Risalamande opskrift, super nem

Nem Ris ala mande opskrift Annemette Voss

REKLAME – opskriften er betalt af Lidl,
– der ønsker jer allesammen en fantastisk jul, fyldt med nemme og overskuelige løsninger ♥

Til alle jer, der er vandt til at læse med her på bloggen…ja, så ved I jo godt, at jeg er typen, der godt kan lide at lave tingene fra bunden. Men I véd jo også, at jeg er mor til tre krudtugler, at jeg er en kvinde med krudt i rumpetten, og at jeg måske lige har en enkelt eller to opgaver for meget på dagsordenen. Der er i hvert fald gang i den her i Annemette-land.

Og julen gør det jo ikke ligefrem nemmere, vel? Alle de forventinger om perfekt lysebrune julesmåkager med elegant glasur, hjemmelavede æbleskiver og vafler med hvidtøl i hverdagen, – som eftermiddagssnack. Ja, der er mange forventninger til mig, når man har slået sig selv op som værende rimelig jule-bage-kyndig, kan I nok tænke jer. For slet ikke at nævne min konfektbog, som har taget mængden af konfektrelaterede spørgsmål i min direct-indbakke på Instagram til helt nye højder…haha. (Eller burde jeg skrive ho ho ho!, det er jo jul.)

Nå men, nogle gange, så tager jeg (også) den nemme løsning.

Fordi den fejler intet! Det er helt ok, at springe over hvor gærdet er lavest. Eller næsten. Fordi dette bud på en nem risalamande opskrift er måske ikke ligefrem dér hvor gærdet er allerlavest – (så skulle jeg vel have købt færdiglavet risalamande) – men vi er godt på vej, for det her er nemt. Virkelig nemt! Du skal slet ikke koge eller hakke mandler selv – og risalamanden er klar på ganske kort tid.

God fornøjelse.

Jeg har naturligvis gjort alle mine indkøb i Lidl.

Nem Ris a la mande opskrift Annemette Voss Lidl

En super nem risalamande opskrift

4-6 pers (afhængigt af hvor sultne I er)
sværhedsgrad: let

Opskrift på risalamande

5-600 g kold risengrød, helst uden salt (Få opskriften på risengrød i ovn)
1 polynesisk vaniljestang
3 spsk øko lyst rørsukker
50 g mandelflager (kan købes på pose)
50 g hakkede mandler (kan købes på pose)
Fintrevet skal fra 1/4 øko citron
2,5 – 3,5 dl piskefløde – det kommer an på hvordan du bedst kan lide den.

Tilbehør til risalamande

Lun kirsebærsauce

Sådan laver du hjemmelavet, nem risalamande
– med step-by-step guide i billeder

  1. Kom den kolde risengrød op i en røreskål.
  2. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule sukker.
    (Kasser den tomme vaniljestang, eller kom den i et lille glas med lidt vodka, så kan den stå og trække i flere måneder og give dig hjemmelavet vaniljeessens, som er god til konfekt mm.)
  3. Kom vaniljesukkeret, resten af sukkeret, mandelflager, hakkede mandler og fintrevet citronskal op til risengrøden og rør det godt sammen til vaniljen er ordentligt fordelt.
  4. Pisk fløden til let og luftigt flødeskum.
  5. Vend lidt efter lidt risengrødsblandingen op i flødeskummet, til du opnår den konsistens, du ønsker.
  6. Risalamanden trækker endnu mere smag ved at lade den hvile på køl i et par timer, men den kan også bare serveres straks med lidt lun kirsebærsauce.

Velbekomme.

Gør som et par hundredetusind andre og følg Lidl Danmark på Facebook.Ris a la mande opskrift Annemette Voss

 

Step-by-step guideRis a la mande LidlRis a la mande step 1Ris a la mande step 2Ris a la mande step 4Ris a la mande step 5Ris a la mande step 6Ris a la mande step 7Ris a la mande step 8Ris a la mande step 9Ris a la mande step 10Ris a la mande step 11

0/5 (0 Reviews)

En reaktion

  1. Hvorfor er det egentlig bedst at bruge risengrød uden salt? Jeg tænker at det jo fungerer som smagsforstærker (selvfølgelig hvis der ikke er mere i end den anbefalede mængde = 1/2 tsk til ca 1 1/2 liter mælk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop