Show ‘em what u got!

Jeg tog mig selv i at være bange for at dele et billede på min IG i dag. Jeg var bange for, at det ville virke latterligt og som ren praleri, nu hvor jeg havde lyst til at fortælle verden, at jeg rent faktisk følte mig noget så smækkerlækker lørdag aften med glimmerbukser og stram halvgennemsigtig bodystocking.

Og egentlig er det jo noget underligt noget. Ikke? At jeg er bange for, hvad andre vil mene om, at jeg synes jeg så godt ud. Og havde lyst til at sige det højt.

Men jeg tænkte også at “Hey, her er noget jeg lige bør skrive om”. For der MÅ være andre kvinder, der som mig, kan blive forlegne ved at elske sit eget ydre, når nu vi går rundt og bruger så megen energi på at fortælle os selv om vores omverden, at det er det indeni, der tæller. Og der MÅ være andre kvinder, som mig, der bliver bange for at folk kan finde det provokerende, når man synes, man selv er smuk.

Alle kvinder, der har fået børn…eller nej fandeme, bare alle kvinder…véd hvad det vil sige at være utilfreds med sig selv fra tid til anden. Det er da mega frustrerende at være kvinde (eller bare menneske) ind i mellem, og det kan da være helt vildt svært, at finde den rette balance imellem selvtillid og selvværd. At give sig selv lov til at være både klog, dygtig, kærlig, rummelig, selvsikker, smuk og fræk på én gang. Det ER svært, ikke?

Så med alle de forventninger vi har til os selv, – jeg har i hvert fald – så er jeg glad for at se den her tendens i alle mulige medier, at vi skal elske os selv, som vi er. Det er da første skridt på vejen til en bedre verden, right? Men én ting, jeg ofte undrer mig over, og som jeg har skrevet om før, er, hvorfor søren vi allesammen skal hylde alt det vi før i tiden ikke brød os om. Hvorfor ikke OGSÅ hylde det vi fucking elsker ved os selv. Ja, pardon my french, men jeg syens faktisk det er underligt.

Kan I følge mig?

Der er den her tendens til at vise os selv #udenfilter og naturlige som bare fanden med skæve bryster, strækmærker, pigmentforandringer and the works… Vi hylder vores “fejltrin” (i mangel på bedre ord) fordi vi nemlig, med rette, er blevet bevidste om, at der intet galt er i at have en stor næse, små bryster eller hængepatter. Vi er dem, vi er – plus minus nogle kilo på sidebenene – og det skal vi elske. Yes – den er jeg med på… Men det er også lidt ufarligt ikke? Det virker jo ikke specielt provokerende at sige højt “se alt det jeg ikke kunne lide, som jeg nu har lært at elske”. Det er jo ikke farligt, – det er måske følsomt, og meget åbent og ærligt…men mest af alt bare røv-sympatisk. Du elsker noget, der ikke er perfekt ved dig selv, og det er i sig selv bare skønt og noget vi allesammen kan bakke op om. Det er da ret fedt. More power to you!

Men at elske sig selv, – uden fokus på “fejlen” – det er lidt mere risky business. Det kan hurtigt blive misforstået som praleri og ikke som kærlighed til sig selv. – I så fald er jeg 100% pro pral.

Jeg synes bare, at der mange steder online mangler balance. Fordi ligeså mange cool instagrammers der for tiden deler deres helt “perfekte” uperfekte liv og kroppe (i mere eller mindre beklædning) – ligeså mange er der, som udelukkende deler det polerede og filtrerede, hvor ingen sandhed kommer igennem skærmen. Jeg mangler balance på mange instagramprofiler og blogs. Jeg kan godt lide, når det er lidt af det hele. Når der både er “hej-se-mig-jeg-ser-skide-godt-ud-med-filter-og-det-hele” og “hej-se-mig-med-joggintøj-og-søvn-i-øjenkrogen”.

View this post on Instagram

Om 25 år, når jeg bliver 60 år gammel, hvor det hele hænger lidt mere, numsen er sunket med 10 cm og brystløftet ikke længere kan klares med vat og stropper… ja, så vil jeg se tilbage på det her billede og tænke “Hey, der var engang, hvor det faktisk spillede helt ok”. ??‍♀️ Jeg kan ligeså godt sige det, uden omsvøb, jeg følte mig som en røvlækker kvinde – og mor til tre – i går takket være fødselsdaggaverne fra mine børn og mand (bukser fra @yasapparel og bodystocking fra @wolford – begge dele på udsalg i Magasin) ?? Jeg følte mig SÅ modig og samtidig ret elegant, selvom den overdel dér måske er mere sexy end elegant ??‍♀️Sandheden her til morgen er dog en helt anden. Jeg har det som om, at nogen har kradset mig med skarpe negle i halsen, som om nogen udspiler en ballon inde i mit hoved, og som om nogen har banket mig under fodsålerne med en stor tung hammer. Gentagne gange… ? #wolford #bodystocking

A post shared by Annemette Voss Fridthjof (@annemettevoss) on

Så hvad er mit problem? Hvorfor synes jeg, at det var lidt svært, sådan helt offentligt, at lægge et billede ud, hvor jeg blot havde lyst til at hylde mig selv og vise, at jeg så skide godt ud. Uden hængepatter (de var spændt godt op i dyr push-up BH), med stramt maveskind (gud forbyde det – jeg har 3 børn!) og med lange glimmerstænger, der helt ærligt, måske er mit bedste fortrin. – Ja, jeg har faktisk altid været glad for mine lange ben, når jeg nu er i det ærlige, selvelskende hjørne.

Jo, jeg tænkte i mit stille sind: “Det dér er selvoptaget, Annemette”. Det vil folk nok synes, ik? Selvoptaget, pralende og irriterende. “Det dér, Annemette, ødelægger måske dit image som værende en sød og nærværende type…” ja, fordi det er selvoptaget. “Du ser for godt ud på det billede. Det kan du ikke tillade dig at dele.”

Men hallo. Hvad er det for nogle latterlige tanker? Et billede kan jo ikke, – lad os holde fast i det – ændre på noget som helst. Jeg er den jeg er. Punktum. I hjertet, i hjernen, i sjælen. Jeg er mig. Og i dag – ja, der fik I så lov at se mig på ligepræcis dén måde, hvor jeg følte mig smoking hot!

Hvad er min pointe med denne tekst?

Jeg vil bare have, at det skal føles godt – rigtig godt, uden forbehold – at dele et billede af sig selv, hvor man hylder sig selv. Jeg gad godt, at jeg ikke havde tøvet ved at dele det billede i frygt for at mærke Jantes had. Jeg vil gerne være del af den verden, hvor man elsker det man viser – uanset om det er på en af de dage, hvor man kører naturlig-økomor-hængepat-nomakeup-nofilter-agtig-type, eller om det er på sådan en dag, hvor man er mere en minxy-full-makeup-sexy-ass-mother-of-three-agtig type. Begge dele kan være sexet. Begge dele – og alt derimellem, i øvrigt – kan være styrkefuldt og have sin berettigelse.

Jeg synes, at mennesker skal være endnu bedre til at “løfte hinanden”. Hylde det vi ser hos hinanden. Sige det højt og lade det være okay, at folk elsker sig selv. Om det så er lange ben, smukke bryster eller om det egentlig bare er udstråling, der er helt særlig ved en person, – ja, så nyd at dit medmenneske har fået lige præcis dén gave. Og nyd dine egne gaver. Vi har allesammen en hel pakke af attributter, som vi bør være stolte af. Vi bør sgu da elske hele pakken, bør vi ikke? – og på de dage, hvor vi drysser ekstra glimmer og sugarcoating på toppen, hvorfor søren så ikke vise det til verden?

Man må gerne prale! Man må gerne være stolt. Hvem kommer og fortæller dig, at du er lækker, hvis du ikke selv tør tro på det.

Egentlig bør jeg vel skrive: “Jeg må gerne være stolt”. Fordi dette blogpost er på mange måde en slags opfordring til mig selv, – en påmindelse om, at jeg gerne må synes om mig. Og det må jeg også gerne vise, uden at folk derfor vil vende sig i mod mig og synes mindre om mig.

For mig handler det her med at turde vise verden, at jeg synes godt om mig selv, slet ikke om at jeg er selvoptaget. Jeg er lidt af det hele. Selvcentreret, næstekærlig, egoistisk og empatisk – på én gang. Jeg vil æde min hat på, at man kan vise sig frem og fortælle verden hvor god, dygtig og lækker man er – for fuld hammer, faktisk – og stadig være ydmyg og sympatisk. Det ene udelukker på ingen måde det andet.

Husk det. Du må gerne Show ’em what u got. Og nyde det, når du får positiv respons – det gør dig ikke til et overfladisk menneske, der er afhængig af SoMe og ligegyldige likes. Næh, jeg synes, at det gør dig til et helt menneske, der tør stå ved at ros og anerkendelse også er skøn og dejlig – og endda særligt dén slags anerkendelse der kommer indefra, – fra dig og rettet mod dig selv.

 

 

 

11 reaktioner

 1. If you’ve got it, flaunt it!
  Jeg har ærlig talt ikke så meget at vise frem, men hvis jeg havde, så fik den fuld gas! Jeg beundrer kvinder, fx Sara Bro, som altid er tro mod egen stil og har mod til at vise sin krop, som den er. Så fortsæt endelig, hvis det er det, der gør dig glad. Så er det sådan, det skal være!
  Hvis der er lort i den vind, der måske rammer, så er det bygget på misundelse og manglende mod til at gøre det samme..!

 2. You go Girl💪🏼😄Super fedt indlæg/oplæg/post. Og Vi skal sq da altid hylde os selv og andre både på de nederen/kedelige/almindelige dage og på de fantastiske/vanvittige/smukke/sexede dage. Og vi skal især huske os selv på at alt herimellem er okay og helt naturligt💗

 3. Du ser da også top lækker ud i glimmer og halv gennemsigtig body.
  Hvis jeg så sådan ud ville jeg også have billeder på Insta 😉😊
  You go girl❤️

 4. Hvor befriende. Vi må godt hylde andre. Alle de uperfekte perfekte (er det kun mig der er dødtræt af det mantra) men at hylde sig selv er så utroligt udansk, og hvor er det ærgerligt. Ordet selvglad har en lidt negativ klang, men vi bør da for pokker være glade for os selv, ikke kun når vi stråler og har glimmerbukser på, men også når lyset er helt rigtigt og vi putter os i yndlings sweateren, lige til en selfie 😘Er vild med de emner og dilemmaer du tager op.

 5. Jeg er så enig og det bedste ved at følge en instragrammer/blogger/influenter er når man ser det hele menneske og ikke kun det polerede og filteret billede ♥️ Så vær du blot stolt af dig selv – du ser mega lækker ud og vis det gerne til os andre også 😊

 6. Du har SÅ ret, ville dog ønske jeg havde dine lange stænger og lille numse 😂 Hvor er den body fra i øvrigt ?

 7. Søde smukke dig. Mennesket, især kvinderne er jo begge dele. Vi er nogle gange naturel og andre gange fuldstændig spændt op. Det er jo også vekselvirkningen der giver det hele karakter og charme. Ligesom med kager. Hvis det hele er sødt i sødt, vil vi mangle det syrlige eller salte, for rigtig at sætte pris på det søde.
  Begge dele er et MUST ❤️ Synes du skal give den gas, uden at tænke på hvad andre mener. Vi får dig jo tit uden makeup, så selvfølgelig skal der også være plads til GLAM👌💖💅💄😍

 8. Tak tak tak tak <3 Ja vi mangler alt det indimellem perfekt/uperfekt og det urealistiske glansbillede. Du skal i den grad være piv stolt – du ser for lækker ud, også i glimmer bukser 🙂 Det gør dog ondt i mit hjerte at du netop havde de her tanker ved at lægge billedet op… for der er INGEN der skal have det sådan. Vi skal hylde os selv, på vores måde. Intet er rigtigt eller forkert.

 9. Jeg er vild med din blog:)Du er så meget nede på jorden!!!og hvor er det rigtig hvad du skriver:)Jeg kan også mærke at nogle folk bare får ondt i røven-undskyld sproget:)over hvis jeg er liiiidt for smart i tøjet nogle dage men jeg er kommet dertil at folk jo må have det skidt med sig selv siden de opfører sig på den måde. Jeg er vild med dit outfif:)

 10. Ja, tænk hvis alle turde det og rummede at andre gjorde det – hvor ville det være befriende og meget hyggeligere! Det ér mega mærkeligt, at det kan være et problem for folk, at andre er tilfredse med sig selv – burde bare evt. være inspiration og motivation!? Som punktum; mere selvtilfredshed! Du ér flot udenpå og tydeligt at læse også indeni! En fornøjelse at følge din blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop