fysisk aktivitet; hvis vi kender (forstår og anerkender) udgangspunktet, så kan vi godt like en 5 km løbtur, som en bekendt eller veninde har løbet. Dvs. vi skal vide (og anerkende) at hendes udgangspunkt var 0 km. Måske det samme med en del af dine følgere? Hvis ikke de har været med på rejsen, så forstår de slet ikke, hvilken bedrift det er – eller hvis de ikke selv har oplevet noget, der minder om det, du har været igennem, så forstår de ikke din bedrift. Ren nysgerrighed – kan det være noget på din story, der har tricket det? Personligt sker det oftere at jeg unfollowerer personer på insta pga., at jeg bliver træt af deres stories end deres posts. Keep up! Vi har brug for endnu flere positive og glade mennesker i denne verden – og på de sociale medier.

 10. Verden er sgu mærkelig – nu begynder jeg at følge dig. Synes det er skønt, når nogen tør stå ved, at livet er god ved dem. Især med tanke på dit sidste år…

 11. Lige meget hvorfor du har mistet følgere, så skal du blive ved med at gøre det, du gør. Det er så vigtigt at belyse den slags emner, og jeg tror at du har hjulpet mange flere følgere end du har mistet❤️
  Jeg har selv gået igennem et tabu belagt emne – fertilitet, og har været meget åben overfor min omgangskreds. Jeg selv har googlet meget og set videoer på youtube for at kunne spejle mig selv k andre, som gennemgår det samme. Og det hjælper altså. Derfor er det så fedt, at du har været åben omkring din angst og også, at du har fået det bedre. Det viser jo, at man kan komme ovenpå igen❤️

 12. Jeg har ikke været med dig herinde så længe, men længe nok til at sige du ikke bliver fjernet fra min liste. Jeg nyder virkeligt at læse hver en dejlig optur. Det er vigtigt at tænke lidt over at der både findes proaktive og reaktive mennesker. Du er så klart ved at nå i mål med det første. Tak for dig, tak for din glæde og kom da endelig med mig ud i solen og hop en tur❤ folk der vælger at unfollow pga lykke må virkelig have det hårdt med dem selv. Mvh Sanne ( en vaske ægte lastbilchauffør på 27år) Ja søde du, jeg er også et bevis på at man kan blive og gøre lige hvad man vil. Bare man støtter sig selv 🤩💪🏻

 13. Fortsæt som altid Annemette. Jeg er pjattet med din ærlighed, og at du deler ned og opture. Det skal nemlig være plads til begge dele i denne verden. For vi har jo alle vores dage og hvor er det befriende at der i hvertfald er en håndfuld på nettet der er ærlige med sit liv. Så fortsæt dit fantastiske blogger arbejde. I LIKE IT❤️

 14. Hej Annemette 😊 Jeg så din Story og blev så glad på dine vegne ❤ din glæde smittede bare af , så min dag lige blev endnu mere 👍 fortsæt med at være lige præcis som du er 😊 mvh Anni

 15. Jeg har fulgt dig i lang tid og det vil jeg blive ved med. Det er da kun fedt at du har fået det bedre. Og nogen mennesker kan kun se deres egen næsetip.

 16. Jeg følger dig kun pga kager.
  Personligt Synes jeg der er alt for meget selvudvikling og navlepilleri på IG. Jeg er fuldstændig ligeglad og det interessere mig ikke et dut. Jeg er mere interesseret i hvad vi kan gøre for andre. Det er utrolig så meget tid folk har til at pille i egne følelser i stedet for at gøre verden bedre. Dette er ikke et surt opstød, bare et andet syn på det. Læs Svend Brinkman s bøger for at få et anderledes syn på selvudvikling. Det burde alle gøre.

 17. Jeg blev så glad af dit billede, og din story hvor du bare smiler op over begge ører, sad og smilede for mig selv. Jeg forstår ikke, at alle ikke bliver glade af at se andre glade, så er der da noget helt galt! Tak for dit dejlige smil!🙂

 18. Hurra for livet og evnen til at dele med andre, hvad enten det er sorg eller glæde. Dejligt at du er lykkelig og jeg håber sandelig ikke at der forsvinder følgere på den baggrund. Tænker at grunden kan være “oprydning”…….når man starter et nyt år får man jo nogle gange sådan nogle sjove idéer omkring nytårsforsæt og oprydning. Måske har disse personer længe fulgt dig, men har med tiden fået andre interesser og rydder så ud i hvem og hvad de følger. Selv begyndte jeg at følge dig, fordi jeg var vild med at bage. Det overskud har jeg ikke haft længe, men din blog indeholder så meget mere end kage, så jeg hænger på 🙂 både i sol og regn. Krydser dog fingre for at du får mere sol end regn fremadrettet 🙂

 19. Kære Anne Mette
  Nu har jeg ikke fulgt dig på Instagram, men jeg tænker at det også kan have mange andre årsager end lige den du nævner. Du ved lidt lige som når man møder en bekendt på gaden, og vedkommende ikke hilser. Så tænker man måske åh det er fordi jeg gjorde xx sidst vi sås. Aj nu må han også tage sig sammen og ikke være sur over det. Det er da for småligt. Og næste gang man møder manden så er man allerede lidt sur. Og måske var det i virkeligheden fordi han havde tabt sin ene kontaktlinse og ikke så en.
  Måske var dit opslag grunden til at man gjorde noget man længe har tænkt over. F.eks være mere selektiv I hvem man følger eller sørge for at ens feed mest indeholdt nære kontakter og venner
  Jeg synes dit opslag lige præcis prikker til at springe ud i det. Og hvad “det” så kan være, kan være forskelligt. Men det er jo start januar og mange tager beslutninger for det næste år nu.
  Der er sikkert også nogle der har droppet at følge dig på den baggrund du nævner, men jeg vil godt sætte lidt tvivl ved at det er af den årsag alle sammen.
  Jeg vil nok bare gerne opfordre til alternative tanker 🙂 og jeg tror der kan være mange forskellige årsager til at du har mistet 50 følgere 😊

  1. Jeg er sikker på, at der sikkert er andre årsager – også. Men det var nu engang MEGET tydeligt at se hvor mange, der havde klikket sig ind på min profil fra opslaget – kontra hvormange, der normalt gør det. Det er måske en længere udredning, men jeg er pretty sure, at mindst 50 hoppede fra på baggrund af det opslag. Knus

 20. Så sørgeligt ar nogle ikke under dig så enorm en følelse som lykke. Under dig alt det bedste. Du er til inspiration – du viser det nok skal blive bedre og at man nok skal blive glad. Så bliv endelig ved med det

 21. Det er da for Søren ikke en “straf” at unfollowe… når folk vælger at unfollowe en influencer (og altså ikke en nær ven) er det vel fordi man rydder op i sit feed, erkender at influencerens indhold ikke er det man ønsker denne måned eller lign. Man gør det vel udfra hvad man ønsker at læse og hvilke reklamer man orker at udsættes for og sjældent som et boycot eller “straf”…

  Det blev sg en lidt navlepillende terminologi og udgangspunkt i min optik…

  Jeg har heller ikke fornyet mit Politiken abonnement… det er ikke for at straffe Politiken men fordi jeg ønsker at blive inspireret a fnoget nyt. Og som du selv pointerede for nyligt er din virksomhed en professionel virksomhed og ikke en hjerteveninde…

 22. Du er et spændende menneske….unik…..-ved ikke præcis hvad det er, men du er mega god til at formulere dig på skrift, så man næsten kan høre dig “sige” det😍

 23. Kære Annemette
  Du er en møghamrende lækker kvinde som mange af god grund spejler sig i. Mange har svært ved at forstå at man som angstpræget kan hylde lykken og glæden ved livet når man har været et sted i sit liv hvor man ofte har svært ved at se glæden ved mange ting fordi der er psysiske ting der spiller ind. Nogle finder deres egen vej ud af det imens andre sidder fast i deres og måske har brug for hjælp. Misundelse er en grim ting og meget få vil indrømme den, men den lever i bedste velgående. Glæd du dig over din personlige rejse og at du er ude på den anden side. Du er et smukt menneske både indeni og udenpå det er så indlysende netop derfor må de følgere der ikke tåler andres lykke måske kikke indad og prøve at finde deres egen..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN