Skal man sortere ud i venskaber?

Venskaber…Det er så svært med dem. For ikke at nævne veninder. Drenge-venner er nogle gange nemmere at have, og kan  være nemmere at komme af med, hvis man nu vil det, føler jeg. Men man slår ikke op med en veninde. Det synes jeg i hvert fald er enormt svært. Men ind i mellem, så er der jo bare nogle relationer, der med tiden bliver lidt ligegyldige. Nogle mennesker kan have kæmpe betydning i en del af ens liv, og pludselig, på grund af gud ved hvad, så føles det bare ikke længere, som om, at vedkommende er særlig vigtig for ens liv. Og det er noget, jeg stadig har svært ved at leve med. Jeg kan jo godt mærke det, når det går den ene vej – altså at mine venner ikke længere tager kontakt til mig… men jeg kan da også mærke det den anden vej, når jeg bare gang på gang undlader at ringe en gammel veninde op, fordi jeg ikke aner hvad jeg skal sige til hende. Kender I ikke det?

Så ind i mellem så tror jeg, at det kan være sundt at sortere lidt ud i sine venner. Hvis man altså kan det… Ikke sådan helt praktisk, at man ligefrem fjerner dem fra telefonbogen eller fortæller dem, at nu vil man ikke bruge tid på dem mere. Men mere i den forstand, at det kan være sundt lige at rokere lidt rundt inde i hovedet, – sådan at de venner, der virkelig fortjener det, kommer op øverst på hylden og får din fulde opmærksomhed. Og dem, der fortjener det knap så meget ryger længere ned i hierakiet og får lov at fylde lidt mindre. Så kan de altid komme op på hylden igen, hvis tiden og omstændighederne byder det.

For mit vedkommende kræver sådan en omrokering faktisk nogle meget bevidste handlinger. Jeg skal virkelig tydeligt kunne se for mig, hvem der hører til hvor. For det kan være rigtig svært at navigere i, når alle tankerne og følelserne kører rundt med én inde i hovedet.

Venskaber kan sorteres på post-it sedler

Jeg blev så inspireret for nylig, da jeg var ved lægen. Jeg læste en artikel om Sofie Linde, der åbenbart sorterer sine venner på post-it sedler et par gange om året – med fokus på hvem, der giver hende noget og hvem, der egentlig bare dræner hende. På den måde kan man jo nemt vurdere, og sådan helt praktisk og iøjnefaldende se, hvem man skal bruge sin tid på. Ikke fordi jeg mener, at hverken jeg – eller Sofie – synes, at venskaber skal være noget-for-noget, men mere for at holde fokus på, at bruge sin tid og hverdag mest hensigtsmæssigt.

Så jeg vil gøre Sofie kunsten efter. Og nu hvor Micky og jeg skal giftes, så er det meget oplagt. Det er nemlig en meget svær opgave at komme på, at skulle skrive en gæsteliste til sit bryllup. Det kan jeg roligt sige. Og inden vi bare sender save-the-dates ud til gud og hver mand i vores omgangskreds, så er det måske meget sundt lige at lave en vurdering af, hvem der virkelig betyder allermest for os… Så jeg må ud og handle post-its. 😉

Læs mere om hvilke andre seje kvinder, der inspirerer mig.

 

 

En reaktion

  1. Jeg har netop haft emnet oppe på min blog for ca 1-2 måneder siden. Jeg synes det er nødvendigt at “sortere” ud. Men modsat dig, vil jeg gerne kunne tale åbent om det og sige farvel til dem som skuffer eller hvor min venindes værdier modstrider mine/vores. Du kan læse mere, hvis du har lyst ?https://enchokoholicsbekendelser.dk/god-veninde-dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN