Banankage med karamelliseret chokoladecreme

REKLAME – opskriften er betalt af Callebaut®

Klassisk banankage – med uforglemmelig chokoladecreme på toppen…

8 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 1 time
bagetid: ca. 45 min

Banankage med kærnemælk

180 g lyst rørsukker
120 g blødt smør
1 polynesisk vaniljestang
2 æg, str M/L, stuetempererede
1 moden banan
230 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk fint salt
1,5 dl kærnemælk

Karamelliseret chokoladecreme

100 g lys mælkechokolade (Callebaut 823, 33,6%)
120 g god mørk chokolade (Callebaut 70,5% eller 54,5%)
75 g hvidt sukker
1,75 dl piskefløde
et nip havsalt

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-2

Sådan laver du kagen:

Banankage: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og det bløde smør lyst og luftigt. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Mos bananen godt og rør den i dejen. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Tilsæt kærnemælk og rør dejen godt sammen.

Fyld dejen i en bageform (diameter ca. 20-23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 45 min. Køl kagen helt af inden den dekoreres.

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-3

Nu til den uforglemmelige karamelliserede chokoladecreme:

Karamelliseret chokoladecreme: Hak begge slags chokolade og kom det i en dyb skål. Smelt det hvide sukker ved medium varme i en lille tykbundet gryde til en gylden karamel. Det er vigtigt, at du ikke rører rundt i gryden før alt sukkeret er smeltet, men du må gerne “svinge” gryden lidt fra side til side. Tilsæt piskefløden i en tynd stråle mens du hele tiden rører rundt i karamellen. Det bruser kraftigt op i starten.

Tag gryden af varmen. Hæld den brandvarme karamelfløde henover chokoladen i en tynd stråle mens du hele tiden rører på bunden af skålen med en dejskraber i små cirkulære bevægelser. Cremen samler sig langsomt i skålen, tilsæt salt. Hvis chokoladecremen ikke er helt blank og jævn i det kan du “samle” den ved hjælp af en stavblender.

Lad cremen hvile ved stuetemperatur i en times tid til den er smørbar. Smør den udover banankagen. Dekorer kreativt.

Velbekomme.

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-7

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-6

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-5

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-4

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-1

Hvis du er vild med Callebaut chokolade, så prøv også min Lagkage med blåbærmousse og chokoladeganache.

 

0/5 (0 Reviews)

7 reaktioner

 1. Hej Annemette.
  Kan kærnemælken erstattes af cremefraiche? Min søn er laktoseintolerant og kærnemælk fåes endnu ikke i en laktosefri variant.
  Ellers bager jeg den bare med alm. mælk, som fåes laktosefrit.
  Mvh Tanja Sørensen.

 2. Hej Annemette.
  Denne opskrift på selve kagen fungerede slet ikke for mig, øv! Den hævede overhovedet ikke, hvilket kan have været min fejl, men jeg endte altså med en flad kompakt kage der slet ikke smagte af banan. Skal der virkelig kun 1 banan i?
  Nå, men skidt med kagen for cremen blev seriøst lækker! Nammenam!

 3. Nøj, hvor ser den lækker ud!! Jeg har lige to spørgsmål til fremgangsmåden. Hvilket materiale er den ske du rører karamellen med lavet af? Hvornår skal gryden med karamel tages af varmen?

 4. Hej Annemette
  Jeg bager din skønne kage i dag og skal først bruge den i morgen, hvordan vil du opbevare den bedst?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop