Mockingjay Kage

Jeg lovede jo, at jeg ville dele opskriften med jer…

Link til min hjemmeside – der ENDELIG er oppe at køre igen! : Mockingjay kage

Og naturligvis lægger jeg den også lige ind her…

 

“Mockingjay 2” – Kage – lavet for Nordisk Film:)

12 pers
sværhedsgrad: svær
arbejdstid: 1 time 30 min
køleskabstid: mindst 3 timer

Chokoladebund
100 g hasselnødder
100 g mørk chokolade
100 g smør
100 g lyst rørsukker
2 æg, str M

Lakridsmousse
3 blade husblas
200 g hvid chokolade
5 dl piskefløde
2 tsk rå lakridspulver

Æblefyld
5 små æbler
2 spsk lyst rørsukker
2 spsk sød lakridssirup

Ymermousse
6 blade husblas
1,5 dl piskefløde
60 g lyst rørsukker
3 dl piskefløde
2,5 dl ymer

Pebermyntegelé
4 blade husblas
2 dl vand
50 g lyst rørsukker
5-7 dråber pebermynteolie
lidt turkis pastafarve

Pynt
100 g hvid chokolade
1/2 tk rød metallic pulverfarve
1 tsk rå lakridspulver
sukkerkgler i guld
guldstøv

Chokoladebund: Rist hasselnødderne i en 200 grader varm ovn i 10 min. Gnid dem derefter fri for skaller i et rent viskestykke. Hak hasselnødderne groft i en minihakker. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør i en lille gryde ved lav varme. Pisk sukker og æg luftigt og hvidt. Tilsæt chokoladesmørret og hasselnødderne og vend det forsigtigt sammen. Fordel dejen i en bageform beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 175 grader varmluft i ca 25 min. Lad bunden køle helt af i formen og placer et stykke kageplast ned langs siden af formen.

Lakridsmousse: Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden og det rå lakridspulver op til lige under kogepunktet og hæld det dernæst over den hakkede chokolade. Lad det stå 2 min. Rør forsigtigt massen sammen. Opløs den udblødte husblas direkte i den varme lakridsfløde og dæk den til med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Lad cremen sætte sig i køleskab i mindst 3 timer, til den er helt gennemkold. Pisk dernæst lakridscremen fast og fordel den henover chokoladebunden.

Æblefyld: Skræl æblerne og skær dem i mundrette stykker. Kog æblestykker og sukker op ved medium varme. Lad det småsimre i 5 min, til æblerne akkurat er møre. Lad æblerne køle af. Dryp overskydende væde fra og vend æblerne i lidt sød lakridssirup. Fordel æblerne henover lakridsmoussen. Sæt kagen på køl.

Ymermousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Varm 1,5 dl piskefløde op sammen med sukkeret. Lad det ikke koge. Tag gryden af varmen og opløs den udblødte husblas direkte i den varme sukkerfløde. Lad det svale til ca 40 grader. Pisk de 3 dl piskefløde til fast skum. Rør ymer sammen med sukkerfløden ad to omgange og vend det derefter flødeskummet. Fordel ymermoussen henover kagen. Bank kagen mod bordpladen for at undgå luftbobler. Sæt på køl.

Pebermyntegelé: Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Kog vand, sukker, pebermynteolie og turkis farve op til sukkeret er opløst. Opløs den udblødte husblas direkte i den varme sukkerlage. Sæt geléen på køl indtil den langsomt begynder at tykne, men stadig er flydende. Fordel geléen forsigtigt henover kagen. Sæt kagen på køl i ca. 30 min til geléen har sat sig helt. Befri kagen fra formen ved at skære den fri for kageplast og placer den på et fad.

Pynt: Blend den hvide chokolade i en minihakker og rør den sammen med lidt metallic rød pulverfarve. Dekorer kagen med blandingen samt rå lakridspulver, guldperler og lidt guldstøv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN