Opskrifter, bordpynt og inspiration til en ekstra velsmagende jul

Reklame for Lidl

3 hurtige opskrifter, der egner sig godt til luksuriøst ostebord…

Det er den tid på året, hvor hver eneste weekend typisk er fuldt booket, og hvor man skal nå at se alle dem man holder af, og man skal huske ikke at glemme nogen. Sådan er det hos os, i hvert fald, og det er simpelthen en balancegang uden lige at jonglere familieliv, arbejdsliv og julehygge i én stor pærevælling.

Derfor har jeg lavet 3 små hurtige opskrifter til dig, der egner sig rigtigt godt til en omgang tapas eller et ostebord, og som giver dig følelsen af at hygge lidt ekstra om dine gæster, og byde dem på ekstra luksus i hverdagen, når du inviterer dem hjem her i december. (Man kan jo ikke spise sild og flæskesteg i hele december, vel?)

Jeg har i min familie skabt en tradition for ostebord 2. juledag i stedet for julefrokost (den napper vi altid 1. juledag) – så her får du faktisk opskriften på nogle af de små lækre sager, jeg selv tilbereder i julen, til mine gæster. Opskrifterne er lavet, så de passer godt med de gode Deluxe varer fra Lidl, der her er brugt på et indbydende middagsbord, som jeg har dækket op til min familie. Det drejer sig om Tomatmarmelade, Pecannødpesto og Balsamico-syltede rødløg (Opskrifterne er nederst på siden).

glaedelidl-jul-annemette-voss-7

glaedelidl-jul-annemette-voss-18

glaedelidl-jul-annemette-voss-11På bordet diskede jeg op med et helt udvalg af gode oste fra Lidls Deluxe. Der var blandt andet: Herbs & pine nuts – soft cheese preparation, Parmesan, Soft cheese – with buttery summer truffle filling, Brie, English farmhouse mature – cheddar cheese & Cream cheese – with selected porcini and truffle. (De er skrevet på engelsk, fordi det står på engelsk på etiketterne, – så det er for at gøre det nemt for dig at finde dem på hylden.)

glaedelidl-jul-annemette-voss-15Det indbydende fad med godt kød bestod af: Spegepølse – med løvstikke og brændælder, Finocchiona IGP – original with fennel seeds made in Tuscany, La Rougelle – Røget salami med sort peberkant og comté-ost, L’Amourelle – Luftørret salami med camembert og skimmelkant, Bresaola della Valtellina I.G.P – air dried & matured beef slices.

Få mere jul for klejnere og en GlædeLidl Jul 😉

– jeg synes altså, det er et sjovt “payoff”. Det klinger ligesom bare, og det giver mening. For julen er ret dyr, – “koster mange penge” – det véd vi allesammen, ja, vi synger sågar om det juleaften om træet. Så hvis man kan få mere ud af sine penge, så lad det da endelig være i juletiden…

Hos Lidl forhandler de en række produkter under et varemærke, der hedder Deluxe. Dét vidste jeg godt på forhånd, eftersom jeg jo har samarbejdet med Lidl i flere år nu, – så jeg er fuldt bekendt med deres sortiment. Jeg tror nærmest, jeg ville være i stand til at lave sådan en slags guidet tour, rundt i en Lidl butik… Jeg er vild med Lidl, og netop derfor synes jeg, det giver god mening at jeg viser dig, hvordan du kan få endnu mere ud af pengene og ikke gå på kompromis med kvaliteten eller hyggen.

Jeg kan fortælle jer, at der er handlet ind for ca 650 kr til det her oste-/tapasbord. Og når man tænker på at det er inklusiv 2 flasker god vin, så synes jeg det er ret imponerende. Der er mad nok til 6-8 personer. I det budget har jeg ikke medregnet udgifter til blomsterne.

glaedelidl-jul-annemette-voss-9Ser det ikke bare godt ud? Der er både dadler, ost, kød, vindruer og hjemmelavet marmelade, pesto og syltede rødløg…mmm! For ikke at forglemme den gode vin. En alletiders middag for familien, når jeg nu selv skal sige det.

glaedelidl-jul-annemette-voss-17Så fint havde jeg dækket op… jeg havde lavet en blomsterranke (som jeg selv bandt) af fine grønne, hvide og rosa blomster samt masser af busket gran. Derudover satte jeg et par glimmer bambier på bordet og nogle porcelænsjuletræer, – så var julen ligesom skudt i gang.

glaedelidl-jul-annemette-voss-10Som bordkort brugte jeg små engleglansbilleder og klistermærker som er lavet på min nye labelprinter.

glaedelidl-jul-annemette-voss-13Vi fandt en god Amarone på Lidl-hylden, som blev serveret til maden.

glaedelidl-jul-annemette-voss-8

glaedelidl-jul-annemette-voss-5Jamen, se nu dér, hvor lækkert det er. Hvis man ikke bliver sulten af det, så ved jeg snart ikke…

Tre hurtige opskrifter til ostebordet

glaedelidl-jul-annemette-voss-2

Pecannøddepesto

100 g pecannødder (kan købes i Lidl – kan ellers være svære at finde)
1,5 dl olivenolie
et bundt persille, vasket og duppet tør
80 g parmesan ost, i mindre stykker
et skvæt citronsaft
salt og peber

Kom det hele i en lille minihakker og kør det til en jævn pesto. Smag til med salt og citronsaft.

Balsamico rødløg

3 rødløg
4 spsk balsamico
2 spsk blomsterhonning
2 spsk kogende vand
salt
peber

Fjern skallen på rødløgene. Skær rødløgene i skiver og kom dem i et dybt glas. Rør balsamico, honning, vand, salt og peber sammen og hæld det ud over rødløgene. Lad det trække i køleskab i et par timer. Rør rundt og hæld overskydende væde fra inden servering.

Tomatmarmelade

350 små cherry- eller dadeltomater
250 g syltesukker
100 g smuttede mandler

Vask tomaterne og halvér dem. Kom dem i en gryde med syltesukkeret og lad det småkoge i ca 15 min. ved middel varme. Tilsæt smuttede mandler og lad dem koge med i et minuts tid. Tag gryden af varmen og hæld marmeladen på skoldede glas. Køl af inden servering for at opnå den rette konsistens.

glaedelidl-jul-annemette-voss-1

 

 

 

 

 

En reaktion

  1. Måske dumt spørgsmål meeen alligevel hvor stor smags forskel er der på alm. Sukker og sylte sukker, jeg bruger slm når jeg normalt sylter 🤔🤔

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN