Skriv dog pænt, dit røvhul!

Lyder det pænt? Røvhul? Er det pænt, at skrive sådan offentligt? Nej vel?

Jeg er ikke typen, der hidser mig op i trafikken og råber grimme gloser efter fremmede. Jeg udbryder faktisk heller ikke grimme gloser for mig selv, bag lukkede bilruder. Generelt prøver jeg at tale pænt. Jeg bander. Meget faktisk – og dét er noget jeg forsøger at forbedre. Men jeg taler pænt til folk.

Men nu er det jo sådan, at jeg lever en stor del af mit liv på de sociale medier – youtube, bloggen, Instagram, Facebook etc. Og dér skriver jeg til folk – og de skriver til mig. Det vil sige, at vi ikke længere taler til hinanden, men vi skriver. Så det mindste vi kan gøre er da at skrive pænt.

Jeg bliver nogle gange spurgt, om jeg oplever mange negative kommentarer fra folk, nu hvor jeg med tiden er blevet en mere og mere “offentlig person”. Og nej, næhhhh, jeg oplever ikke særlig meget. De fleste kan jo lide kage og babyer 🙂 Men nogle gange, så stikker det simpelthen helt af for folk – og så må jeg give igen. Ikke på den grimme måde, hvor jeg hidser mig op og svarer grimt tilbage. Mere sådan som nu, hvor jeg skriver om det. Jeg vil hellere bruge al den dårlige, negative karma til noget fornuftigt – lad os få italesat tingene, som de er.

Here goes, – jeg modtog denne kommentar vedr. en video på YouTube for nylig – og jeg var da lige ved at få kaffen galt i halsen:

“Nej hvor virker du virkelig snobbet og nedladende overfor de personer der er med. så videoen med Frederikke hvor du taler til hende som et lille barn og en hund !! ad en opførsel !! og nøj hvor bør du skamme dig !!”

Jeg er helt ok med, at vedkommende synes jeg er snobbet. Det kan jeg jo ikke gøre ved, og jeg véd med mig selv, at snobbet er det sidste jeg er 🙂 Nedladende, ja ok – nu var jeg der jo selv, da vi optog programserien, og der var super god stemning, så jeg har egentlig ikke en følelse af at deltagerne følte, at jeg talte nedladende til dem – eller behandlede nogen som hverken børn eller hunde. Men ok – igen, man har jo hver sin mening.

Men så hopper kæden også af for mig. Undskyld, men hvad bilder vedkommende sig egentlig ind? Man skriver da ikke til helt fremmede folk, som man på ingen måde kender at de bør “skamme sig” og “ad en opførsel” – AD!!!- ligefrem. AD! Det er da et stærkt ord! Eller er det bare mig?

Nå men, jeg håber da så sandelig, at vedkommende fik stillet sit behov for sure opstød dén dag. Ellers er der jo slet ingen mening med galskaben.

Må jeg ikke opfordre alle til at huske på, at i en verden hvor langt den største del af vores sociale omgang med hinanden foregår på skrift og via digitale medier – at skrive pænt til hinanden. 🙂 Husk nu, at ingen er tvangsindlagt til at se mine videos eller læse mine indlæg – husk det lige. Jeg tænker tit over det, at alt hvad jeg skriver på offentlige medier skal helst være noget, som jeg også ville sige til vedkommendes ansigt. Og jeg tvivler egentlig på at nogen ville sige “AD! – du burde skamme dig” lige op i hovedet på mig. Eller måske er jeg bare naiv. Men jeg kunne godt lide dengang, hvor man talte og skrev pænt til hinanden.

Så altså, kom indenfor – på en blog hvor kritik, debat, saglige diskussioner, ris og ros er velkomment… men skriv lige pænt, ik?!

 

4 reaktioner

 1. Nu har jeg set den youtube video, og jeg kan simpelthen ikke forstå, at du skulle have været snobbet og nedladende.
  Det er så hyggeligt at se de videoer du lægger op, og især Kagemagi er min favorit.
  Bliv endelig ved med det. Jeg bliver vildt inspireret.

 2. Jeg får simpelthen lyst til at kommentere her. Følger med mange steder, da jeg bliver glad af din person. Du inspirerer mig, som selv er nybagt mor, og tænker ofte at den energi du udstråler, den ville jeg ønske jeg kunne.
  Men jeg har også set videoen og må ærligt sige jeg også fik et helt andet billede end den søde og rummelige Annemette, jeg havde tegnet så fint et lyserødt billede af – Jeg tænkte rent faktisk “det har da steget hende til hovedet!” (Skam mig!) lige indtil du fortæller i kender hinanden rigtig godt. Så gav det mening og jeg blev lidt ærlig over jeg ikke havde fået den information fra starten af… Det blev faktisk lidt for internt og derfor misforstod jeg.
  Masser af gode tanker herfra, og glæder mig til at følge dig fremover.

 3. Tror medierne og al den sociale aktivitet gør det lettere at skrive grimt – og det der måske falder folk ind – fordi de komfortabelt nok kan gemme sig bag en skærm og ikke skal stå ansigt til ansigt med modtageren. De ved ikke hvordan modtageren kan reagere- og er nok også ligeglade. Kan ikke lade være med at tænke at det fortæller noget om dem – OG IKKE DIG! Deres manglende selvværd eller selvforståelse etablerer dem tydeligvis med et behov af at de får det bedre ved at svine andre til – I gamle dage sagde man at depressive eller nedtrykte mennesker skulle have meget galde (fra galdeblæren) og på denne måde renser de sig selv…Jeg ved ikke – cyberspace er blevet et for trygt område hvor vi kan skjule os og tilkendegive vores stærke meninger – uden at skulle tage ansvar. Tænker at en person der kan skrive sådan til dig, uden at kende dig og uden at tænke over at det skrevne kan såre lige så meget, denne burde skamme sig. Hvad skulle motivet ellers være? Hvis det skulle skab at vi andre så det samme – tja…så tror jeg det har den stik modsatte effekt. Vi er alle individer – men at turde stå frem som dig, om det handler om arkitektur, kagemagi, baby eller parforhold eller historie – så gør du det godt- Fordi du er dig og ingen andre! Men vid at det også handler om bagsiden af medaljen ved det her internet – for hun havde aldrig sagt det til dig ansigt til ansigt. Kærligst Annemette

 4. Verden er ikke hvad verden har været engang. Heller ikke i den virkelige verden, kan folk i dag tale pænt til hinanden. Der skal desværre ikke meget til før at folk, bliver nedladende og modbydelige, hvis ting ikke går efter deres hovede.
  Verden er blevet meget ego centreret, og alt handler om mig mig og mig, så os andre der bare er opdraget med omtanke for andre og pli, hurtigt bliver pillet ned.
  Min personlige mening om Annemette er alt andet end snoppet og nedladende, har haft skrevet til hende nogen gange nu, for at søge om gode råd og hjælp, og hver gang har hun svaret med den sødeste besked.
  Vil kun sige tak fordi hun er som hun er, hun har et hjerte af guld og nyder at kunne inspirere og hjælpe hvor hun kan.
  Glædelig jul til alle ???

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN