Roser du din mand som en hund?

Det lyder jo virkelig mærkeligt, og groft. Ikke? Men helt ærligt, så spørg dig selv – roser du også din mand som om han nogen gange var en hund. Du ved, sådan lidt: “God hund”, “Dygtig mand”,…. “Hvor flot, at du gik ud med skraldet, skat!”, eller “Ej hvor fint, at du lige ryddede af bordet…” og alt andet, der lyder lidt sådan dér? (!)

Jeg gør det ikke selv – næsten ikke. Men jeg har gjort det ind i mellem, indtil en dame en gang sagde til mig, at jeg skulle stoppe med at rose min kæreste, som om han var en hund. Jeg skulle i stedet for begynde at værdsætte det samarbejde vi havde. Drop roserne og udtrykke reel taknemmelighed, når det virkelig betød noget. Eller, noget i dén retning…

Ærligt talt, så ved jeg sgu ik helt, om det er rigtigt. Egentlig synes jeg, at det er meget sødt at rose hinanden og sige pænt tak for hjælpen, når kæresten er sød at give en hånd med. Og alligevel har hun en pointe. For jeg vil da egentlig ikke selv have, at min kæreste roser mig, hver eneste gang jeg bidrager til den almene husholdning. Gør rent, rydder op, smører madpakker etc. Det dur simpelthen ikke. Jeg vil gerne kunne kende forskel på, hvad der gør ham rigtigt glad, og hvad der er “en del af aftalen”, mellem to voksne, der vælger at dele en hverdag.

Damen afsluttede sin virkelig fine iagttagelse med et brag: “For Annemette,” – sagde hun, “hvem tænder egentlig på en hund?” (hahaha, jeg synes det var skarpt!)

Hvad synes I derhjemme? Ros eller ej?

/AM

6 reaktioner

 1. Jeg roser ikke, men jeg takker gerne fordi det gør en kæmpe forskel at han fx smører madpakkerne, slår græsset eller støvsuger. Og han gør heldigvis det samme. Det er dels rart at nogle lægger mærke til at man har gjort noget, dels har jeg det ofte lettere med at tage mig sammen til lidt kedelige ting hvis jeg ved andre også nyder det. Fx ved jeg min kæreste elsker at ligge sig til at sove i friskt rent sengetøj, det er en god motivation for lige at gøre det 😉

  jeg siger jo også tak hvis min mor henter ungerne, kommer forbi, eller hvis en veninde afsætter tid til at kigge forbi – fordi jeg værdsætter det.

  Min far siger hver dag tak til min mor for at smøre hans madpakke, de har været gift i 33 år. Så jeg følger gerne trop.

 2. Sikke noget vrøvl! Jeg siger tit til min to årige datter at hun er dygtig! Det betyder ikke jeg synes at hun er en hund! Mht kæreste/mand osv.der er ikke to forhold som er ens. Der er ingen som skal blande sig i hvad jeg siger til min mand og hvordan jeg gør det. Det er en sag mellem to voksne mennesker og ikke en eller anden bedrevidende madam…

 3. Uhh et varmt emne at bringe på bane ?
  Min personlige mening efter en skilsmisse i 2008, hvor jeg forgæves forsøgte i 10 år, at ændre på en mand er: at man ikke kan lave om på dem eller skal. Det hjalp ikke at få børn. Det hjalp ikke at flytte i andet hus i anden by. Vi passede bare ikke sammen, bum.
  Nu har jeg giftet mig med en 6 år yngre mand, og det har i særdeleshed også sine udfordringer. Hans mor blinkede engang til mig og sagde, at nu er han din?? Jeg ved i dag hvad hun mente med det. Han skal, som mange andre mænd, have at vide præcis hvad han skal gøre og hvornår det skal gøres. Så kan man diskutere om ikke han selv burde kunne tage ansvar. Tja, men han fokuserer meget på at gøre hvad jeg ønsker af ham. Og han siger selv, at han faktisk fungerer bedst med at blive rost og især for de små ting. Har læst engang, at der bliver udløst et stof i mænds hjerner, som giver dem gode “wibes” når man roser dem. Vel lidt som når hunde logrer vildt med halen af begejstring.
  Det virker! Vi har det fantastisk herhjemme efter at vi har fået talt om, hvad vi ønsker/forventer af hinanden og holder fokus på ikke at lave om på hvem vi egentlig er, og lader den anden have sine frirum til at puste ud i. Jeg fortæller ham hvad jeg har brug for at han giver sig i kast med og roser ham jævnligt for hans bedrifter herhjemme, og han elsker mig for det…
  Det skal så siges, at han er typen der selv er fantastisk god til at rose folk, motivere dem og sige komplimenter. Selv når han kommer hjem og hytten ligner jeg ved ikke hvad og bordet flyder med opvask fra et af mine utallige kage/bage projekter, aftensmad osv… så er han helt cool, tager opvasken og nusser om mig og roser mig for at have taget mig så godt af børnene… Han er fantastisk ? Så vi roser hinanden herhjemme, da vi syntes det smitter positivt af på vores 4 dejlige børn og gør os glade indeni ❤

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop