Opskrift på rabarbergrød, som min mormor lavede den

REKLAME for Lidl

Faktisk er det utroligt nemt at lave rabarbergrød, og det ærgrer mig lidt, at jeg ofte glemmer det og i stedet går i gang med en rabarberkringle (uh, den er god) eller en mazarinkage med rabarber. Fordi de to også er blandt favoritterne, når det kommer til at bage med rabarber. Men rabarbergrød er simpelthen så lækkert – en syrligt sød mundfuld med cremet fløde. Mums.

Rabarber kan jo bruges til nærmest alt! I bred forståelse, ik? Men altså jeg er bare vild med ALT, der indeholder rabarber, og derfor bliver jeg også så glad, hver gang jeg støder på de røde stængler når jeg gør min indkøb – om det være sig i en eller anden gårdbutik på landet eller hos min lokale Lidl. Og sidste gang jeg fik fat i rabarberne, inden vi drog afsted på ferie, blev det (endelig) til en god, stor portion rabarbergrød.

Rabarbergrød minder mig om dagene i mine bedsteforældres kolonihave, hvor jeg over en årrække næsten udviklede en slags misundelse på min bror, der absolut er familiens rabarbergrødsconnoissieur. Men med denne opskrift tager jeg skeen tilbage i egen hånd…hahah…og gør rabarbergrød til min egen. Både Lidl og jeg håber den vil vække minder hos jer, som den gør hos mig.

Alle ingredienserne er naturligvis købt hos Lidl – dog er skovsyren én, der vokser vildt flor ud på min altan. Men Lidl har, hvad du skal bruge.

Prøv i øvrigt også nogle af alle de andre gode opskrifter, som jeg har udviklet for Lidl.

rabarbergroed-lidl-annemette-voss-1

Opskrift på rabarbergrød – som min mormor lavede den

6-8 pers.
sværhedsgrad: let

Opskrift på mormors rabarbergrød
1100 g rabarber
1 vaniljestang
300 g lyst rørsukker
6 dl koldt vand
3 spsk kartoffelmel + 3 spsk vand

Tilbehør til rabarbergrød
Frisk piskefløde (evt. blandet op med mælk)
skovsyrer til pynt, fordi det ser så fint ud

Sådan laver du rabarbergrød:

TIP: Se step by step fotoguide nederst på siden.

Rengør stænglerne og skær dem i små stykker af 1 cm længde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom vaniljesukker, resten af sukkeret, den tomme vaniljestang samt rabarber i en stor gryde sammen med vand. Kog det op og lad grøden småsimre under låg i ca 10-15 min.

Rør kartoffelmelet ud i de 3 spsk vand. Sluk for blusset så grøden ikke længere bobler. (Man må ikke tilsætte kartoffelmel under kogning). Sigt rabarberkødet fra, du skal kun bruge væsken (rabarberkødet kan du opbevare på køl og bruge som lækkert tilbehør til yoghurt eller skyr). Kom rabarbervæsken op i gryden. Rør kartoffelmelblandningen i væsken i en tynd stråle under konstant omrøring, for at sikre dig at grøden ikke klumper.

Kom grøden i en stor skål og drys med lidt sukker på toppen for at undgå grøden trækker skind.

Stil grøden i køleskabet til den er kold. Server grøden i små portioner med kold fløde og lidt skovsyre.

rabarbergroed-lidl-annemette-voss-11

rabarbergroed-lidl-annemette-voss-13

Step by step fotoguide

rabarbergroed-lidl-annemette-voss-2

Kog ingredienserne op i 10-15 min.

rabarbergroed-lidl-annemette-voss-3

Sigt væsken fra, den skal du anvende.

rabarbergroed-lidl-annemette-voss-4

De kasserede rabarbergrød kan bruges til f.eks. tilbehør til skyr.

rabarbergroed-lidl-annemette-voss-5

Rør kartoffelblandingen i under omrøring.

rabarbergroed-lidl-annemette-voss-8

Grøden serveres kold med frisk fløde.

Velbekomme ♥

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN