Billedalbum fra vores rejse til Bremen

REKLAME for Tysk turistinformation

Klokken er 22.50 lige nu, som jeg sidder jeg her på hotellet og forsøger at finde ord. Ord, der helt kan beskrive, hvor sjovt og hyggeligt vi egentlig har det her på vores lille weekendrejse til Bremen… vi = min mor og jeg. Men det er faktisk svært at beskrive. Om det er Bremen, altså byen som destination, eller om det bare er selskabet, der er årsag til hyggen – ja, det er nok lidt svært at sige. Men jeg kan da slå fast, at en tur til Bremen med min mor – præcis dén kombi – er en gave sendt fra himlen, som jeg aldrig vil glemme. Hold op, hvor har vi bare nogle dejlige dage. Vi griner, og griner, og griner og fniser lidt mere – ja, lige indtil vi tisser i bukserne af grin. Og i den sammenhæng, så vælger jeg at tage det som et positivt tegn. På at vi forstår at have det sjovt.

Nu lyder det jo som om at denne her rejse til Bremen har varet i flere dage – men det har den faktisk slet ikke. Vi ankom fredag over frokost. Så egentlig får vi bare utrolig meget ud af vores tid, hvilket gør, at tiden strækker sig, og én dag føles som to – fordi dagene er så rige på oplevelser og indtryk.

Jeg har samlet et lille – who am I kidding – kæmpe fotoalbum fra vores rejse, som jeg vil dele med jer. Det har været utrolig svært at vælge billederne ud, men det er altså kun de bedste I får at se. Resten af løjerne må I skynde jer at se på InstaStory, hvor vi har været meget aktive, for at sige det lige ud 😉 Ja, og InstaStories er altså ikke en del af reklame-aftalen med Tysk Tyristinformation, se de er sådan lidt on/off reklame agtige… hvad det så end betyder…

rejse-til-bremen-52

Kort og godt om Bremen som rejsedestination

Min mor og jeg gik i dag og snakkede om, hvad præcis det er, der gør Bremen til sådan en fantastisk destination.

Altså, vi er enige om, at vi ville ikke bruge en hel uge hernede, – i hvert fald ikke på denne årstid – men en forlænget weekend er helt perfekt, fordi byen er tilpas størrelse til at der er en masse at se, men at man også kan nå de vigtigste over et par dage. Byen minder størrelsesmæssigt lidt om Århus – måske lidt større – men meget overskuelig.

Byen er bare SÅ utroligt smuk. Altså virkelig. Smuk smuk smuk! Der er simpelthen så mange smukke bygninger, så meget vand, så mange grønne områder og masser af kunst i byens rum. Det er alt andet end en kedelig grå by. Her er vidunderligt. Og når man, som jeg, er virkelig interesseret i arkitektur, kunst og byrum, jamen, så er Bremen bare endnu bedre.

Byen byder på gode spisesteder, og her mener jeg også, at der er andre muligheder end deutsche spezialitäten. Der er jo ingen almindelige mennesker, der drømmer om weißwurst til aftensmad…eller? Så vi synes det er fedt, at Bremen er en moderne by mad masser af lækre kulinariske muligheder. Vi har fundet fransk, koreansk, amerikansk, italiensk etc. Ja, vi har naturligvis ikke prøvet det hele, men der er et bredt udvalg. Inde midt i centrum ligger et nyt sted, der hedder Markthalle Acht, som er lidt som Torvehallerne i København, med alle mulige lækre spisesteder mm.

Shopping er super. Særligt i “Das Viertel”, en bydel, der minder lidt om Vesterbro, er der alt fra dyr luksus til sjove kuriositeter. Men generelt er der faktisk bare alt det, der skal være i en større by.

Ikke flere ord, nu skal I se billeder…

FREDAG

Der er billedtekster og overskrifter til det vigtigste.

einsmuttur-bremen-bobler

Det startede godt med bobler på togturen… men altså vi har hverken børn med på rejsen eller brug for at kunne køre bil, så why not?

Kirken, Rådhuset og domhuset…

einsmuttur-bremen-by

einsmuttur-bremen-bygning

einsmuttur-bremen-kirke

einsmuttur-bremen-kirketaarn

einsmuttur-bremen-guide

Min mor lytter meget opmærksomt med, og stiller mange spørgsmål på gebrokkent tysk. Men Jürgen, vores guide, var simpelthen så venlig og jeg tror han forstod det meste…eller lod som om 😉

einsmuttur-bremen-statue

einsmuttur-bremen-slikvogn

Prøv nu lige at se det gulv… er det ikke fantastisk?

einsmuttur-bremen-ratshaus-1

einsmuttur-bremen-ratshaus

einsmuttur-bremen-musikanten

Hold on for your dreams… (Det er noget med at man SKAL holde om begge ben på æslet mens man ønsker sig noget…)

einsmuttur-bremen-annemette-voss

Ratskeller (restaurant og vinkælder) – Michelin 2017

Det er altså en temmelig vild oplevelse at få serveret michelin-mad og fantastisk vin i Bremer Ratskeller; – en kælder, hvor de opbevarer verdens største samling af tyske fine vine. Det var noget vi aldrig glemmer – tja, det føltes nærmest helt helligt. Jeg mener, de bød os ind i et lille særligt rum, hvor der lå 12 gamle vintønder med vin, der var 300 år gammel – som stadig kunne tappes. Wow. Det var helt vildt. Og når man elsker vin, så kan det faktisk ikke beskrives med ord, hvor vildt det var.  Og den oplevelse er altså ikke kun for særligt udvalgte, nej, man kan også godt selv komme ind og se de magiske lokaler og smage vin.

einsmuttur-bremen-ratskeller

einsmuttur-bremen-ratskeller-1

einsmuttur-bremen-ratskeller-7

Bag døren gemmer der sig en verden af vine og magiske oplevelser…

einsmuttur-bremen-ratskeller-6

einsmuttur-bremen-ratskeller-5

einsmuttur-bremen-ratskeller-2

einsmuttur-bremen-ratskeller-4

einsmuttur-bremen-ratskeller-8

LØRDAG

rejse-til-bremen-2

rejse-til-bremen-1

rejse-til-bremen-5

rejse-til-bremen-14

Jeg har ihærdigt forsøgt at vende min mor til, at man altså lige skal ind og have en Starbucks kaffe om morgenen. Ellers er det jo ikke rigtig ferie, – det må hun da forstå 🙂

rejse-til-bremen-16

Prøv lige at lægge mærke til de her byrum. Hvordan det nye så smukt møder det gamle. Ja, måske lyder jeg lidt arkitekt-nørdet, men det er jo trods alt også min uddannelsesbaggrund, der kommer i spil her. Jeg synes bare det er så utroligt flot. Og det synes min mor i øvrigt også. Og hun er ikke arkitekt, – siger det bare!

rejse-til-bremen-11

rejse-til-bremen-13

Bydelen Schnoor

Hvis du kommer til Bremen, så kan du ikke undgå at besøge bydelen Schnoor. Den ligger super centralt og er helt særlig i sin æstetik. Alle de små huse, kringelkroge og farverige facader – det er bare et besøg værd. Og selvom det nok tiltrækker en del turister, så er det slet ikke en turistfælde med dyre souvenirbutikker og den slags. Slet ikke. Faktisk føles det hele her i Bremen meget lokalt.

rejse-til-bremen-20

rejse-til-bremen-28

rejse-til-bremen-22

rejse-til-bremen-34

rejse-til-bremen-36

When i Germany… Man bliver jo nærmest nødt til at spise saltkringer, når man er i Tyskland. Ik?

Bremen Karneval – den vildeste fest, vi længe har oplevet

Vi anede ikke hvad vi skulle tænke om, at vi skulle til Samba karneval. Vi regnede med at det ville være fedt, men kunne på ingen måde forberede os på hvor fedt det ville være. Hele byen festede. Næsten på den der Distortion-agtige måde, hvor alle bare går rundt med en drink i hånden og “gynger med” til sambarytmerne i gaden. Ja, det var nærmest som om, at hele byen dansede… Der var alle aldre, alt fra helt grå, ældre damer med træbenet i svingninger samt små børn, der stod og hoppede på stedet af glæde.

rejse-til-bremen-32

rejse-til-bremen-38

rejse-til-bremen-40

rejse-til-bremen-43

rejse-til-bremen-44

rejse-til-bremen-49

rejse-til-bremen-45

rejse-til-bremen-62

rejse-til-bremen-61

kagetid-einsmuttur

Ovenpå karneval gjorde det godt med lidt kage. Selvom vi ikke var synderligt imponerede med de tyske kager – måske er jeg svær at tilfredstille?

Union Brauerei – den famøse Pulled Pork burger

Lørdagen sluttede af med en lang gåtur fra hotellet i centrum til Union Brauerei – lidt uden for byen. Gåturen tog 35 min, så det var egentlig ikke slemt. Vi foretrækker bare at gå fremfor at køre med bus og tog. Men man kunne godt tage bussen, hvis man ville. Men da vi nåede frem, så var vi mildest talt sultne. Altså virkelig. Dagen havde været lang, og vi var mætte af indtryk. Så en Pulled Pork burger (som blev rimelig godt omtalt på Instagram 😉 ) og et bræt med øl-udvalg var lige hvad vi trængte til. Så hyggeligt.

union-brauerei-einsmuttur-3

union-brauerei-einsmuttur-1

union-brauerei-einsmuttur

union-brauerei-einsmuttur-2

union-brauerei-einsmuttur-5

union-brauerei-einsmuttur-4

 

 

En reaktion

  1. Sådan er det med mange byer på denne årstid. Man kan med fordel kombinere forskellige tyske byer, hvis man endelig skal bruge en hel uge i disse måneder. F.eks. Lübeck, Hamburg, Berlin og så Bremen og/eller Nürnberg.
    Den eneste by jeg ikke selv har besøgt er faktisk Bremen, men både du og Instamutti skal have stor ros for at have præsenteret byen så godt, at man virkelig får lyst til at se byen efter at have set både jeres Insta-stories og læst denne artikel.
    God søndag herfra. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN