Så fik de skovlen under mig…

Hvem, tænker du?

Altså fik skovlen under mig…

De højere magter, universet, karmaministeriet – what do I know – men nogen har i hvert fald fået skovlen under mig, for jeg må kapitulere… Jeg er åbenbart ikke uovervindelig. Dammit.

Allergien ramte mig for et par år siden, hvor jeg første gang, sådan rigtigt, fik mistanke om, at jeg måske lider af allergi. Og siden da er det kun gået én retning. Hvert år, både forår og efterår så tager jeg sådan en tur, hvor hele min krop sætter ud. Næsten influenza-lignende symptomer – men den er god nok – det er allergi. Jeg har endda læst om det, at det er faktisk helt normalt at opleve koldsved, feberlignende tilstande, snue, hævelse i halsen og øjne, der er lysfølsomme og løber ukontrolleret.

Den beskrivelse passer perfekt på mig. Hele dagen har jeg tilbragt under dynen, og jeg har dopet mig med alt fra Panodil, urtete, c-vitaminer til Alnok. Alt, som potentielt kunne gøre en forskel, har jeg taget. Og lige så stille begynder det at virke. (Fingers crossed)

Hvis jeg nu skal være helt ærlig, så synes jeg det er meget værre end influenza. Og alle, der ikke selv har prøvet at lide af allergi – ja, de har altså ikke ret til at kommentere på dén påstand…haha 😉 Det er det mest hæslige, der findes.

For et par timer siden var det ganske utænkeligt, at jeg kunne sætte mig foran computeren. Der gjorde mine øjne så ondt, og jeg gemte mig under dynen for at finde det mørkest mulige sted. Men for en time siden stod jeg op, – for første gang i dag – og nu virker det som om, at jeg kan stå på benene uden at føle jeg skal besvime. Ja, sorry, det er sgu slemt, det her!

Jeg har så skide ondt af mig selv. Jeg ynker helt vildt, og jeg synes det er maks uretfærdigt. Og dét er ikke en tilstand, som jeg sådan rigtigt har det godt med – jeg kan bedre lide at føle mig meget power-agtig.

(Ja okay, billedet er taget, da jeg var væsentlig mere freeesh!)

Læs: Stof til eftertanke

Hvis du nu selv er mor til et barn, der lider af allergi eller har en mand, der gør det, så hav respekt for hvor voldsomt skidt de har det. Det er virkelig en hård omgang, og det kan ikke lige klares med en kleenex og en tur i legeland, hvor vi derefter glemmer alt om det. Det er noget af det mest ubehagelige, og jeg håber at jer, der ikke selv har allergi vil læse dette, og at det giver jer lidt stof til eftertanke.

I morgen skal jeg stå klar til fotoshoot (heldigvis ikke af mig selv – men af nogle kager) og det skal nok gå godt. Det var egentlig meningen, at vi skulle være et andet sted, men nu gør vi det hos mig, så jeg ikke skal presse citronen mere end nødvendigt.

God aften, folkens. ♥ (ville egentlig sætte snot-emoji ind, men den findes ikke på bloggersitet, så I får et hjerte!)

/AM

PS: Hvad gør I andre for at holde allergien væk? Det her holder ikke i længden…

8 reaktioner

 1. Hvad er du allergisk overfor? Jeg plejer at dope mig med pillerne Telfast. Hvis det er rigtig slemt så supplerer jeg med øjendråber og næsespray 🙂

 2. Jeg har selv en søn på 18 år der er multi allergiker, så kender alt til hvordan man kan blive rigtig skidt tilpas… for min sn kan det tage dage, før han er på igen, og det kan ske mange gange om året…

  Så ja, dem der ikke ved det, kan allergi være med til at smadder ens immunforsvar…

  Men måske det kunne være en ide for dig, at få indsprøjtninger før sæsonen starter,

 3. Jeg led af meget slem allergi i mine teenage år, hvor jeg om sommeren slet ikke kunne have vinduerne åben pga af græs allergi. Jeg har købt og fået hyposensibiliseringkur (vacciner) igennem 5 år og kan nu ligge på græsset om sommeren uden at slå ud og være ved at dø. Det eneste symptom jeg har tilbage er at det godt kan udløse et par nys, hvis jeg går forbi en helt nyklippet plæne. Så det er klart min anbefaling alt afhængigt af hvilken allergi det er (ved ikke om de kan vaccinere i mod alt). Dopede mig tidligere med 3 allergi piller, to slags øjendråber og en enkelt næse spray, dagligt i pollen sæsonen.

 4. Har selv levet med astma og allergi siden jeg var barn og kan egentligt kun sige at du kan tage den ene eller anden form for allergi piller, men hold dig langt væk fra allergi sprøjter. Jeg blev “enke” som 21 årig, min forlovede havde også allergi og han fik en allergisprøjte som han døde af. Nu kan jeg kun tale for mig selv, men, jeg vil meget gerne have mange flere kager og indlæg fra dig af ❤️
  Et koldt omslag på dit ansigt kan hjælpe lidt til, mens pillerne virker. 😉

 5. Jeg er født med allergi og senere udviklede astma. Da jrg var barn var det helt utrolig slemt, som at have influenza året rundt (fordi jrg var så allergisk at der hele tiden var noget jeg reagerede på). Min allergi-læge sagde efter en test at den gode nyhed var, at jeg stortset ikke kan blive mere allergisk, så jrg ved præcis hvordan du har det 😉 heldigvis er det blevet lidt bedre med årene. Rhinocort gjorde en kæmpe forskel for mig, og virker hurtigt.

 6. Immunterapi! Jeg har støvmideallergi, og var i immumterapi for år tilbage. allergien forsvinder ikke men den bliver til at leve med!

 7. Hej Annemette! Jeg har selv hele pakken: Allergisk Rhinitis (permanent tilstoppet næse – året rundt), astma og andre allergisymptomer. Mega ufedt. Jeg kan varmt anbefale følgende:
  Immunterapi hos Allergiklinikken i København: https://lungeogallergi.dk/ – de er super professionelle og søde.
  Næseskyllehorn – kan købes på apoteket og er helt ufarligt. Man skyller med saltvand (der følger en måleske med). Jeg gør det 2 gange i døgnet og kan simpelthen ikke undvære det.
  Antihistaminer – og du skal have dem på recept.
  Øjendråber – Opatanol.
  Allerginæsespray – jeg bruger Avamys, men du skal tale med lægen om hvad der virker bedst for dig.
  Saltvandsnæsespray (kan købes på apoteket). Jeg bruger den med eukalyptus og er super glad for den. Harmløs næsespray der giver det ekstra luft jeg har brug for i løbet af dagen. De fåes også med peppermynte hvis man foretrækker det.
  Pas på almindelig næsespray. Det ødelægger din næse.

  Håber du kan bruge det til noget 🙂

 8. Hej – vil fortælle dig at jeg har fået en slags “vaccine” eller indsprøjtning hver forår til at holde allergien nede. Det fungerer rigtig præventivt og godt. God bedring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN