Pynteteknik how-to: Spirrevipper

Spirrevipper

Reklame for Pyntebogen

Torsdag d 11. juni kl 20 afholder jeg min allerførste “Late night-Livebagning” på min kage-instagram @sweetcakekarma.

Vi skal bage en ganske simpel kage – faktisk er det denne her banankage med karamelliseret chokoladecreme, som jeg har tænkt mig, at vi bager sammen. Så den kan du roligt handle ind til allerede nu.

Men udover at handle ind til banankagen, så skal du også lige handle ind til at lave spirrevipper fra Pyntebogen sammen med mig.

Bestil dit eget eksemplar af Pyntebogen. Skulle du have lyst til at bestille Pyntebogen, fordi du gerne vil lære endnu flere seje pynteteknikker, så anvend koden SPIRREVIP og få 10% rabat. Brug koden i webshoppen

Spirrevipper er nok én af de teknikker, der er sværest i bogen – men med ro i maven og min hjælp gennem telefonen, når vi bager live sammen, så er jeg helt sikker på, at det nok skal lykkes. Og så er det bare mega sjovt at lykkes med noget, som man virkelig ikke troede, man kunne…

Spirrevipper

Nok til 10 spirrevipper
Sværhedsgrad: Svær
Tålmodighedsbarometer: 5/5

Ser det ikke sjovt ud? Det er vel ingen hemmelighed, at dette er en forholdsvis svær teknik, der også trækker på din tålmodighed. Sørg for at have en hjælpende hånd ved din side – det bliver nødvendigt. Men kast dig ud i det – det er virkelig sjovt, når det lykkes.

Spirrevipper
100 g Isomalt*
10 g vand
1 knsp gul farve
10 stk. afskallede hasselnødder

Særligt udstyr
et sukkertermometer
10 tandstikkere
tape
Tynd metalgenstand til oprulning af spirrevipperne
(f.eks. et termometer eller en skruetrækker)

Sådan laver du spirrevipper:

Varm isomalt, vand og pastafarve op i en lille tykbundet gryde til det når 170 grader. Lad karamellen svale lidt til den er tyktflydende. Sæt tandstikkerne fast i bunden af de afskallede hasselnødder og dyp dem, én ad gangen, i den tyktflydende karamel. Træk forsigtigt nødden op af karamellen så en lang karameltråd dannes. Vikl straks tråden om en lang metalgenstand – f.eks. et termometer som på billedet – så en spiral dannes.

Få lidt hjælp fra en ven i køkkenet til at løsne spiralen fra metalgenstanden, der nænsomt trækkes af. Nu har du en hasselnød, der er overtrukket af karamel, der trækker en lang spiral efter sig.

Sæt tandstikken fast med et stykke tape på dine overskabe i køkkenet (eller noget andet lign.) – på en måde, så tandstikken sidder på siden af skabet, hasselnødden med karamelspiralen hænger nedad. Sådan hænger de og bliver helt afkølet i ca 5 min.

Når karamellen er størknet og sprød, kan du forsigtigt trække tandstikkerne fri af tapen og placere spirrevipperne i din kage lige inden servering. Opbevares tørt i en tætsluttende beholder.

Tip: Spirrevipperne må ikke komme i køleskabet, så ‘bukker de under’.

 

Teknikken på spirrevipper er fra bogen PYNTEBOGEN, udgivet i 2020 af Annemette Voss Fridthjof. Find altid flere gode teknikker og opskrifter på annemettevoss.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop