Sommertærte

Vær ikke bange for at bage og kaste dig ud i nye udfordringer – hvis noget går galt, så husk at observere hvad der er sket og smag på sagerne – det er den eneste måde at lære på! Rigtigt god fornøjelse:)

Sommertærte med friske bær

8 Personer.
Sværhedsgrad: Svær
Arbejdstid: 2 timer 30 min.
Bagetid: ca. 25-30 min

Vanillecreme
3 dl sødmælk
1 dl sukker
25 g maizena
½ vanillestang
3 æggeblommer
Lidt salt
1 dl fløde, pisket til skum

Hyldeblomstgelé
1 dl vand
½ dl sukker
½ citron, saften
¼ dl hyldeblomstsaft
2 blade husblas

Mørdejsbund
3 dl hvedemel
1 dl flormelis
100 g smør
1 lille æg, sammenpisket
2 spsk mandelmel (kan udelades)

Mazarinmasse
150 g marcipan
1 dl sukker
50 g blødt smør
1 æg

Kransekagekant
200 g marcipan
40 g æggehvide
75 g sukker

I øvrigt
1 bakke jordbær
1 bakke blåbær
1 bakke hindbær
20 g usaltede pistacienødder

Vanillecreme: Rør maizena ud i ½ dl mælk. Flæk vanillestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Bland maizena-mælken sammen med vanillesukker, sukker, salt og æggeblommer. Kom resten af mælken i en gryde og varm det op til kogepunktet. Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og har kogt igennem i et minuts tid. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på.

Kom cremen i en skål og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl.

Hyldeblomstgelé: Kog vand, sukker, citronsaft og hyldeblomst op i en gryde. Når alt sukkeret er smeltet tages det af blusset. Tilsæt den udblødte husblas. Lad det køle af ved stuetemperatur . Det tager 1 times tid. Hvis geléen når at sætte sig for meget kan den lunes ved svag varme til den har en mere flydende konsistens.

Mørdejsbund: Bland mel, flormelis, salt, mandelmel og smør til det minder om brødkrummer. Pisk ægget let sammen og kom det i blandingen. Saml nu dejen med hænderne. Stop så snart massen er ensartet og jævnt glat. Læg dejen i en pose og på køl i ½ time inden den rulles ud og fyldes i en tærteform. Trykkes godt fast langs kanterne. Lav mazarinfyld, inden den bages.

Mazarinmasse: Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange. Piske ægget sammen og ælt det tilsidst i massen. Fyld i tærtebunden inden den bages. Bag bund med mazarinfyld ved 200 grader ca 15 min til tærten er gylden. Tag ud af ovnen.

Kransekagekant: Hæld sukker og æggehvider i en skål og lad det trække i 15 min. Ælt det derefter ind i marcipanen af flere omgange. Sørg for at have en helt jævn masse. Fyldes i stofsprøjtepose med stjernetyl og fordel kransekagemassen langs den halvbagte tærtes kant. Tærten bages nu færdig ved 200 grader i 10-12 min til kransekagen har taget flot gylden farve. Køl kagen helt af.

Når cremen er kølet helt af vendes den sammen med flødeskummet og fyldes i den helt kolde tærte.

Tærten pyntes med friske jordbær, blåbær og hindbær (eller andre typer bær) og glaseres med geléen, som pensles på. Drys med hakkede pistaciennødder for at få en flot kontrast til de røde bær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN