Se hvilken bil vi (ret modigt) har valgt

Hyundai Kona Electric Annemette Voss

Reklame for Hyundai

Nogle ting kræver lidt overtalelse. Sådan var det også, da jeg skulle overbevise folkene fra Hyundai om, at jeg altså ÆGTE mente, at en 100% el-bil passer perfekt til min familie og vores behov – selvom vi bor til leje i en lejlighed og derfor ikke har en ladestation på adressen. Der er åbenbart ikke så mange, der springer ud i dén konstellation (men nu er jeg jo ikke som de fleste, så det!) 

For når man indgår et samarbejde, som det jeg har med Hyundai, hvor jeg får lov at låne en Hyundai KONA i det næste halve år, så er det fuldstændigt afgørende, at interessen er ægte og bilen er ligepræcis den slags bil jeg selv havde valgt, hvis jeg havde fået frit slag. Og hver gang jeg tænkte, at vi måske skulle overveje en el-bil kom tanken om en hybrid på banen…(for at gøre det nemt!) – og hver gang har jeg tænkt, at vi bare burde gå all-in på 100% el. 

Og lad mig så sige det rent ud; jeg er sådan helt jubelidiot-agtigt glad for vores nye bil. 

Hyundai KONA Electric er Danmarks mest solgte elektriske SUV. Og faktisk har KONA’en vundet prisen som klassens bedste mini SUV af FDM, der har lavet en stor test af 10 lignende biler i samme klasse på det danske marked. 

Læs meget mere om Hyundai KONA Electric her

Lad dig ikke begrænse 

Det her med ikke at have en ladestander i baghaven er bare én af de barrierer, jeg ofte oplever folk lader begrænse dem i deres valg. Frygten for at det skal blive for besværligt. Micky og jeg har også lige måtte vende det et par gange – men vi er helt enige i, at der ikke er noget at være bange for. 

Spørg dig selv, hvorfor er man egentlig så bange for at gå all-in? Hvorfor ikke bare sige “nu gør jeg det 100%, og så må jeg planlægge efter det.”? Det er jo kun et spørgsmål om vaner og om at skabe sig en god rutine i hverdagen. Faktisk forestiller jeg mig, at det bliver præcis ligeså nemt at have en el-bil, der skal lades indimellem, som det har været at køre i en benzin-bil, der skulle tankes. Mavefornemmelsen og tilfredshedfølelsen bliver bare en hel del bedre. 

Micky og jeg har i hvert fald længe (flere år faktisk) drømt om at skifte vores benzindrevne biler ud med en elbil, velvidende at det måske ville kræve lidt ekstra af os. Men det er jo netop pointen; hvis man vil gøre en forskel så kræver det nogle gang lidt ekstra, og sådan må det være. Vi ser det på ingen måde som et problem, vi ser det som en mulighed for at ændre vores livsstil med henblik på at bidrage til en mere ren by – en renere verden, faktisk! 

Så i det næste halve år vil I se mig cruise rundt i gaderne i ‘min’ nye Hyundai KONA i farven Pulse Red. Og jeg skal gøre mit allerbedste for på mest ærlige facon at vise jer fordelene og (måske) nogle af udfordringerne ved at vælge en el-bil. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg føler, det er et af de mest voksne og velovervejede valg, jeg længe har truffet. 

Hvad er jeres erfaringer? 

7 reaktioner

  1. Den er fin på en kort tur, men en længere tur hvor der skal indregnes flere længere pauser, nej tak???? men håber i bliver glade for den????

  2. Vi har også endelig købt en ren el-bil og er lige nu på sommerferie rundt i DK i den. Jeg elsker den! Det kræver mere planlægning, men gør egentlig bare turen sjov. Og så med god samvittighed. Godt valg????????

  3. Tillykke med den nye bil. Er meget spændt på at høre hvordan det går. Vi har lige købt en hybrid, fordi vi ikke turde binde an med en 100% el fordi vi bor midt i Kbh.
    Vi har ladestation 300m fra os, men pga vejarbejde, er de ikke tilgængelige, så lige nu parkerer vi 1km væk, så det er ok når det bare er fornem periode.
    Og så er tip. Pas på hvis I tager til Samsø. Der var mange ladestandere, men de var alle lukkede 🙁 så sørg for bilen er ladet godt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN